Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 819
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря момичета 🤗.
Лили по цял ден ли е?Няма ли някое познато дете?Възможност да е само до обяд?Освен говорене потърси някоя книжка има за Франклин и още за някакво момиченце мисля съм виждала,дали и за Арчи нямаше.Как ходят и се забавляват в градината.Наистина е трудно,трябва им време,цял един нов свят откриват и опознават.Аз лично бих изчакала още седмица и ако не свикне и можете спри я за седмица две.За съжаление съм видяла около мен и двата подхода,не знам кой ще подейства при вас,но дано скоро се успокои и свикне.

# 571
Лили, съчувствам, синът ми беше така в яслата, но премина. Нямам конкретни препоръки,  о не обяснявай за глоби, работа и т.н., разказвай колко е хубаво там, как винаги ще има с кой да ск играе, как има хубава площадка, ако имате допълнителни дейности като танци и т.н. обяснявай как ще научи нови танци, песнички. В началото може да я водиш по половин ден и след 1-2 свдмици на цял, говори и с госпожите да я интегрират, в смисъл отговор тя стои в стра и за мен не е отговор. Трябва да я поканят при другите деца, да я гушнат, ако е много разстроена. Аз може би съм малко разглезена, но нашите госпожи са младички и наистина правят всичко възможно, за да и тегрират децата, но осъзнавам, че далеч не във всички градини има този ентусиазъм в персонала.

И още нещо, много важно. Ако след известен период, в който сметнеш, че вече е посещавала доста време (не мога да кажа месец-два примерно, защото децата често боледуват и тези месец-два могат да се разтеглят във времето) и нещата не се променят, то проблемът най-вероятно е в градината, независимо какво ви казва персонала. Имам две познати деца, които плачеха много и бяха големи молби да не ходят. Едното беше малко и не можеше да си каже, другото обясняваше с отделни думички как госпожата викала и т.н. В крайна сметка и в двата случая се оказа, че се касае за лошо отношение от персонала в яслата, което напоследък за съжаление зачестява. Та мисълта ми е, ако тези настроения дълго време не преминават, вслушайте се в сигналите на детето и интуицията си. Ако едно дете е спокойно в градината, винаги си личи. И има разлика между редовното помрънкване: не ми се ходи, не ми харесва, което е нормално след дълъг период вкъщи и примерно истерия, захласване и т.н., които може да са индикатор, че има нещо повече.

# 572
  • София
Пробвай с книжки. Сега има доста поредици и има избор. Миналата седмица подарих на едно познато детенце една игра "Аз ходя на градина"на Клевър бук. Нещо като пъзели са с различни ситуации в градината.

Не мисля, че винаги е виновен персонала, колкото и сега да е модерна тази тема. Много ясно си спомням как не исках да ходя на градина. За лошо отношение и дума не можеше да става. Просто ми беше мъчно за майка ми и исках да съм с нея. Всяка сутрин влизах с рев в градината дърпана от по-малката ми сестра. Била съм на 6+ и не спирах да рева. Разбира се не ти пожелавам този вариант Simple Smile

# 573
Разбира се, че не винаги е виновен персонала, има си свити дечица и т.н., но просто исках да кажа, че понякога е добре да не се пренебрегват системни сигнали от страна на детето . То обикновено си личи кога е просто от това, че на детенцето му е мъчно и трудно свиква и кога има нещо повече. Моя бивша колежка беше споделила с други майки колко зле се чувства детето й, оказа се че и при другите деца е така и накрая се оказа, че госпожата ги шамаросвала и обиждала. Не са един и два тези случаи, така че според мен родителите винаги трябва да са нащрек.

# 574
според мен родителите винаги трябва да са нащрек.
И според мен.

Аз обаче съм другата крайност. Признавам си, че въпреки прекрасното настроение, с което баткото ходеше на ясла и го взимах, съм ги шпионирала. Да, шпионират като бяха на двора. Гледах как се държи персонала. Даже съм минавала по тротоара, за да слушам. Признавам го за прекалено, но имах нужда да се успокоя след едно,две неща, които ме притесниха.

Сега в градината, преди да звънна на звънеца също гледам през прозореца какво се случва.

Май имам нужда от помощ Thinking

# 575
Верче, нямаш нужда от помощ, нормално е да се притесняваш все пак. И аз съм поглеждала мимоходом през прозореца, когато бяха покрай пътеката. При нас помага много, че госпожите не избягват комуникация с родителите, всеки ден пращат снимки, клипчета и дори да кажем да са ги снимали нарочно, когато са в добро настроение децата, това няма как да се фалшифицира всеки ден. Освен това всеки ден госпожите казват по няколко думи като си взимаме децата, а имам приятелка, която даже не знае как изглеждат госпожите, защото детето винаги се приема и предава от дежурната леля, за мен това е странно. Случвало се е през деня о да си комуникираме в чата с госпожата, ако има нещо. Като цяло при наличие на открита комуникация между родител-учител е много по-спокойно и за двете страни.

# 576
  • Down Under
Лили, ние тъкмо преминахме през този период едно към едно. Аз споделих тук, колко трудно се адаптира. Моят син започна училище на 01.02 и три седмици аз бях плътно до него. Ходим два пъти седмично от 8.30-15.30ч. Та минаха тези три седмици без напредък, не искаше да влиза в класната стая, не искаше да играе с децата, залепен за мен. С госпожите се разбрахме, че е време да започна да го оставям за по 3 часа и да го вземам на обяд в 12.30ч. Сутрин бяха крокодилски сълзи със ставането, спря да закусва, от притеснени започна да повръща. Два пъти повърна в колата. Повече от месец му отне да спре да плаче в училище. Вече си мислех, че никога няма да свикне. Последните няколко седмици си ходи по цял ден, но сутрин продължава да проплаква, понякога и като го оставям плаче. Случих на училище и персонал, всички много помогнаха в адаптацията му. Добре че беше мъжът ми, иначе сигурно щях да се откажа. Но в крайна сметка го правя в негова полза, да се социализира, да се забавлява и учи. Знам колко е трудно, съветът който мога да дам е да стискаш зъби. Нищо освен времето не помогна при нас. Плака, плака и накрая спря. Месеци мъка, сърцето ми беше свито. Сега го вземам усмихнат! Нервите и стресът и за двама ни си струваха в крайна сметка.  Бъди силна и не се отказвай и поддавай на емоциите! Успех 💕

# 577
  • Велико Търново
Lili, ще свикне просто й трябва време! А и не забравяй че децата преиграват не рядко!
Верче, аз шпионирах баткото като тръгна на ясла. Въртях се около сградата и площадката по цял ден! Според мен ме мислеха за луда, но това не ме спираше!
Аз се включвам, за да се похваля Simple Smile
Днес бяхме на преглед с малкия при професорката която ми пращаше психолози в болницата на мен, да ме убеждават за скенер на малкия. Днес водих малкия при нея и тя ми каза, че формацията регресира и да си го следя, но следващ Ямр след 3г, дотогава може и да е изчезнало. Направо полетях от радост, а детето заспа в ръцете ми при прегледа. Изобщо, още не мога да го повярвам, толкова се надявах на подобно нещо, но ме беше страх да си го помисля. Тази жена помнеше дори в коя стая сме лежали в отделението й... Изобщо ме очарова с разбиране и отношение този път.

# 578
Skk, само такива новини да чувате, браво Heart

# 579
Скк,  много се радвам за малчо!
През какво минахте  не е истина.

# 580
Страхотна новина,знаех си че всичко ще се нареди,много се радвам 🤗🤗🤗

# 581
Лили, аз в момента съм в сходна ситуация. Дъщеря ми, често боледува и през последните месеци предимно е в къщи. Миналата седмица започна отново да ходи на детска градина и започна един рев преди да влезе всеки ден. Иска да я успокоя, но нищо не помагаше, каквото и да говоря. Говорих с психоложка, защото тя е притиснителна и допълнително една от леличките се беше "погрижила" да я стресира с груби забележки. Психоложката ми каза, че е добре да съм решителна, ако трябва да я оставям и бързо да тръгвам,  за да свикне с факта, че родителите ходят на работа, а децата на детска градина. Много помогна и това, че за седмица се сменихме със съпруга ми и той си взе отпуска, за да я води. Е, никакво плачене нямаше тогава. Иначе за актуалната тема за грубия персонал, по моя опит съм убедена,  че е масово,  а изключение са добрите и адекватните хора в детските градини.
Скк, много се радвам за добрата новина, дано лошото остане зад гърба ви.

# 582
Скк, много се радвам за Вас!
Пожелавам Ви много здраве и светли празници! Бъдете благословени цялото семейство!

# 583
  • Велико Търново
Благодаря ви!
Наистина сте ми голяма опора!
Не искам да показвам нататък, но така започна сутринта на велики Четвъртък в нас

# 584
Момичета,какво давате при разстройство и повръщане? Днес ми се обадиха от детската да я взема на обяд ,други симптоми засега няма.

Общи условия

Активация на акаунт