Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 560
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
Аз го къпех под мивката, а първият път в плитка вана, така че да не се мокри пъпчето.

# 691
Аз гледах един уебинар на Елена Василева за къпането и според нея вече не било проблем пъпчето да се мокри, защото е защипано със силиконова щипка, която се забърсва и изсъхва. Едно време се е връзвало с връв и ако тя се намокри няма изсъхване. Но нямам личен опит де, това чух от нея Simple Smile
На мен като цяло всичко ми се струва много сложно, дано да се свиква бързо.

# 692
  • София
А не може ли в коритото да се полива вода с каничка? Тоест да се държи без да е легнало все едно е под чешмата? Ние нямаме удобна мивка.

# 693
Може, така си го и показват Simple Smile

# 694
  • Beyond the stars
А не може ли в коритото да се полива вода с каничка? Тоест да се държи без да е легнало все едно е под чешмата? Ние нямаме удобна мивка.

Може, ама колкото и да е топло, на човечето му става хладно, докато загребеш и полееш, и обикновено това е причината да не е особено щастливо от мероприятието. Веднъж пробвахме и не повторихме - на душа директно, постоянно течаща топла вода, всички щастливи.

# 695
  • София
Къпах на мивката доста дълго време. И сега продължавам даже, когато много ѝ се спи. Няма проблем да се мокри пъпчето, стига да не го киснете. Също не е добрр да се къпе всеки ден - предразполага към дерматити. Не е сложно, но наистина докато са съвсем мънички е драма коритото. Детето започна да му се кефи към 3 месец.

# 696
С първото дете нямахме вариант за под течаща вода на мивка, затова беше над коритото, мъжа ми я държи, аз поливам. Не е премръзвала никога. Сега с бебето, просто живеем в друго жилище и имах удобно душче, но пак къпането беше бързо, защото дори и с поливане, може да попадне вода, аз слагах една кърпа между пъпа и ръката, с която я държи мъжа ми.
Не знам за щипките, но в основата си, поне при нас, пъпчето доста кървеше и не бих рискувала да мокря. По-добре 2 седмици без корито, отколкото някоя беля. Неонатоложката на изписването категорично заяви, това е входна рана за инфекции в корема, внимайте много да не се мокри и подсушавайте със спирт след баня.
С първото бебе, пъпчето падна на трети ден и зарастна доста бързо. Сега, падна чак на 14ти ден и се оформи добре на месеца някъде. Миналият път беше с една малка щипка, а сега с огромна такава и някакъв конец, доста неприятно беше и визуално и да се облича и обслужва детето.

# 697
Момичета, аз да споделя за чувалчето от Лорели - много съм доволна като материя, цветове и качество. Единствено не съм му уцелила размера и пише, че е за 12-18 месеца, но живот и здраве, другата зима ще го ползваме. В тази връзка искам да попитам по-запознатите от мен дали може за новородено бебе да взема чувалче 3-6 месеца? Притеснява ме това, че тези 0-3 месеца са 60 см и да не й окъсее на Бебка твърде бързо?

# 698
  • София/Севлиево
Моите чувалчета-на Лорели и Кикабу ,са с размер 0-6 месеца,после ще взема по-големички и съответно по-тънки за пролетно-летния сезон...

# 699
Момичета, аз да споделя за чувалчето от Лорели - много съм доволна като материя, цветове и качество. Единствено не съм му уцелила размера и пише, че е за 12-18 месеца, но живот и здраве, другата зима ще го ползваме. В тази връзка искам да попитам по-запознатите от мен дали може за новородено бебе да взема чувалче 3-6 месеца? Притеснява ме това, че тези 0-3 месеца са 60 см и да не й окъсее на Бебка твърде бързо?

Аз точно така постъпих,не знам обаче дали ще бъде ок за новородено.

# 700
Sweety според мен не е удачно да взимаш 3-6 месеца за новородено, да 0-3 наистина ще умалее бързо, но не случайно ги има тези размери - освен дължината има разлика и в широчината на отворите за ръцете и за врата, ако е прекалено широк отвора на вратлето е опасно да не се мушне в чувала..
Със синът ми имах чувал за новородено и такъв с размер 0-6 - разликата е огромна.

Относно къпането - и ние първият може би месец къпехме под течаща вода на душа или на мивката.. по-бързо, по-удобно, по-малко драма и рев 😁

# 701
Sweety според мен не е удачно да взимаш 3-6 месеца за новородено, да 0-3 наистина ще умалее бързо, но не случайно ги има тези размери - освен дължината има разлика и в широчината на отворите за ръцете и за врата, ако е прекалено широк отвора на вратлето е опасно да не се мушне в чувала..
Със синът ми имах чувал за новородено и такъв с размер 0-6 - разликата е огромна.

Такива са и препоръките за безопасен сън и превенция на SIDS на Американската педиатрична асоциация - чувалче с точния размер за възрастта на детето и дебелина, съобразена с температурата в стаята (независимо от сезона).

Доволни ли сте от качеството на чувалчетата на Next (0-3 месеца)? Харесва ми, че са от 100% памук, все още само ги разглеждам.

# 702
Влизам да похваля гещеризончетата с цип на Angel Baby! Току що ги получих, много са мекички, имат си вградени ръкавички и чорапчетата. По магазините е голяма рядкост човек да намери такива. Не съм ги изпрала още, но мисля че няма да има проблеми. Имам и чувалчета от тях и много ми харесват на пръв поглед.

# 703
  • до най-прекрасния мъж
Чувалчетата на Angel baby имат копчета под мишничките за регулиране на отвора за ръчичките и на презрамките - за главичката. Имам такъв от 0-6 и наистина има разлика, като се закопчеят копченцата. Иначе, дължината предполагам не е проблем, щом отворите се регулират.

# 704
Според мен нямате нужда от чувал за новородено. Моят се роди март и му взех чувал чак сега когато е на 6 месеца. Първите три бебето не се върти и няма смисъл. Завиваш го с едно одеало тънко или дебело и така докато не видиш, ме се върти. Той започна да се отвива някъде към 4-5 месеца по-скоро пет, а това беше началото на август и аз бях категорична, че няма смисъл тепърва от летен чувал. Завивах го с голямо одеалце и той се въртеше, но не стигаше до края. Един съвет ако имате достатъчно голямо одеало , защипете малка част от него в обиколник а и бебето няма да се отвива, разбира се когато е топло. Попринцип ще взема чувалче за лятото, но просто не видях смисъл за толкова кратък период и то в най-горещите дни. Иначе ако много държиш може да вземеш чувал на angel baby. Те са много мекички и имат красиви десени, поне за момче де. Имат копченца за регулиране на ръчичките и на главичката. На лорели е малко по-обикновен, но иначе бих казала много мекичък, много сладък и приятен.

Общи условия

Активация на акаунт