Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 39

• 30 382
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Мисля, че е синдром на Мениер...При мен не беше чак силно изразено, просто аз понякога самоанализирам как се чувствам. Но преди да разбера за ИР не съм го свързвала с КЗ и инсулин изобщо. Най-общо, случваше се най-често малко преди да разбера за ИР, а също и в един период когато сутрин КЗ ми беше към 6...Премина от самосебе си, продължим се режима и така. Ако обаче е Мениер/вестибуларен апарат, може и да не може ей така да мине или да е на периоди. При мен нямаше главоболие обаче.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 23:33 от dolce miele

# 646
Защо се случва сега, а не преди, това е труден въпрос. Не сме програмирани машинки и понякога участват доста процеси за които не знаем или не взимаме предвид... Въобще тялото е сложна система и няма просто обяснение. Някои поражения са необратими, други отнемат много време.

# 647
Така е.

# 648
  • пак там
А каква е ползата: има много и най-различни източници и информация.

Да бе, Танче, аз съм изчела сума ти статии за ползите от кефира. Интересува ме точно в план кисело мляко - кефир.
Ако някой знае, че ме мързи да ги сравнявам.
В такъв случай карай като мен по късата пътека. Какво има да го мислиш. Бактериите не ги виждаш, а разните гъби едно ,че ги виждаш и друго не винаги изпитваш желание да опиташ резултата.
За полезността: трябва да е еднаква от кисело зеле или ферментирала напитка с нещото от зърна/гъби. Въпрос на вкус и...вид. Бактериите не ги виждам, но зърна/гъби....тази за камбучата ме отказа от камбуча. Аз съм си и специална: вид, мирис и вкус трябва да са налице. Прецени си, но аз ще ферментирам шипкова напитка ,ако намеря шипки.

Чистосърдечно си признавам, че съм същата Simple Smile Веднъж ми бяха дали една такава гъба... но беше преди мнооого-много години. Много гнусна беше и просто я изхвърлих.

Та затова питам... Ще си карам на кисело мляко, хем и го обичам.

# 649
Комбуча и на мен много ми я хвалиха, ама вярно гнусна изглежда тая гъба да плува отгоре... Не се наканих да я пробвам поне готовата напитка, а по едно време имаше кой да ми даде да видя на вкус поне как ще е. А и като се зачетох какво и що се прави и стигнах до захар в чая и набързо реших че не е моето. Сигурна съм че гадинката я изяжда тая захар всичката, обаче откакто се помня мразя захар в чай и само мисълта за това ме отказва от раз.
Кисело зеле си хапвам когато му е сезон, то зимата си е хубаво за разнообразяване на салатите. За други зеленчуци засега мързелът ми надделява, ама може и да се навия да пробвам някога, със сигурност ще е вкусно.

# 650
Като сте на тема ферментация... 😃 За дивата ферментация дали се затваряне капачката на бурканите или пък НЕ трябваше да се затваря? 🤔 Че забравих...Иначе имах и едно зеленце ферментират в тенджера с капак, само с водя и сол- всеки ден го намачквах/разбърквах по поне веднъж, после слагах капака и за около седмица може би ставаше. Супер беше на вкус (само първата партида я бях пресолила малко 😁). Обаче в бурканите течността е по-нагоре и забравих дали се затварят капачките...🙂

# 651
  • Близко съм
Добро утро дани малко ми е нестандартен въпроса, н да попитам насочете ме как ние с ИР да подсилим имунитета си ? Какво приенмате?. Разболявам се пез два три месеца , което не е нормално, кихне ли някой хеанала съм сега хванах и вагинална бактерия, гинеколожката казва че е от слаб имунитет. Налага ли се някакви изследвания или специалист, то при какъв?

# 652
Добро утро, редовно ви чета и почти не пиша, защото нито имам с какво да се похваля, нито от какво да се оплача - зациклила съм в едно сгодно положение… Обаче си крада идеи от вас и вчера спретнах мусаката Heart Eyes
За дива ферментация капачки не се слагат, може да се покрие с тензух, за да не падне нещо в буркана.
Алое Вера, така беше моят син преди време и падна голямо търсене на подходящ препарат. Накрая го намерих - прави курс с Имуномикс през септември и в края на зимата, преди да се затопли.
Излекувай си вагиналния проблем както е казала АГ и когато усетиш проблем пий и пробиотик (аз взимам Вая, защото мога да го пия без капсулата и се чувствам добре с него). Случайно открих, че ако взема пробиотик нещата не се развиват по обичайния начин и не се стига до прием на антимикотични или антибиотични препарати.
Така се случва при мен и няма гаранция, че ще сработи при други, но не пречи да се опита.

# 653
И аз съм фанатизирана на тема пробиотици. Пия почти постоянно пробиотик и Д-маноза, като редувам пробиотиците. Преди години имах супер неприятен проблем с пикочния мехур,  постоянно рецидивни инфекции и в Ирландия ми правиха много дълъг курс на лечение с антибиотици/месеци наред/. След това лека-полека преминах само на Д-мноза и пробиотик и така съм вече няколко години. Нямам вече никакви гинекологично и урологични проблеми, да чукна на дърво. Давам постоянно пробиотици и на дъщеря ми.

# 654
Добавката Хром, помага ли на ИР?

# 655
Добро утро дани малко ми е нестандартен въпроса, н да попитам насочете ме как ние с ИР да подсилим имунитета си ? Какво приенмате?. Разболявам се пез два три месеца , което не е нормално, кихне ли някой хеанала съм сега хванах и вагинална бактерия, гинеколожката казва че е от слаб имунитет. Налага ли се някакви изследвания или специалист, то при какъв?
При мен с общото подобряване на здравословното състояние, се разредиха и боледуванията. Отне време, де. Дали само от режима на хранене, дали от подобрението относно ИР, дали защото започнах по-редовно да приемам витамин Д, ама съм по-здрава като цяло. И преди не съм се разболявала чак много често, но последните години ми прави впечатление че не винаги прихващам като има хора с настинки около мен, а и повечето пъти ги минавам леко.
А и си е друго като "изходното" положение е по-добро вече, а преди не стига че настинка или там каквото е, ами аз и от преди това си бях все изморена и не в много добра форма, то тогава и лек вирус ти разказва играта...

# 656

НВВМХ помага в голяма степен.
Но аз правя друго. От 2018 почти не се разболявам. Дори и да се разболея карам много леко всичко.
Пия сребърна вода. В малко вода 1-2 лъжици и пия. Сребърната вода може да усили или намали действието на някои лекарства, добавки и билки. Има много инфо в нета. Аз понякога слагам в сребърната вода клеева тинктура.
Условието е да е на гладно и да не е пито скоро някакво хапче. После поне час не бива да се яде.
Правя го профилактично. Веднъж в седмицата. А като усетя, че нещо ми има, пия всеки ден няколко дни.
Наскоро сигурно от застудяването ми стана нещо. Щях да си загубя и вкус и мирис. Ама с това мина много леко.
И чесън помогна де. Имам си домашна тинктура от чесън.
Също така пия витамин с с удължено освобождаване.
Пия го щото съм пушач.
За вагиналните бактерии не ти ли даде нещо гинеколожката?
Аз последно хванах след операцията, но се оправих. Слагах полиженакс и пих дифлукан ако не се лъжа.
Добавката Хром, помага ли на ИР?

Да.

# 657
  • Близко съм
Благодаря ви, момичета. Да изписа ми флажил. Но като цяло се притеснявям вве съм болна, даже възпалението, което ми се е получило каза че е от сринат имунитет

# 658
Другото важно, според мен, е добро ниво на стомашни киселини. Това помага за предотвратяване на проникване на патогени през хранитолно-чревния тракт. Иначе, аз конкретно нещо за подобряване на имунитета не правя, защото боледувам рядко и не мога да дам съвет, но напоследък много се говори за оптимизиране на нивата на вит.Д и връзката му с имунитета.

# 659
Благодаря ви, момичета. Да изписа ми флажил. Но като цяло се притеснявям вве съм болна, даже възпалението, което ми се е получило каза че е от сринат имунитет

Когато имах тия гъбички, бях прясно оперирана, пиех антибиотции, взимах тия глобули + хапа за гъбички.
Тогава не смеех да пия сребърна вода. Твърде много хапове. Като се пооправих почнах пак.
Иначе пия еутирокс. Затова сребърната вода я пия следобед или преди лягане.

Общи условия

Активация на акаунт