Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 859
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Честито на рождениците ! Да са живи , здрави и много щастливи!

Gordi как е малкия в училище ? Харесва ли му ?
И моя трябваше да започне от днес , но тука както винаги ремонта се прави е последния момент . Правят им нови тоалетни и като са готови ще се обадят .

# 451
  • Down Under
Честит Рожден Ден на всички порастнали дребосъци! Да са ви живи и здрави!

Gordi как е малкия в училище ? Харесва ли му ?
Училището започна да, моят ходи 2 пъти седмично, но още не е свикнал. До сега не сме се разделяли, не е ходил на ясла/градина и му е много трудно да се адаптира. Добре че сме в частно училище и ме пускат да стоя там, че иначе става страшно. Вече губя надежда, че скоро ще свикне. Минаха 3 седмици. Накрая просто ще го оставям сутрин и ще реве докато не му писне.

# 452
Милият той .   
 И ние не сме се разделяли и много се надявам да му хареса в училище и бързо да свикне .
Стискам палци и на вас .

# 453
Честити да са рождениците!

От собствен опит с ясли и градини - много му говорихме на баткото преди да тръгне. Въпреки че беше на 1г3м като го приеха, а тръгна на 1г9м, 6 м ни се изприщи устата да говорим за яслата, после същата работа и за градината. Определено смятам, че помогна, особено за яслата, не само, че не се бяхме разделяли, но и никой друг не го беше гледал, а и го кърмех до малко преди да тръгне.

# 454
Милият той .   
 И ние не сме се разделяли и много се надявам да му хареса в училище и бързо да свикне .
Стискам палци и на вас .
Вие къде сте?
Някоя мама със сменен ник ли си ,че нещо не си спомням?

# 455
Честит рожден ден на всички малки февруарчета 🤗.Да са живи и здрави 🥰.
Съгласна съм с Верчето много говорене и обесняване,щом е и частна още по добре че те пускат.Но три седмици са много според мен.Моят тръгна без рев,никога не е ревал,даже искаше сам по рано но нямаше как.Вярно беше на три и осем месеца като тръгна в първа група,но преди това много му говорехме,обеснявахме,показвахме градината.Жената дето го гледаше е бивша учителка и също си оказа влияние,както и госпожите на които случихме и сме много доволни.Не съм влизала никога в градината,заради ковида е забранено при нас.Единствено снимки съм виждала отвътре и каквото той ми разказва за деня.Имаме проблемно агресивно дете в групата,иначе са 25 деца.Някой ги оставят с рев докато свикнат,други ги взимат на обяд,трети само циркове правят и госпожите качват снимки как са усмихнати и си играят пет минути след като е оставен уж в истерия.Така че намери вашия начин,нормално да му е трудно,но и вече се сещат да манипулират имай го в предвид.Успех и дано скоро намерите решение 🤗

# 456
  • Down Under
Благодаря! В неговият клас са само 6 деца с две учителки. В държавното са 20-22 деца с една учителка и асистент. То почти цял ден е игра. Имат две площадки, които въртят през деня, арт стая и класната стая. Толкова е приятно, чак му се чудя. Децата са супер, има едно с което си играе. Но изгуби ли ме от поглед и настава драма. Все едно е на 2г. рев и рев. Първият ден го оставих и след час ми звъннаха, че е много разстроен и не могат да го успокоят. Мислех, че до ден два ще се адаптира. Говорим всеки ден, колко е хубаво училището. Вчера се разбрахме, че днес ако влезе в клас, ще вземем подарък влак, но когато отидохме, идеята вече не го блазнеше. Явно докато съм там няма да стане. Ще му дам още един ден с мен и от другата седмица ще го оставям. Няма как .. все на мен ще се падне. Всичко е по-трудният начин с него 😭

# 457
Глупости,просто му трябва време за да свикне с нещо ново.Моят също не обича нищо различно.За ходене на ново място на гости,или лекар,или почивка е страшно пазарене.Особено ако не съм почнала да го обработвам поне две три седмици по рано.Просто е страхлив и в това няма нищо лошо де.Сега е на тема призраци.Имало вкъщи и го гледали със страшни очи докато спи.Разбирайте свети крушката на тв и на климатика в детската,та се налага нощем да ги гасим,да е идеална тъмнина.Само в коридора оставяме една нощна лампа.И пак веднъж седмично идва да вика баща си от спалнята да гони лошия призрак.Знам че е период,но вече месец стана от къде този страх,никога не е гледал нещо с призраци,нито книжки имаме такива.Или от градината нещо или сънува не знам и аз.Ще отмине разбира се,просто си трябва време.

# 458
  • Down Under
Да, може и в градината да говорят за призраци. Кофти, защото ето че се отразява.
Приятелчето му имаше рожден ден почивните дни. Той от кога говори за партито, отиваме ние, паркирам и като каза ще реве, не мога да го изкарам от колата. Скапа ми се и настроение и всичко. Направо ми идва в повече понякога. Уж е голям вече.

# 459
Това с призраците и ние го минахме. И сега от време на време се сеща но по-рядко. Купих едни книжки всички изчетохме и спря да говори за тях,надявам се да са повлияли за дълго но ще видим. Когато отиде в неговата си стая мисля че пак ще има такава призрачна вълна.
Моя човек все още спи в нашата стая на бебешкото си креватче, категорично отказва да отиде в неговата стая, в процес на избиране на легло сме всякакви показвам кола,на 2 етажа, различни цветове и нищо не иска.

# 460
  • Велико Търново
И моят 4г отказва да спи в стаята си. Само през деня и само за малко. Нощем спи в поза ембрион, залепен за мен.... Ако случайно не ме усеща поне с 40% от гърба си се буди автоматично. Грешката е моя, сигурна съм, но поне докато мога да си го гушкам ще го правя, че след това ще следва "тръгвай да не ме излагаш..."

# 461
Коко и чаршафи изберете заедно,някоя картина или нещо за стената,да я почувства като неговата си стая.Така се радвам че рано се научи и сега като чувам че някой още спят с тях,а таткото в другата стая и ми настръхва косата.Дано малкото не ни разкаже играта по въпроса 😂.Горди моят беше така на последния рд на най доброто му приятелче.Май месец стана на три.Отиваме ние живеят през три къщи.Познава всички гости-приятелчета,родителите им,дядовци,баби абе всички.От месец му бях говорила че ще ходим,заедно избирахме влакчето,той им е фен.И като стигнахме пред тях и видя украсата на двора и като каза че няма да влезе и не поиска и подаръка да му дадем дори.От терасата го вика рожденика,и майка му слезе да го "покани",не и не не иска да влезе и се прибрахме.А на втория му рд нямаше проблем влезна и се забавлявала.Така че не си сама спокойно,малките човечета си имат тяхно си мнение.Не помня разказвах ли ви за морето.Такава радост и забавление беше на лунапарка и на всяка играчка искаше да се качи/поскача/забавлява.Е два месеца след това е празника на града в който живеем и имаше и тукашен панаир и лунапарк с подобни играчки.Не поиска да ги доближи дори,но признавам си на Поморие всичко беше спокойно и за децата направено,а тук чалга от десет места,яко цигании и сергии и пълен кич.Нормално да се стресне и нищо да не иска.Така че доверявам му се,като не иска не иска.Питам го след това като се е успокоил и дава нормални отговори.Срам го било,шумно било,не му харесало нещо.Все нормални неща.Утре прабаба му е юбилярка и рожденичка и много се вълнува че ще ходим на гости.Иска да помага с украсата и подготовката,но там ще сме само пет шест човека и ги познава и е спокоен.Ще видим утре де,от сега дава заявка да и духа свещичките 😁.

# 462
Ох ние легло да купим чаршафите са лесна работа А относно картина просто няма място на стената всичко е издраскано и залепено със стикери ако сложим и картина такава какафония ще стане 😆 но тази година не планираме да боядисваме защото творческите му умения не стихват и не ми се занимава два пъти с боя.

# 463
За спането, и нашичкия не спи в неговата стая. Има си легло за тодлър, разтегаемо от Икеа, но то е в нашата спалня, а често се и прехвърля през нощта при нас. Отчитам го и като грешка, но в същото време не ми е било и кой знае каква драма. С хоум офиса и гледането вкъщи малко се изместиха приоритетите основно към сън и почивка без значение къде/как. Обмислях сега да го учим пак за неговата стая обаче с бебето на път пак прецених, че сънят ми е приоритет и може би на първо време аз ще се преместя с бебето в детската, защото се оказва, че всеки член на семейството ще е с различен режим и поне първите месеци, които и без това ще са изтощителни, да не си пречим взаимно нощем. Всичко е период, така че все някога нещата ще се нормализират.

За градината, в Бг няма такива адаптации, за което често са критикувани самите градини обаче не е и чак толкова лошо. 3 седмици може и да идват малко много родителя да е с детето, то започва да очаква това. Мен лично госпожата ми е пращала снимка 15-20 мин. след като съм го оставила в яслата плачещ, на която се е заиграл с останалите вече. Проблем имахме само в първа яслена група за кратко и след това във втора за първите дни. В градинската група не е имал изпълнения, не знам дали е защото е по-голям или защото госпожите са страхотни наистина. И в яслата бяха ок, но тук като че ли имат малко повече подход.

# 464
  • Down Under
Само да уточния, че училището е 2 пъти в седмицата от 8.45 до 15.30ч. Тоест, ходили сме 5 пъти общо, днес ни беше ден 5-ти, но падна и си доразби, разбитото коляно и го прибрах още преди обяда, че голям рев и кървища бяха  🙁 обмислям да накарам баща му да го води, да видим 🤞🏻

Общи условия

Активация на акаунт