Февруарчетата наши,вече батковци и каки

• 30 794
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, можете ли да препоръчате добър детски гастроентеролог? За баткото ми трябва.

# 661
  • Велико Търново
Момичета, можете ли да препоръчате добър детски гастроентеролог? За баткото ми трябва.
Др Елена Лазарова, работи в Иван Митев детската болница. Мисля че тя завежда отделението по гастро там

# 662
  • Down Under
Как сте момичета? Как са децата? Как си изкарвате лятото? Малко да раздвижим темата 😊
Тук училищата бяха в зимна ваканция 3 седмици. Първият срок свърши и от днес започна вторият. Хич не му се ходи на моя младеж. Днес ми каза , че обичал само сряда и петък, защото е почивка.

# 663
Чак ми е неудобно вече да разказвам за цялата помия дето ни залива. Сутрин понякога не ми се става от леглото, знае ли човек какво го очаква..

# 664
ver4e, недей така, каквото и да е, знай че ще премине и ще дойдат по-добри времена!

И аз май няма кой знае какво да разкажа освен, че бяхме с ковид предните две седмици...ама мина. Баткото смятам още 1-2 седмици да походи на градина и после ще го спра да не донесе пак нещо преди морето. И послеее надявам се на хубаво море за финал на лятото, ама не знам, ще видим с бебе и батко какво ще се получи.

# 665
  • Велико Търново
Не излязох те ли вече от омагьосан ата спирала.. Много време стана вее, пиши какво става.
Аз съм на къмпинг с децата и ми се иска да си тръгна, а да ги оставя да се оправят сами! Луда ме правят, но пък поне ММ не е с нас да ме дразни само Simple Smile поне е забавно как хората се учудват като ме видят сама с двата леминга на плажа и как единия влачи играчки, другия носи хавлии Simple Smile

# 666
Ние сме добре,чак не смея да се похваля,на море сме.Кофти ми е да пиша тук,като знам че има болни дечица и проблеми.
Верче и това ще мине,сигурна съм 🤗
Скк как сте?Не бих си го причинила никога,куражлийка 🤗
Горди радвай се,моят вече не иска да го целувам и прегръщам пред децата в градината голям бил,засрамвала съм го...Още година две и като открие книгите/четенето/учението и няма и да се сеща за теб.🤗
Бадемче супер ще си изкарате сигурна съм,с малко организация и главно съобразяване с малкото човече и ще е супер морето ще видиш 🤗

# 667
  • Down Under
Лещичка, хубаво да си изкарате. Децата сигурно много се забавляват. Ние само си мечтаем за морето. Чувам позитивни разкази от други българи живеещи в чужбина, които са на почивка и казват, че много добре си изкарват и като цяло виждат много позитивна промяна.
Бадемче, приятна и на вас предстояща почивка. Къде ще плажувате?
СКК ти си герой, само си представям с двама хубусника как се къмпингува.
Верче горе главата, не се оставяй да потънеш в дупката. Споделяй да ти олекне поне малко.
Моят мъж все повече започва да заговаря, че иска да се местим в БГ. Аз, честно си признавам, не бих се замислила ако нямахме дете. То животът е труден вече навсякъде. Знам ли и аз, трудно решение.

# 668
Gordi, благодаря! Към Созопол смятаме да мръднем, а вече къде ще плажуваме, ще видим, в близост има няколко хубави плажа, в смисъл, че аз ще съм на най-близкия очевидно Grinning, но таткото и баткото може да отскочат и до някой съседен. По Черноморието чак позитивна  промяна, не бих казала, но като оставим настрана хотелите, които в сравнение със съседните страни, са скъпи и с лошо обслужване, все още има хубави кътчета. Ние лично имаме хубави спомени от различни почивки, които сме имали по морето, но то когато си на море и с правилната нагласа и най-вече със семейството, навсякъде е хубаво Heart

gordi, а мъжа ти чужденец или българин е?  Не за друго, но оттам, където сте, ако се върнете тук, направо ще ви се види като културен шок. И аз често се изумявам на някои ситуации в ежедневието, пък за хора, връщащи се  отвън тук може да е тотален шок. И все пак тук сме избрали да живеем къде като избор, къде че тук вече доста неща сме постигнали и не ни се започва другаде от нулата Grinning И естествено има си и хубавите страни, но ако решите да се местите, според мен си оставете вратички за връщане, ако не успеете да се адаптирате Simple Smile

# 669
  • Down Under
Бадемче съгласна съм. ММ не е българин, бил е в БГ веднъж за по-малко от месец и то все по курорти, естествено че много ще му хареса. Работата му е доста стресова и го виждам, че му идва в повече. Тук нищо не ни липсва, осигурени сме. Идеята му е за по-спокоен живот. Аз имам жилище в БГ и ако продадем къща, кола тук сигурно ще можем да живеем без да работим поне 10г. На мен ми е за детето, не искам един ден да кажа, че съжалява че не сме останали да живеем в Австралия. То пусто вече 5г не можем да се приберем, искаме за 3 месеца догодина лятото, да видим тогава дали толкова много ще му се иска да остане 😅

# 670
Ние вече направихме почивката на море. Бяхме в Несебър първа линия на южния им плаж,хотела беше много чист,плажа също дори всяка сутрин от терасата към 6:30ч докато си пиех кафето гледах как вадят водорасли ако има от водата. Чистеха шезлонгите, пясъка всичко.Изключително чисто беше,не случайно има син флаг . Август ще отидем на планина за 3-4дни в някоя вила.
За болести направо не ми се говори-сега е с жълти сополи и слагаме черните капки,не е бил напълно здрав от незнам кога,от началото на юни бяхме болни и от тогава все има нещо.

Горди,трудно решение. Моите свекъри живееха в Испания дълги години докато един ден казаха връщаме се в Бг. Вече няколко години са си тук и често са казвали,че съжаляват единствено заради деца и внуци се прибраха,явно носталгия ги беше обвзела (точно тогава се роди първата
им внучка )  но спрямо живота им там, тук не им харесва. Свекър ми там имаше хубава работа и ако беше останал още няколко години щеше и пенсия да взема.. То вие сте млади и със сигурност и тук ще изградите нов живот но в страна ,в която никой не спазва закони незнам,колко по-спокоен е живота спрямо Австралия. Тук всеки ден пияни,надрусани,катастрофи и все няма виновни, да ти настръхне косата по пътищата. При вас как е като цяло законодателството?

# 671
Gordi, от друга страна е разбираемо и може би за твоя мъж ще е по-спокойно тук. Тук корпоративния свят не е чак такава месомелачка, както в повечето страни в Европа. Тръгнали сме натам, но още сме далече, а и нагласата на хората е друга тук и според мен не може изцяло да стане като в другите страни. Вие сте и с перфвктен английски, така че в София безпроблемно ще си намерите работа. А може и да му хареса. Аз имах колега холандец, който беше временно тук и после стана за постоянно. Много се е нервил на някои неуредици, но свикна и казва, че не искал да се връща в Холандия. Викам защо, заради спокойствието тук, което никога нямал да има  там, а сега де Joy

За детето аз не бих св притеснявала толкова, те са адаптивни, а и вече са граждани на света. Аз съм на принципа като пораснат да отидат да видят другаде как е, ако искат там да се установяват, ако искат тук. И друг бивш колега имам българин, завършил в Англия, после кръстосвал Холандия, Испания, Белгия и накрая се прибра тук, за млад човек тук му било най-добре Grinning Та мисълта ми е, че човек никога не знае, докато не пробва...но ако си имате резервен вариант си е друго Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 10:10 от Анонимен

# 672
  • Down Under
Бързо оздравяване на дребия, Коко. Все по -упорити стават тия вируси.
Бадемче, аз съм от Варна и там има къде да живеем. Австралия не е лоша, но честно ви казвам, супер скучно е. Никои няма време за нищо. Няма нищо интересно за правене. Не е като в БГ кеф ти планина, кеф ти море, кеф ти спа, цяла Европа на хвърляй разстояние. Тук, 3 часа шофираш и само пустош. Хотелите се броят на пръсти, изключително стари бази, не се строи и е супер скъпо. Нас ни сърбят ръцете да пътуваме, но просто няма къде. Детето расте без нито един роднина. Образованието в БГ е много по-добро от тукашното. Почти никои местен не учи в университет. Масово те са пълни с чужденци. Скъпо е, таксите са непосилно високи за средностатистическият австралиец. Тук и един ден не можеш да си позволиш да не работиш. Ипотеката се плаща всяка седмица. Големи данъци , всички услуги са много скъпи. Нооо и фактът, че не сме се прибирали 5г си оказва влияние, носталгията е голяма. Може и напълно да се разочароваме. Моите близки приятелки са доста черногледи и все за негативните неща натъртват. А аз отварям фейса и гледам снимки, всеки е на някъде, пътуват, забавляват се, а аз отивам на площадка и седя сама като кукувица 🥴

# 673
Е, то нали знаеш, това ни е характерна черта на българите да сме си все хейтъри. Ако видиш някой да плюе по всичко родно, българин е Joy Не че и аз постоянно не виждам някакви неща, които ме вбесяват, не че и на мен не ми идва понякога яко да нахейтя Joy обаче от няколко години по-спокойно го раздавам. Имаме и хубави неща и позитиви. Самия факт, че в момента мога да съм две години по майчинство, да пътуваме където ни скимне дори само в България да е, и да отделя толкова време на спокойствие за децата и семейството си е голям плюс Simple Smile

# 674
Горди не знаех че е такова положението в Австралия,лично аз не бих издържала.Последните години съм станала домошарка пълна,но пак два пъти годишно ходим на море,някой уикенд отскачаме на планина или вилата,на гости на роднини ходим нищо че са на 300 км близо.Наистина не си представям сама толкова надалеч.Иначе лично не препоръчвам София,сигурно ставам досадна,но най-доброто ни решение беше да се преместим в родния град на мъжа ми,той може да работи от всякъде,бизнеса си е негов,софийския го продаде,после пловдивския и сега пета година тук развива местния.Тегаво е последните две години,но не е на загуба и не харчим спестяванията.Трудно беше в началото близо година правихме основен ремонт,останаха още два етажа,живот и здраве почваме есента втория,третия ще е по нататък.Така че аз лично съм за връщането,много се надявам и сестра ми някой ден да реши да се върне,от 17 години е в Англия,но си идва доста често по няколко пъти в годината,къде на почивки,къде да се видим.Има си апартамент там,доволна е,приятелят и е българин,но не иска за момента,уж на старини говореше че ще ремонтират на дядо къщата на село,зетя е полицай,та чака ранно пенсиониране и английска пенсия 🤣.
За образованието съм съгласна,в България има много възможности и добри университети,ако го влече пък може и в Европа да учи.Щом му позволява работата на мъжа ти,не виждам какво ви спира.Ако не ви допадне винаги можете да се преместите в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт