Каква раница за първокласник? Тема №3

• 67 177
  • 718
  •   1
Отговори
# 120
Ние също изкарахме 1 клас с 2 раници. Едната за учебници и др.стоеше в училище, другата по-малка, носеше за вода, засуска и разни дребни неща за деня.

# 121
Здравейте,
дъщерята хареса раница на Санторо. Някой с мнения за тях?
Иначе това е раничката: https://https://www.moliv.bg/bg/uchenicheski-ranici/drugi/uchenicheska-r … the-little-things

# 122
  • Бургас
За ученическите раници на Санторо нямам наблюдение, но взех на дъщеря ми за яслата и е много хубава и качествена.

# 123
Дъщеря ми ще е първи клас тази година. Дребничка е 120см. И 20кг. “с мокри гащи”. Пробвахме раница Габол и беше огромнааа. Днес пробва Herlitz кутия, стояше доста по-прибрано и добре, но цената никак не ме устройва. Харесала си е и една Coolpack, но в магазина нямаха тази марка. Дилемата ми е, че тази на Herlitz, реално вътре има едно отделение, и някакво подобие на второ, джоба отпред е много малък. Имам чувство, че няма да съберем всичко. Аз лично гаресвам повече Coolpack, че е с повече прегради и ципчета, но не знам кое ще е по-удобно. Реално живеем на съседната пряка на училището и най-вероятно ние ще носим раницата. Несесер харесах на Arsuna. https://www.ozone.bg/product/ars-una-magic-forest-5045-21-nesese … tsip-na-dve-niva/

# 124
АМАЗОНКА, на практика поне до трети клас родителите носят раницата. И аз не знам, дали многото прегради помагат или пречат. На практика учебници и тетрадки по всеки предмет се поставят в папки с копче или ластик. Така децата се научават да си разпознават отделните учебници и ги изваждат по-бързо за началото на съответния час. Реално допълнителни преграда ползваме само за несесерите, всички останали папки детето ги слага в една от преградите.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 09:44 от боботоо

# 125
Според децата ми е по- удобно чантата да има две отделения или три. В най-задния и голям джоб слагаха папките с учебници и тетрадки, 2ри джоб: кутиите с храна и несесера. В най-малкия отпред: носни и мокри кърпички, дезинфектант, резервна маска; отстрани в джоба: бутилка.

# 126
Дъщеря ми ще е първи клас тази година. Дребничка е 120см. И 20кг. “с мокри гащи”. Пробвахме раница Габол и беше огромнааа. Днес пробва Herlitz кутия, стояше доста по-прибрано и добре, но цената никак не ме устройва. Харесала си е и една Coolpack, но в магазина нямаха тази марка. Дилемата ми е, че тази на Herlitz, реално вътре има едно отделение, и някакво подобие на второ, джоба отпред е много малък. Имам чувство, че няма да съберем всичко. Аз лично гаресвам повече Coolpack, че е с повече прегради и ципчета, но не знам кое ще е по-удобно. Реално живеем на съседната пряка на училището и най-вероятно ние ще носим раницата. Несесер харесах на Arsuna. https://www.ozone.bg/product/ars-una-magic-forest-5045-21-nesese … tsip-na-dve-niva/
Ако сте от София, в Мола на Цариградско имат фирмен магазин на Coolpack. Има всякакви размери.

# 127
  • София
С голямото дете сбъркахме и взехме Херлиц, тип кутия. Изключително неудобна за носене от родител. Заради това във втори клас, когато аз се върнах на работа след майчинство и поех воденето и взимането, му купихме Габол.

# 128
Аз също съм писала тук, че тип кутия е ужасно неудобна за носене от родител.

Дъщеря ми сега ще е 2 клас. Показала съм тук, в тази тема, какво избрахме. Изглеждаше огромна, с 4 ципа. Беше пълна на макс през цялата година. Хубавото е, че я носихме в понеделник и взимахме в петък. В гардероб стояха екип и маратонки за ФВС и кутия с всичко по рисуване и дом. бит. В малка раница от Декатлон носеше всеки ден бутилка с вода и кутия с храна на Лънчбокс. В раницата освен папките, два несесера, сухи и мокри кърпи, влажна ТХ, резервни маски, винаги по една блуза и клин, памучни за резерва. Наложи се да дава няколко пъти и на приятелка, намокрена 😉

# 129
Аз също съм писала тук, че тип кутия е ужасно неудобна за носене от родител.

Дъщеря ми сега ще е 2 клас. Показала съм тук, в тази тема, какво избрахме. Изглеждаше огромна, с 4 ципа. Беше пълна на макс през цялата година. Хубавото е, че я носихме в понеделник и взимахме в петък. В гардероб стояха екип и маратонки за ФВС и кутия с всичко по рисуване и дом. бит. В малка раница от Декатлон носеше всеки ден бутилка с вода и кутия с храна на Лънчбокс. В раницата освен папките, два несесера, сухи и мокри кърпи, влажна ТХ, резервни маски, винаги по една блуза и клин, памучни за резерва. Наложи се да дава няколко пъти и на приятелка, намокрена 😉
И ние бяхме в същото положение. За 1 клас взех рано да BACK UP. Доволна съм, само джобчетата за вода се прокъсаха, но може я носи 2 * 0.5 литра вода в двата джоба. С 4 отделни джоба беше. Циповете са ОК.

# 130
Коя раница е тип "кутия"?
Бихте ли показали?

# 131
Твърда, с твърд капак, обикн.с едно копче на капака, като на едновремешните ученически чанти. Пишете в гугъл ще излезе снимка.

# 132
  • София
Здравейте момичета! Харесах една раница за синът си и исках да чуя и вашето мнение. Видях, че някои дами вече са взели такава.

Много ми е трудно да се ориентирам с размерите, като че ли тази е добре .. Прочетох, че масово се харесват Херлиц и Ташев. Разглеждам и тях все още .
Това е раницата. Ще съм благодарна на още някое мнение за нея.
https://lumar-bg.com/uchenicheska-ranitsa-s-led-svetlini-funny-monsters-joy-m

Нашата е същата, но тази година е първокласник сина ми Simple Smile Харесва му много, има доста отделения и джиджавки, свети готино, удобна е и не му е огромна, той е 120см висок.

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 08:36 от sweetvit

# 133
  • София
За 120см може би няма да е огромна. Моето преди първи клас беше 110см, от ниските. И тази беше все едно половината от тялото му. 41см е дълга, тогава, като избирах и мерех, над 35см му бяха много дълги.
Като литри, всичко над 22 литра му беше огромно.

# 134
Най-важното за една раница е спокойно да влиза блок А4 и поне 4-5 папки също А4. Раницата се носи от родителите, а не от детето. То я носи от входа на училището до класната стая. За мен лично е важно да има поне 4 джоба, за да създам някаква организация, а не всичко да е нахвърляно в един джоб. И да има 2 джоба за вода отстрани.

Общи условия

Активация на акаунт