Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 864
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, здравейте! Коментирали сте тук за бактерии в носа до колкото си спомням. Искам да ви питам кога се налага взимането на носен секрет,тъй като досега не ми се е налагало и не съм запозната. Приятелчето на моето дете е със s aureos ( не знам дали се пише така) и се чудя дали и ние трябва да направим изследване.

# 421
  • Велико Търново
Лили, тази ми е най-любимата Sad
Отидете при лл за направление за носен секрет. Бъркат в носа с клечка, посява се и се чака да расте нещо. Т. Е. След около 2 3 дни лабораторията дава резултат, ако нещо има.

# 422
Lili, обикновено има жълто зелени сополи.
Ние и четиримата с таткото сме с такива от началото на януари. В сряда ходих с децата, взеха ни секрет и на тримата. В петък следобед излезе резултат. Ако има антибиограма ( трябва да се пусне, за да се види към кои антибиотици е чувствителна бактерията) се чака още един ден.

Учудващо на никой не излезе бактерия, а и тримата продължаваме яко със сополи, баща им каза няма да се бърка...възможно е да не са ни бръкнали както трябва. Един педиатър ми беше казал, че трябва да почистя нослето преди пробата ( да го издухам). Не знам колко е правилно...
Nandin може да каже, ако чете още. Тя нали работеше в лаборатория.

# 423
Добро утро от моя рожденик,с такова желание замина на "партито",разбирайте градината дано се забавлява и не е разочарован,почти нищо не ни разрешиха да занесем и направим като украса и почерпка.Кога минаха четири години не знам,по това време тъкмо отивахме към болницата с регулярни контракции бях и на обяд се появи моето момче 💙.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 13:14 от лещичка

# 424
Честит да е Рожденникът ви, Лещичка! Да бъде здрав, весел и усмихнат.  Да ви носи само радост и щастие!

# 425
Ч. Р. Д. На малкия лещичко! Да е здрав и много щастлив. Весел празник 🎈🎉🎂

Днес едната му братовчедка също има РД. А точно след месец на 27.02 ще е наш ред. 🤗

# 426
Много сте хубави! Честит рожден ден на порасналото момче, да е жив и здрав, весело и безгрижно детство Simple Smile

# 427
Честит рожден ден!

# 428
  • Велико Търново
Честит да ви е рожденника! Много щастлив, безгрижен и (не) послушен да бъде :*

# 429
  • Down Under
Честит Рожден Ден на порасналият дребосък! Да ви е жив и здрав и да бъде голям батко за пример! 💐

# 430
И ние чакаме с нетърпение да измине още един месец и да празнуваме рожден ден , нашето момче също е родено на 27.02.
Ч. Р. Д. На малкия лещичко! Да е здрав и много щастлив. Весел празник 🎈🎉🎂

Днес едната му братовчедка също има РД. А точно след месец на 27.02 ще е наш ред. 🤗
Честит рожден ден, да Ви е живо и здраво детенцето, лещичка!

# 431
Аз започвам да умувам какви подаръци да казвам на баба,лели , чичовци вече започнаха да питат какво да взимат . Нямам никаква идея.  И тема за празника още не съм измислила, когато го попитам и дам предложение все казва ,че не иска единствено за тортата поръчва да е цялата шоколадова 😆 без фигурки отгоре,друго нищо- лесно ще мине само с 1 шоко торта 🤪.
Напоследък само книжки го вълнуват,от Коледа насам има доста нови почти всеки ден четем различни. И започна доста пъзели да реди. Свири си на пианото. Китарата ,която така мечтаеше за Коледа много не я отразява. Та ще ви следя за подаръчни идеи . Нещо занимателно  и образователно ми се ще да е.

# 432
На моя за РД естествено му няхме взели лего, това го вълнува.

От образователните към какво проявява интерес? Така най-лесно ще се ориентираш. Примерно синът ми сега е на вълна планетите, много са му онтересни. Взехме едно като модел на слънчевата система, коеъо се върти на стойка, честно казано на мен не ми допада как е направено, но той е залепен за него. Има 2 книжки от тези с плъзгащите се капачета за Луната и за планетите, едната даже е за по-голяма възраст, но той много харесва илюстрациите и ми кара да му чета, не че всичко разбира от тези факти, но се кефи. Също има една магнитна книга с плочки с различнк предмети, животни и т.н., на всяка плочка е изписана думата отдолу и той трябва да намери буквите и да хк подреди на магнитната корица, също много се кефи. Приказки за космоса имаме също, които са си приказки, не факти. В резултат на това увлечение се наложи да вземем лего с ракета и космонавти...

Преди това бяхме на вълна пожарникари и полицейски участък, много се беше впечатлил веднъж като видя истинска пожарна как излиза от гаража и се качват пожарникарите.

Преди това бяхме на динозаври, всичко беше в динозаври, имахме такава играчка робот, книжки за оцветяване с динозаври.

Преди това бяхме на вълна музика, има си пиано с готови мелодии, но и да си свири сам, доста е музикален, често хваща правилно ритъма от някоя песен, която чува по тв или радио. Та имахме и всякакви музикални книжки, от такива, които като им натиснеш нещо свирят и разказват нещо, до имахме една, на която се техли приложение към телефона с картинките от книжката и имаше много готини композиции към стихчетата.

Та всеки от трзи периоди естествено продължава къде по-кратко, къде по-дълго, но наблюдавай го и най-лесно ще усетиш накъде вървят интересите според мен Simple Smile

# 433
Оо да и той е на тема планети,имаме го това с планетите и слънцето на стойка. Книжки. Мислех да му вземем Телескоп ,  имаше в Лидл но го изпуснахме,когато отидох да го видя. ММ не е много навит,малък бил и няма да го пази. То е и обемно на стойка трябва да го прибирам постоянно защото и котката ще му види сметката като се метне веднъж. Аз все още го мисля като варянт .
Иначе да за интересите винаги съм се водила по него на каква вълна е,какво го влече просто е интересно и вашите какво ги вълнува,винаги може да се вземе идея.

# 434
  • Велико Търново
Децата в нас нямат нужда от играчки, а от игра и внимание! Изобщо няма да подарявам материални неща, така или иначе бабите ще подарят достатъчно работи. За РД съм му обещала да го заведа на поход в гората отсреща и парти вкъщи.
Имаме и план по седмици " ако е хубаво времето, всеки петък да ходим до реката, а всяка неделя до каменния баир в края на селото и да търсим пиратски съкровища Simple Smile"

Общи условия

Активация на акаунт