Любители на котки - Тема 163

• 35 391
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
  • на брега на морето
Да. Ти си я пожела. Wink Сега ще сънуваш кошмари! hahaha hahaha hahaha
Наистина е "страшна". Много е пораснала. Ще си я сложа в албума с твое позволение. Simple Smile

# 466
  • София
Кределио е за кучета, но приятелка ми каза че може да се даде и на котки. Давам им го вече втора година, на 5-6 месеца и нямат грам паразити. Доволна съм, а и ветеринари са ми казвали че не е проблем да им се дава така. Просто като са повечко животинки си е изгодно, нямам вариант за по-евтино обезпаразитяване. То е един голям хап, стривам го, деля на 16 и го давам, в каймичка или в капсула pill assist, както мога. Трудно е ама става. 😉

icicletdq, можеш ли да ми кажеш какво точно е хапчето, защото в търсачката ми излизат включително и за кучета от 2 до 5 кг, което очевидно не е за разделяне на 16 😉
Освен това, само за външно обезпаразитяване ли е, или трепе и вътрешни гадове? Иначе, виждам, че предпазва и от кърлежи, което е много добре, защото моите излизат навън.

# 467
  • София
Васко, ако намериш pill assist cats или pill assist small dogs, пробвай с тях:
Скрит текст:

Цялата капсула е голяма, затова късаш малко, като пластелин е, то е лакомство, слагаш хапченцето вътре и го ядат. Ама нещо изчезнаха от пазара. Инак, в гърлото, няма варианти. 🤔
Същото го правя с човешки пастет от тези, които са като салами. Може и от консервите да става, но отдавна не съм отваряла такава и не знам дали е достатъчно твърд. Но е много важно хапчето да се скрие добре и по повърхността да не отиде от горчилката. Затова натрошавам хапчето на парченца и ги нареждам през разстояние върху дъската за рязане. Измивам си добре ръцете и започвам да оформям малки плоски "кюфтенца". Доближавам плоското "кюфтенце" до хапчето, то се залепва за средата и го затварям от всички страни като топче. Много внимавам да е покрито отвсякъде и да е с големина, която ще глътне без да дъвче. В 90% от случаите ги поглъщат без проблем. Ако се мръщят на пастет, същото може да стане и с топено сирене.

Не мога да разбера защо котешките таблетки обикновено са толкова големи? И са все до 4 кг. За нормална котка трябва хапче и половина. Затова ако имам избор, купувам хапче за 10 кг. куче и го деля. Така парченцата са по-малки.

# 468
  • София
Vasil Vasilev 676271, с Харо и хапчетата го играхме няколко месеца. Трудно е, но накрая вече бяхме тренирани Simple Smile
Най-лесно е хапчето да се мушне отстрани на устата. След това галиш гушката. Усеща се кога го преглъща.
Стига да не го държи някъде в устата си и после да го изплюе със засилка Joy

И винаги с помощник, с още две ръце. И сама съм давала хапчета, но докато беше по-едър и силен ми беше трудно.

ММ каза един ден "гледах един номер на д-р Пол и ще пробвам". Дадохме хапчето и ММ духна леко в носа на Харо. Хари се изненада и глътна хапчето, нямаше време за плюене.

Отделно, за да не размахва лапи го увивах по метода на Карп, само главата му се виждаше Simple Smile

# 469
  • Велики Преслав
Ефекта със засилката ми се случи. 2 пъти Joy
Аз му го дадох със със погалване по гушката. Еми имам бинт на палеца и показалеца. Гадняра си го върна. Обаче от сетне ми изсебна ръката и ме ухапа. Но най-важното е, че си глътна хапчето. Вярно бинтован съм но го глътна Joy

# 470
  • София
Голяма борба ще да е било Simple Smile
Харо го увивах в одеяло, като в пашкул. Той милият научи, че няма начин и трябва да търпи.
И се усети да брои хапчетата. Гълта второто и е готов да скочи.

# 471
# 472
  • Бургас
Ефекта със засилката ми се случи. 2 пъти Joy
Аз му го дадох със със погалване по гушката. Еми имам бинт на палеца и показалеца. Гадняра си го върна. Обаче от сетне ми изсебна ръката и ме ухапа. Но най-важното е, че си глътна хапчето. Вярно бинтован съм но го глътна Joy
Горкият...
Хари беше явно малък и глупавичък,защото си хапваше хапчетата с пауча,без да се усети...
Два дни не му слагам гранули в купичката в голямо количество,защото взе да яде много.
Но за него не е проблем,бута на земята металната кутия с гранули и яде колкото си прецени...Сега и нея трябва да прибирам в гардероба.

# 473
  • София
Хора, този малък Бейбо е направо вълшебен! Обожава да се целува! Целувам го по бузките, по гушката, а той много напира за целувки уста в уста, хаха, макар че на мен не ми е приятно да обменям телесни течности с някого. Ама той не пита, идва, и докато се чудиш какво ще направи, ти е заковал една целувка.
А когато ми е досадил с хапане и гризане, го слагам в една от неговите торбички, и почвам да го целувам по личицето, той отпуска назад главичка и заспива! Такава сладост през живота си не съм виждала! А иначе обожава да си спинка сгушен във врата ми. Както си седя облегната, се изкатерва и се сгушва. Все едно някакво врабченце на клонче.
И се очертава да е невероятно мъркащ! Оглушителен е просто. Особено ако същевременно ти е захапал ухото и го дъвче😜

# 474
  • София
Днес бил ден на рижковците

# 475
  • Бургас
Ама нормално е,Детелистна.Ти си му майка.Истинска.Той друга не познава.
И Харо е много гушлив,месещ,мъркащ...
И ме целува често по устата,аз ходя и се мия.Не го целувам,макар много да го гушкам и галя,но той си ме целува.
Животни вече не целувам,макар че Хари е чист,обезпаразитен...
Е,давам си лицето,когато се изправи на задни лапички,за да ми се гали.Признава галене лице в лице,иначе не...
Явно и аз съм мама.Само когато изхъскам,разбира,че не може и спира.На майка ми и на едно "Не" се подчинява.При нея ляга и свива уши.
При мен малко гледа с един поглед,който казва"Няма пък",ама пак...
Обаче е ревнив.Яде учебниците,с които водя онлайн уроци.Говоря ли дълго по телефона,първо тича,после шуми с торбички,после събаря каквото има за събаряне,после идва и хапе...
Някак свикна,че ще се занимавам с телефона...Но го бие и изхвърля от леглото/шкафчето в мое отсъствие.
Друго коте би го зарадвало или подразнило според вас?

# 476
  • София
Ха, за миене и аз си мия и лицето, и ръцете, но не мога да не си нацелувам любимите същественца. Особено ако става въпрос за едно бейбено коремче, което просто няма равно по сладост! Милият ми, прилича на буквата Ф, като се наяде юнашки с МММЕСО, а при него няма такова нещо като стига ти толкова. Стигането се случва по негово усмотрение, иначе хапе и драска, и пищи. Майстор е на пищенето. Такива почти ултразвуци докарва, че ти писват ушите. Божичко, толкова е сладък, че направо не ми се иска да пораства.
А аз съм истинската му майка, аз съм си го родила!😉

# 477
  • Бургас
Кределио е за кучета, но приятелка ми каза че може да се даде и на котки. Давам им го вече втора година, на 5-6 месеца и нямат грам паразити. Доволна съм, а и ветеринари са ми казвали че не е проблем да им се дава така. Просто като са повечко животинки си е изгодно, нямам вариант за по-евтино обезпаразитяване. То е един голям хап, стривам го, деля на 16 и го давам, в каймичка или в капсула pill assist, както мога. Трудно е ама става. 😉

icicletdq, можеш ли да ми кажеш какво точно е хапчето, защото в търсачката ми излизат включително и за кучета от 2 до 5 кг, което очевидно не е за разделяне на 16 😉
Освен това, само за външно обезпаразитяване ли е, или трепе и вътрешни гадове? Иначе, виждам, че предпазва и от кърлежи, което е много добре, защото моите излизат навън.
Само за външно е. 1/16 се дава на котка 2,5-3 кг. Става въпрос за точно тази опаковка, понежеса няколко вида:

# 478
  • София
icicketdq, благодаря. Така и предполагах, че е тази, от 900 мг.

# 479
  • Велики Преслав
Мария, лошо е когато те възприеме за майка. Мене през нощта са се опитвали да се бутнат на топло под корема ми 🤣.
Искам да попитам някой, който е гледал кате от кърмачески период, дали си смуче лапата. При мен, женската спря, ама мъжкия само да го помилваш започва да се суче.

Общи условия

Активация на акаунт