Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 802
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Ходих сега при една професорка да ме преслуша. Назначи ми изследвания,  но ми написа рецепта за Аб, във връзка с кашлицата. Гледам на листа е написала бронхит. На слушалка казва, че нищо не се чува, но тя не била 100%, за сега каза, че не иска снимка.
Хора, това ще ми е Аб #6/7 за има няма 7 месеца. Кажете как се диагностицира това чудо? Не е да ме е слушала най-обстойно. Аз гнойна ангина излекувах сама и не ми се иска да се предавам на финала.

# 616
Верче,моя девер беше така все кашляше през месец беше на АБ и само временно се подобряваше, имаше задух като се изкачваше по стълби и лесно се уморяваше накрая започнаха да му свирят  гърдите, отиде на пулмолог и се оказа Астма. Сега е на помпичка и спря кашлицата. Ти имаш ли задух?

# 617
Нямам задух. Просто влудяваща суха кашлица. Усещам назад в гърлото секрет ми се стича. Вчера и аз минах на унг, докторът каза,е съм се справила супер с ангината,  в ушите няма нищо притеснително и щом нямам проблеми с артрит или сърцето на този етап вече няма смисъл от Аб. Даде ми капки за нос 2 вида - едните Ккилометазолин, другите  назонекс. Но все пак трябва повече от ден натрупване, за да се справи със секрета.

Сега говорих с професорска по телефона, да погледне резултатите - нищо притеснително. Пробата на урината ми е замърсена обаче. Пийте си антибионика за всеки случай...  да не говорим, че хич не ми вдъхна доверие колко обстойно ме преслуша. Като знам как педиатърката слуша децата по няколко минути на корем и гръб...
Еми по-скоро клоня да изчакам още ден, два да видя как ще съм.

Ох, толкова е трудно да намериш читави лекари. Така да нямам доверие на почти никой. Хич не е добре това.

# 618
Пиеш ли лекарства за кръвно? Тази суха кашлица като за алергия ...

# 619
  • Велико Търново
Verche, аз пак с моята лудост, но да не е пост ковид ситуацията при вас?
Мислех за астма и аз да питам, но вече са те питали. Всичко изброени като симптоми и неразположение, хем е в една сфера, хем с различни проявления. Ваксини имате ли? Ковид каран ли е? Тестове за антитела?
Това с артрит, съвсем ми насочи вниманието към ковид 19 пост състояния. Щом и лекарите вече го наблюдават, явно е честа проява. Извинявам се ако съм досадна и тегава на тази тема!
Аз след 2рата доза (миналата година юни), до август края бях с брутална постоянна кашлица. На снимка нищо, на слушалка нищо, а кашлях като болна. Единствено един унг (единствения май свестен в града), ми каза че е най вероятно странична реакция от ваксината. Дали е така, кой да каже...

# 620
Как минана тази пост Ковид кашлица при теб?

Не пия лекарства за кръвно.
Ваксинирана съм. Карахме Ковид януари.
Вчера тази по не знам кой показател изрази мнение, че пак съм го карала скоро, но антитела не съм пускала.
Проблемът с кашлицата се появи на 2/3 ден от ангината, но аз имах и жълти сополи като децата. Взимам ксизал.  Купила съм Аб. Просто не ми беше достатъчно убедителна лекарката. Аз затова питах ако знаете бронхит как се диагностицира, защото преслушването беше бързо, а сама тя се изненада от перфектните кръвни. В урината имаше проблеми, но аз съм в цикъл и на обикновена урина не вярвам, защото пробите много се замърсяват.
Не съм против Аб, напротив преди 3 седмици сама молех за такъв. Но някак търся златната среда, че ги раздават като дъвки.
Моя позната в САЩ, беше лепнали Ковид януари и беше с пневмония. Лекува се единствено с кортикостероиди, никакви Аб, защото била вирусна.  Flushed
Изцъклих се като разбрах, но в доста различни здравни култури живеем.

В този ред на мисли, се чудя дали не съм аз виновна, че големия боледува толкова ... Той не е пил много антибиотици, г/д му се събира 6 до момента, по 2 на година.
Хем или се вижда много, хем сравнително ок при положение,  че е на градина от малък... при него имам съмнения само за един Аб, който му дадоха, при всички останали случай е бил с ларингит, бактерия, гнойна ангина.

# 621
Вече, децата ми донесоха НЕЩО. Отврат беше. Тея гадинки се изкашляха има няма два пъти. САпол..два дни и толкова. Аз, майка ми и баща им -трагедия. Жълтозелени сополи повече от месец при ММ, болки в гърло. Майка ми хрема и воднист сопол две седмици. Аз най-зле - повече от месец суха кашлица. Изкашляха си вътрешностите. Вече съм пета седмица.... Над 5-6 различни сиропа пих плюс две опаковки геломиртол форте.
. Сума сиропи бяха за втечняване, после секрет няма...минах на сиропи за суха кашлица. Няма оправия. Накрая антибиотик Азитрокс 3х3 дни...разби ме. Пак няма оправия. На слушалка не чува нищо. Смята, че е обострен бронхит. Снимка аз отказвам да правя, че април седмица преди да се тръшна направих три една след друга. Стигат ми за две години напред.
Моя приятелка и  тя така тегаво изкара същия вирус. Но при нея след АБ 6 дни се оправи и тя Азитрокс. Бактерия не ми изолираха, но от септември мг си имам мораксела и спрямо нея и антибиограмата ми изписа АБ.
Чак сега вече 5-6 седмици след началото поспрях да кашлям. Но пак се случва няколко пъти в деня.
Та мисълта ми е, че може да е вируса, който и ние карахме. Личната каза за мен не е ковид и не ни прати на тест. Аз пък не се натискам по сто пъти да ми бъркат в носа.
Дерзай и смени климата с балкански или морски.

# 622
  • София
Ние сме ваксинирани и седмица преди бустерите се разболяхме. Моят мъж пи АБ, защото беше по-зле и сега наблюдава нисък капацитет на дробовете. При приятелите му от отбора по бягане е същото. По време на Ковид не съм кашляла, но на снимката се видяха изменения. Голяма гад се оказа това чудо.

Имай предвид, че сега има вирус, точно както го описваш. Пих противоалергични, АБ в носа. Трета седмица започвам с хрема. Иначе бронхит само на слушалка са чували при мен.

# 623
Ние карахме Ковид леко. Бебето най-леко мина. Баткото след седмица направи бактериална инфекция и отнесе Аб. Мм го болеше главата и имаше мн сополи, аз сополи и кашлица. Обаче ние с ММ после имахме изменения в дробовете и се наложи лечение. Аз бях на венозен аб и дексметазон + бромхексин + инхалации бромхексин ш йалоклийн, ммпрез устата аб и венозно дексметазон и бромхексин. Слава Богу ни оправиха, но след много обикаляне за съжаление.  И ни оправиха в един санаториум до София.
Голяма гад е тоя Ковид.
А по-лошото е, че липсват компетентни лекари!
Баща ми, колкото ш да беше отслабнал - физически, психически и здравословно, го изкара вкъщи без нито един хап, само за кашлицата билкови народни рецепти. И накрая системата го затри Sad

# 624
  • Down Under
Толкова много странични ефекти има след ваксини и прекаран ковид, главата ми се завърта като ги чета. И ние сме ваксинирани (без бустър) и го изкарахме ужасно тежко (по нашите критерии за боледуване), и без никакви лекарства, защото така и не успяхме да се сдобием с тях. Чувам от доста момичета за изменение на цикъл след ковид, много кожни обриви, постоянно главоболие. Другото, сега хора повтарят Ковид 4-5 седмици след първото боледуване 😳

# 625
Добави косопад и остатъчна кашлица и секрети..Нас нимповтори,първият път лепнахме делтата,аз бременна в пети месец в болницата бях две седмици мислех ще си изкашлям червата.После омикрона изкарахме бях в осми месец една идея по леко.Сестра ми също заразихме бяха си тук на почивка от Англия и с две ваксини тя леко,приятелят и доста зле го изкара.Абе изкуствено създаден е за мен този вирус,толкова поражения и последици от боледуване до сега не сме имали.И аз и мъжа ми вече три месеца след боледуването още имаме последствия,антителата ни бяха над 500 преди два месеца.За щастие малкия само със секрет го пребори и леко мина при него,но тестовете му бяха положителни.

# 626
Да кажа до къде стигнахме ние.
Големият ми син продължи да вдига Т През ден,два субфебрилна. Водих го на унг, който каза, че не вижда причина за тази Т и иска снимка на третата сливица като се постабилизира. Даде едно спрейче кортикостероидно да подпомогнем свиването сега. Забеляза, че има течност в ушите и каза, че ако струят не помогне (Нали са свързани унг нещата) ще минем на антибиотик, защото тази течност не може да остане там. А и детето се оплакваше, че недочува.. Минаха обаче 5 дни и както имаше прогрес се върнахме назад. Пак започна да хърка, подуха му минусите, пак кръгове под очите. Хайде пак на унг и му даде аб за 14 дни. Стискаме палци да излекува ушите, защото ако не успеем, искат да махат сливицата, за да не предизвиква повече такива отити. 

Сега му давам и яко витамини за да укрепне и се моля да се оправи, защото горкото се измъчи.

Аз въпреки че недоволствах почнах Аб, защото кашлицата ме влудяваше. Уж имах подобрение, обаче на 3я ден от Аб усетих болка докато кашлям и скорострелно си събрах багажа и децата и тръгнах към санаториума, където ни лекуваха дробовете пост Ковид. Слава Богу, че отидох. Правихме снимка и сливаше някаква находка. Док каза обаче, че с аугментин няма да стане и сменихме Аб + още една рецепта с лекарства. Не знам вече кой ден на аб съм Обаче хвърлям сополи като за световно и още усещам секрет в гърлото. Каква е тая гад проклета дето хапнахме не знам. Почвам да мисля, че пак карахме Ковид.

Наблягаме яко на инхалации.

Стиска,те ни палци да се позакрепим!

Пс. Не знам хората които имат по-грозни доходи как се оправят в такива моменти. Ние сме на 700лв за прегледи и лекарства само за последните 2 седмици. Отделно имаме над 500 лв прегледи по фонд. И отделно преди това още месец влачене по прегледи и лекарства.
Да не се разболява човек в днешно време ...

Живи и здрави да сме всички!

# 627
Верче, ужасни болести, да свършват вече! Аз месец и половина бях с хрема и болки в гърлото, все още с леко покашляне. Мисля си, че след този преболедуван ковид вече всичко лесно и за дълго ще ми се лепи. Стискам палци за скорошно оздравяване и на двамата!

# 628
  • Велико Търново
Баси хоръра! Супер тъпо и мъчно ми е като те чета... Дано скоро се оправят всички, защото това неразположение и постоянно оплакване от нещо е кошмар но Sadнямам какво да помогна, освен да стискам палци, още утре сутринта да сте по добре!!!

# 629
Забравих да напиша - на малкия за момента много му помага хомеопатия, ама много! Хрема пресичал с хомеопатията Allium cepa - през час по 5. Той в началото на месеца беше с нашия вирус. 2 вида Аб капки капахме и продължи да има обилен жълтеникав секрет от носа. И аз се ядосах, докато чакам да минат дните за да вземем микробиология да видим какво става. Предния път с такъв секрет му помогна хомеопатични комбинация - меркуриус солубис, калиев бихроникум и хидрастис х 10 гранули от всяко във водата за деня. За няма и седмица секретът приключи. Два пъти изпробвано.

Благодаря на всички,  че ме търпите да мрънкам.  Много ми идва.

Мислех, че живота ще отпусне марко хватката след смъртта на баща ми. Няма такъв филм, държи ни на нокти през цялото време.
Децата са ми важни, да са ми здрави. Голям човек лесно разбира, че се влошава и търси помощ.

Общи условия

Активация на акаунт