Професия учител - 12

• 52 904
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Нямам опция за много приказки. Ако ще се представям е в рамките на 1-2 минути ще кажа изискванията си и започвам с преговор, по разпределение ми е само един час. Ако удължа времето означава да е наложи да преструктурирам още след седмица.

# 226
  • European Union
В готовите разпределения на издателствата много често първият час е определен за входно ниво. И се чудя след като тези разпределения се правят от учители, дали наистина правят входното ниво още първия час. Аз не го правя, дори и с класовете, с които вече се познаваме. С тях винаги има какво да си кажем първия час, така че не ми е нужна особена подготовка. С тези, които се виждаме за първи път, обикновено се подготвям с някакви игри, тип icebreaker. Нарочно го написах на английски, защото аз така си ги търся в гугъл. Стремя се хем да се запознаем, хем да не е само скучно представяне, от което те нищо не запомнят, а само се притесняват, когато дойде техният ред.
И винаги гледам да имам поне 15ина минути за учебна работа - преговор или нов урок (повече от половината ми предмети не са учени преди, така че там направо започвам с първия урок), така че да не си помислят, че цяла година ще си говорим/играем, но и да не се напрегнат много от първия час.
Имам няколко предмета, които се учат един час седмично. Ако по програма ми се случат в понеделник, това обикновено означава няколко пропуснати часа, там не мога да си позволя да загубя време. Но имам и предмети с няколко часа седмично, там може и по-лежерно да започна.

# 227
  • Майничка
Входните нива винаги са ми в началото на октомври. Не че не преподавам преди това нов материал, но използвам част от часа за преговор.

# 228
Входните нива винаги са ми в началото на октомври.
ами той срока за входни е три седмици значи в края на срока ги правиш.
Миналата година в петък 18 септември бях направила 5 от 10  входни, след получаване на седмичното разписание и съм готова с датите. Само с един час седмично е трудно да се вместя в графика.

# 229
  • Майничка
Не виждам смисъл да натряскам двойки и тройки още първата седмица. После пак на моя гръб ще е подкрепата, само дето ще има и една напълно излишна негативна емоция и за двете страни. По-добре да дам възможност да се осеферят,  да си припомнят, да инициират една-две консултации. Така не че няма вероятност за двойки, но ще са по-малко.

# 230
Каква е основната заплата за помощник на учителя в ДГ във Варна?

# 231
Здравейте,
Можете ли да кажете нещо повече относно облеклото на учтелите?
Аз съм на 23, мисля в началото да ходя с панталони, но след това да премина към дънки дали ще е проблем?

# 232
Здравейте, Сиска. Няма точно определен дрескод за училищната среда, аз също ходя с дънки и няма проблем. Опитайте се да се придържате към по-неутралната гама цветове, ако имате възможност. Също така не прави добро впечатление носенето на прекалено къси рокли или поли. Голите рамене, независимо от времето, също не са добър вариант. Успешна учебна година на всички колеги.Blush

# 233
Здравейте,
Аз съм на 23, мисля в началото да ходя с панталони, но след това да премина към дънки дали ще е проблем?
Здравей, Сиска!
Набор съм ти и мен ме вълнуваха същите въпроси. В университета ходих с дънки, тениски и т.н., но смятам, че това не е най-подходящото облекло за учител. Искам дебело да подчертая, че това е моето мнение и не искам да ангажирам никого с него!! Нека всеки да ходи, както иска, но на мен лично ми направи много лошо впечатление, когато в училището си виждях учители по дънки и маратонки!

С оглед на написаното, аз си подмених гардероба или по-скоро сега имам "два" - един за работа и един за свободното време.

🛍 Какво си купих?
Пиша ти ги като елементи:
🎀 Рокли и поли с дължина до коляното. По-къси не нося и не харесвам.
🎀 Панталони, които са елегантни, но вталени и са широки само на глезените. Т.нар. slim fit.
🎀 Сака - в поне няколко цвята с оглед на останалите ти дрехи.
🎀 Елегантни връхни дрехи - манта, палта... /тях си ги нося по принцип/
🎀 Ризи и блузи, които не са обикновени памучни блузи, а са елегантни.
🎀 Обувки - тук съм купувала само високи обувки, защото такива нося, мога да ходя, а и всеки тоалет придобива още една доза елегантност като се сложи ток. Височината на токът е 7-8см.

Основни "правила", които спазвам:
⚠️ Без къси рокли и поли.
⚠️ Без диклотета. Тук попадат и потници, и гол гръб.
⚠️ Без тънки и високи /над 10см/ токчета.
⚠️ Никакви спортни дрехи - маратонки, клинове и т.н.
⚠️ Без дънки и обикновени тениски.
⚠️ Без щампи, лепенки, надписи и т.н. по дрехите.

🛍 От кои магазини пазарувам?
От Dika, Kensol, Orsay, Mohito, Mango, Andrews и други, но тези са основни.

И последно пиша, че ще Ви стане досадно.

🌸 За мен облеклото ни показва отношението ни към мястото, на което работим. Неуважително за мен е да отида на училище като ученик.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 12:51 от Анонимен

# 234
  • Бургас
Каква е основната заплата за помощник на учителя в ДГ във Варна?
Не знам във Варна, но ако е по проект "Подкрепа за приобщаващо образование" е 715лв.

# 235
Здравейте колеги!
Имам едно питане. За мое огромно съжаление няма да мога да стартирам учебната година. Претърпях малък инцидент и сега ми търсят заместник. Класен ръководител съм на втори клас, та въпросът ми е следния: Аз ли трябва да подготвя разпределенията или това трябва да го свърши заместника?

# 236
Здравейте колеги!
Имам едно питане. За мое огромно съжаление няма да мога да стартирам учебната година. Претърпях малък инцидент и сега ми търсят заместник. Класен ръководител съм на втори клас, та въпросът ми е следния: Аз ли трябва да подготвя разпределенията или това трябва да го свърши заместника?
На Ваше място, аз бих си свършила тази работа, стига физически да е възможно, защото колкото и да ме замества някой ще е до време, после трябва да вървя по неговото разпределение ли? Fearful
Не сте ли екип от поне няколко паралелки, с колегите не правите ли общо разпределение? Използвайте това, ако е така, като ви покажат какво са измислили и дали Ви устройва?

# 237
Здравейте на всички!Искам да помоля някой по-добре информиран,да ми обясни какво точно прави педагогическия съветник?Не по наредбите,по-просто,с няколко думи с какво се занимава?Сложно ли е?Има ли значение какви са учениците?Има едно свободно място в гимназия,в която предимно учат момичета,та се чудя дали да не кандидатствам?! Нямам стаж в тази област,само диплома 🙁

# 238
Здравейте,

Ако не бъркам, ти ще си учител ЦДО. Това значи, че по време на организирания отдих, често и по време на заниманията по интереси, ти трябва да играеш наравно с децата - въртене на въже, народна топка.... интересно ми е да видя как става това с официалния тоалет и високите обувки. Всъщност вече видях - имахме такава колежка, която бе освободена от работа след първия месец. Носи си удобните дрехи и обувки, все пак не отиваш на модно ревю.

# 239
  • Някъде по Дунава
Анастасия, виждала съм част от дрехите ти в темата за придобивките, наистина са много  елегантни.
Мисля че трябва човек да е верен на себе си, но и да се съобразява със средата. Толкова елегантни колежки нямам и бих изглеждала прекалено натруфена, ако нося  поли, официални панталони, висок ток. Става въпрос за училище в малък провинциален град. Учител ЦДО съм и доста време прекарвам с децата навън. Трябва да ми е комфортно.
Обикновено се обличам така: удобен панталон, блуза/ риза, жилетка, шал, обувки оксфорд.

Общи условия

Активация на акаунт