Мартенското бебенце расте, а много скоро ще се разбере, синьо или розово ще е 💗💙

• 37 107
  • 709
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте, аз рядко пиша, защото термина ми е 1-ви април, но пък ви следя, защото има доста шансове и да съм си мартенска мама 😃
Включвам се да кажа, че се следя при д-р Ралица Василева в Тина Киркова, вече втора бременност. Щях и да раждам при нея, но се записах за курс по Естествено раждане при Олга Дукат (препоръчвам курса горещо, особено на тези, които ще ставате мами за първи път!) и просто ве влюбих в идеята за естествено раждане и самата Олга, затова родих с нея в Свети Лазар. Не съм съжалила нито за миг за дадените пари, и пак ще ги дам с това бебче, живот и здраве. Раждането беше магично преживяване за мен, колкото и да не ми вярват хората като го казвам. Нямам търпение да родя отново! Пожелавам на всеки да го изпита по този начин!

Много бих искала да споделиш повече информация за раждането при Олга. Може и на лично, ако всичко е по-подробно. Simple Smile
Аз съм се насочила към Зебрите, но никак не ми се иска да бъда в Света София, а те работят само там. Затова обмислям и Олга Дукат, но нямам много познати, от които мога да получа информация от първо лице.

# 451
На мен като цяло не ми се е гадило много и не съм повърнала нито един път до момента. Гадеше ми се само сутрин, но като закуся няма проблем.  И аз не ям месо, просто не мога, само като го видя и ми става ужасно гадно. Досега съм хапнала малко пилешко 2 пъти, 1 кюфте и каймата в мусака. Не се насилвам, ям си това, от което не ми става гадно и това е. И все пак се чувствам късметлийка. С първата бременност също нямах повръщане и сега пак.

# 452
Аз повръщах единствено когато бях със стомашен вирус, но пък до тази седмица имах ужасно гадене. Заради гаденето не ядях почти нищо, освен сирене и домати... Свалих 8 кг дори. Месо, аз и с първата бременност не ядях. Сега хапвам пилешко в супа или кайма в мусака. Сега вече няколко дни не ми се гади и имам апетит, надявам се да си бъда вече така. Пожелавам и на всички които им се гади, скоро да премине. 😊

# 453
Здравейте,
Дали някои може да ми каже как му се струват тези резултати?

# 454
Не ги ли коментираха там, където прави изследването?
Моето също излезе, в общи линии ок. Заради възрастта естествено и хормоните, резултатите не са идеални. Т.е. в рамките на нормалното съм, но може да се желаят по-добри резултати, заради което най-вероятно ще направя и Пренатест.

# 455
Чак на 8-ми съм на БХС и тогава ще ги коментираме. А до тогава...има толкова много време Simple Smile

# 456
И аз съм като ХЕРА , досега не съм повърнала нито веднъж. За сметка на това бях споменавала за ужасните рефлуски, които получавах, но просто не изкарвах нищо. Иначе на мен продължава да ми се гади, мисля, че е заради прогестерона. По няколко пъти на ден ми става адски лошо. Сега от този утрогестан само ми се спи и ми се вия свят. Кръвното ми е 50/100 или 60/90.
За капак мисля, че съм леко болна. Май заради кошмарът, който изживях в спешното онзи ден, ми е паднала имунната система от стрес. Чувствам се отпаднала, имам хрема и болки в гърлото. Взимам витамините за бременни, пия чай с много лимон, промивам си носа с морска вода. Ако име нещо друго, което може да се приема, ще се радвам да споделите. За гърло само не знам какво да правя , евентуално за лукчета се сетих ,че са безопасни.
И последно - аз съм в 12+5, макар, че бебето си вървеше 12+5 още във вторник, но продължавам малко по-малко да свалям килограми. Още не съм наддала килограмите, на които забременях. Вие как сте в това отношение?

# 457
Чак на 8-ми съм на БХС и тогава ще ги коментираме. А до тогава...има толкова много време Simple Smile
Сигурно имаш предвид, че си на редовен преглед? Защото горното ти е част от БХС само че не е цялото, но да най-добре да си ги коментирате с АГ.

# 458
Аз за гърлото пиех лимони. Ядях мед с настърган джинджифил. И естествено много чайчета. В допълнение за носа си праих и инхалации с инхалатор. Много помага.

# 459
За гърло моята лекарка ми беше дала Енгистол, защото и аз имах болки, но още в начална бременност. Ако не си правила курс с Биозин Мама, не е късно също да започнеш сега, въпреки че вече имаш симптоми на разболяване.
А за килограмите, при мен са същите като преди да забременея, въпреки че корема ми е доста голям и аз виждам напълняване в лицето и в ръцете, а до преди седмица почти не се хранех.

# 460
  • sofia
Аз съм +1.5 кг, но бях с поднормено тегло.

Коремчето напоследък почна стремглаво да расте. 😁 Сигурно е вярно това, че с втората бременност по-бързо се показва.

# 461
  • София
Здравейте, момичета! 💗💙
Плахо се включвам и аз, на 27г. съм, първа бременност. Много съм развълнувана, безкрайно щастлива, но и доста притеснена. Определиха термина на 24 март, живи и здрави. Пожелавам на всички лека бременност и здрави бебчета! 🍀🤗

# 462
  • Враца
Аз също с хрема и леко драскане в гърлото, имам съмнения, че настинах от климатика в колата на прибиране от морето. Направо съм половин човек, 3 нощи не съм спала от запушения нос и едва гледам. Ходих до ЛЛ и той ме пратих на тест за Ковид, само заради една хрема, а аз съм цяла зима с хрема заради синузит и алергии. Отрицателен е теста, разбира се, но на мен днес започна да ми пада и гласа, слабо място ми е и той. Това, което днес открих, че много ми помогна да си отпуша носа е етерично малко от евкалипт, на една салфетка капнах няколко капки и ги вдишвах известно време, въпреки, че не усещах никакъв аромат, а те миришат доста задушливо. И така... Надявам се скоро да  оздравеем всички, които имаме оплаквания 😊

# 463
Аз съм същата. Грача и едвам говоря и хремата ме побърква и мен през нощта. Според мен си е някакъв вирус. Мъжът ми го изкара миналата седмица, правихме тест за ковид - отрицателен. Аз много се чудех как не се разболях, но след стресът онзи ден директно няма вече чудене.
Аз се сетих за тигрова мас и се намазах по веждите при синусите и гърлото. Мъжът ми ме кара инхалация да правя, може би преди лягане ще се пробвам. И друго, което страшно ми помага е едно чорапче пълно с морска сол. Смисъл сама съм си го направила, слагам го в микровълновата да се стопли и директно на синусите.
Аз също с хрема и леко драскане в гърлото, имам съмнения, че настинах от климатика в колата на прибиране от морето. Направо съм половин човек, 3 нощи не съм спала от запушения нос и едва гледам. Ходих до ЛЛ и той ме пратих на тест за Ковид, само заради една хрема, а аз съм цяла зима с хрема заради синузит и алергии. Отрицателен е теста, разбира се, но на мен днес започна да ми пада и гласа, слабо място ми е и той. Това, което днес открих, че много ми помогна да си отпуша носа е етерично малко от евкалипт, на една салфетка капнах няколко капки и ги вдишвах известно време, въпреки, че не усещах никакъв аромат, а те миришат доста задушливо. И така... Надявам се скоро да  оздравеем всички, които имаме оплаквания 😊

# 464
Аз съм +1.5 кг, но бях с поднормено тегло

Здравейте, момичета!
Здравей и на теб, truetrue!
С какво тегло си стартирала? Питам от любопитство. Опитваш ли се да ядеш  повече в такъв случай или принципно не се притесняваш?

Малко и за мен:

На 33г съм, втора бременност - в момента 13г.с., екстремно слаба по принцип. Много ми се гадеше, буквално до вчера. Затова първо свалих под 40кг, а сега вдигнах до 43кг.

А за който иска да се посмее:
Тази година изхвърлях две кисти с помощта на лекарства, защото бяха много големи. Проверявам дали ги изхвърлям с тестове за бременност, защото точно този вид ми вдигат хормоните като при бременност.
Преди 7седм отново ходих на гинеколог с подозрения за още една листа и без цикъл, главоболие... Той каза: " Потвърждавам, бременност няма". Тестовете за бременност също бяха отрицателни. Започна едно ходене по лекари - хипофиза ли е, хипоталамус ли е... А корема расте, ли расте... Миналата седмица реших пак да се видя с гинеколог, друг. И изненада! Бебче!!!
Два дена след това ми направиха серклаж, защото нямам шийка.
Ей така се озовах в края на трети месец!
Сега пазя леглото и ви чета🙂

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 17:26 от palmi4kata

Общи условия

Активация на акаунт