Каква раница за първокласник? Тема №3

• 71 097
  • 718
  •   1
Отговори
# 300
В нашето училище от втори клас нататък занималнята е в друга сграда и няма как - разнасят си раниците от едната до другата. Освен това нали в тях всеки ден слагаме закуска, вода, аз лично и дрехи за преобличане при изпотяване - трябва да се прибере раницата вкъщи, за да се презареди

# 301
  • София
Явно ще трябва да ходи с втора /мешка или подобно/ за вода, закуска, физическо.

# 302
Раницата от ДГ мисля да ползвам за целта, храни и прочее.
Иначе от горепосочените първата е супер, макар на моето да му взехме майнкрафтска 😀

# 303
Моето дете е с такава раница на Габол вече втора година.

Скрит текст:

Нищо не седи в училище, мъкнат се тея тежки раници всеки божи ден + чантата с храна.
Прана е многократно е пералня, на 1200 оборота и й няма нищо. И трети клас ще изкараме с нея Simple Smile

# 304
Изкарахме годината с Coolpack, Turtle мисля, че беше модела. Няма никакви забележки и се надявам да се ползва още доста време.
https://lumar-bg.com/ranitsa-turtle-princess-bunny
Несесерът беше от същата марка, благодаря за препоръката тук в темата за свободностоящ, много е удобен.
Съгласявам се, че тези, които са разделени с ластици въобще не са удачни, както казахте.
Объл ученически несесер Coolpack, Campus Princess Bunny, Многоцветен
За ежедневна раница първоначално и ние ползвахме тази от детската градина, но се оказа малка и взехме ето тази, беше към 20лв :

Води се ученическа, но за мен е просто по-висока градинска раница. Което беше супер предимство, защото в един момент започнаха всеки ден да си носят вкъщи буквара или др помагало, и ми беше удобно да се събира в раницата, вместо да го носим в ръка.
Не знам дали я има тази практика навсякъде в училищата.

Сортирането по папки също е много удачно, при нас още в началото на годината учителите си имаха изисквания кой предмет в какъв цвят папка да бъде, за да не се объркват децата.
Препоръчвам тези с цип, много са издръжливи.

# 305
Знам,че търсите нещо качествено,но минавам да ви покажа какво има в Кауфланд в момента...Все пак е повече от добра оферта. 😊

+1 за папките с цип,две години не са мръднали! 😉

# 306
Има ли книжарници в центъра на София, които предлагат текстилни папки с цип?

# 307
  • София
Ние сме с такива, но не са текстилни.

# 308
Ние сме с такива, но не са текстилни.

Точно тези са железните 😉

# 309
Има ли книжарници в центъра на София, които предлагат текстилни папки с цип?

Текстилни папки с цип вземам от Сиела. Не знам дали имат книжарница на центъра, обаче

# 310
Имах първокласничка миналата година и бях взела две раници - една Габол и за резерва от Синсей, за всеки случай. Да, обаче никоя от тях не ползвахме, едната дори подарих. Прекалено обемни, огромни и тежки са.
Взимах я наобяд, не стоеше на занималня и съответно всичко беше в шкафчето в училище, а носеше само това което има за домашна. Затова вкарах в употреба една лека и по-компактна раница, така или иначе аз я нося. Видях, че и други родители набързо я свършиха същата подмяна.
Другото важно - подвързиите. Дори приятно-скъпите, станаха на баница и се разпокъсаха. После ползвах фолио, много по-добре, здраво и сигурно.
Харесаха ми тези папки с цип, които сте показали, ще потърся за другата година, но не и текстилна.

# 311
Ходих в Сиела, взех от текстилните, хубави изглеждат 😀

# 312
  • София
Ходих в Сиела, взех от текстилните, хубави изглеждат 😀

Може ли снимка, Амини?

# 313
https://svitoshop.top/produkt/tekstilna-papka-s-tsip-a4-promazan-plat/

Такива са, 2.90 е цената. Размерът е B4, като показания.

# 314
И аз викам да надникна в темата, понеже скоро ще трябва да купувам раници.
До момента мога да похваля Габол. Баткото изкара 3 години(макар някои месеци да бяха онлайн). Сменихме я общо взето, понеже му омръзна и искаше нова. Тази година си хареса една на BackUp. Изкара си годината без да я скъса, та мога да кажа, че и тя излезе читава. По принцип може да си изкара и следващата учебна година с нея.

Общи условия

Активация на акаунт