Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 855
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Чнг, мами!
А сега помагайте. От както се застуди и пишока на баткото почна да се бели. Мажа го със судокрем, но на другия ден явно като изсъхне крема и става направо на рани, има и с кръв даже. Тази вечер го намазах с бебешко олио. Ще видим утре как ще е, но с какво да мажа?

# 391
Честита нова година!

Пишото с гентамицин маз са ми давали да го мажа като е било възпалено, детски уролог ми го даде.
Аз бих добавила и промивка/компрес със смрадлика.

# 392
За много години момичета,да сте живи и здрави всички и всичко най-хубаво ви пожелавам от сърце 🤗.
Туити почвай смрадлика и лайка отвара и промивки и утре при уролог да го види.Как така е суха и се бели?На моят е все влажна,като е гол не спира да си играе с нея и да я дърпа и човърка,даже въпреки хигиената още има малко бяло понякога.В судокрема има цинк ако искаш не го мажи,допълнително изсушава.

# 393
# 394
Протрито и на раничка прилича по скоро,май дерматолог е по подходящ.Промивки и някъв мазен крем със сигурност,судото още повече ще изсуши.Казва ли да го боли?

# 395
Протрито и на раничка прилича по скоро,май дерматолог е по подходящ.Промивки и някъв мазен крем със сигурност,судото още повече ще изсуши.Казва ли да го боли?
Имам един домашен лайков мехлем, да пробвам ли с него? На моменти го боли. Иначе в банята си омеква и коричките падат и после пак става сухо.

# 396
Виж дали има цинк в него,ако да по добре недей.Вземи гентамицин както каза Верчето или павловичева маз,бепантен нещо мазно.От студа викаш е почнало,с памучно бельо ли е,да не се претопля и от това да му доизсъхва кожата?Само там ли има раничка?Чиста смрадлика на листа и лайка на цветчета съм ползвала само от билковата,запарваш докато кипне и като поизстине измиваш.В твоя случай може и с марличка само да почистиш.Аз го киснех моя в такава отвара като се подсичаше като бебе и като го забелвахме и беше зачервена главичката.

# 397
  • София
За много години!

Цвети, според мен го заведи на дерматолог.

# 398
За много години, момичета! Бъдете здрави и една по-спокойна, хубава и успешна година за всичкк ни Heart Eyes

И аз мисля, че е по-скоро за дерматолог и ако той ви насочи за уролог, но по-скоро е кожен проблем, има нужда от хидратация и може би някакво лекарство, но трябва да си го прецени док. Ще си позволя да изкажа и малко по-различно мнение, но гентамицина е един от антибиотиците с най-кофти последици за възрастни и малки, така че освен ако не ви го предпишат, не прави експерименти според мен. Възможно е да има нужда от лекарство, но и да има по-щадящи алтернативи.

# 399
Благодаря момичета! Ще го закарам задължително тогава.

# 400
Докато го заведеш на лекар,
Освен всичко горе споделено, бих ти препоръчал и тази пудричка - капитикс.
Малкият беше доста зачервен, до рани, в областта на пишлето, много дълго време и педиатърката я изписа. Отне известно време,  но само тя го оправи от всички мазила.

# 401
Благодаря. Явно няма скоро да го закарам на лекар, свекърва ми е с ковид и сега сме под карантина. Отделно съм бременна и с кашлица...голям филм.Ще го мажа с каквото разполагам. Вчера го мазах с тридерм, днес с лайковия мехмем и е по-добре.

# 402
Съчувствам ти, дано бързо да премине! Следи кашлицата, при мен се влоши, пускахме ПКК и ЦРП и въпреки че не беше ковид, се наложи да пия антибиотик, тъй като нямаше подобрение. Кофти е да си бременна и болна Sad

# 403
Туити,  съчувствам ти. Пожелавам ти бързо оздравяване и разминаване с Ковид.
Дано успеете с наличните средства.  И смрадликата много помага.

# 404
  • Велико Търново
Tweety, кажи как е положението? Дано при теб мине леко, каквото и да е... Аз бих правила вана със смрадлика/тампон с разтвор. Тази чудна билка ми спаси моето дупе преди година, и вече съм й без резервен фен!

Общи условия

Активация на акаунт