Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 458
  • 799
  •   2
Отговори
# 225
Нурофен форте, Панадол Екстра(тези ми помагат много)

# 226
Не знаех, че нурофена даже намалява кървенето. Пратих дъщерята до аптеката да ми вземе. Иначе Аулин имам.
Аз и преди да родя имах силни болки. Имам две деца и все същото. Ала бала , на някои може и да помага раждането, ама на мен не. Макар че четох че най-силни болки със съсиреци има в пубертета и в пременопаузата. Аз определено съм във второто 😀. Предстои ми да започна работа и не знам как ще се справям като ми дойде пак, направо се плаша.

# 227
Пиеш обезболяващо само като започнвш да усещаш леката болка.И мен доста ме болеше като момиче и случайно открих Панадола, а вече доста по-късно Нурофена.
Пия си щом усетя болка, иначе си е мъчение.Така или иначе такива медикаменти пия само 1-2 при цикъл, не повече.Рядко боледувам.Спазмалгон, Но шпа и подобни никога не са ми действали.

# 228
  • Варна.
Донесоха ми спирала Мирена от Турция за 100лв.

# 229
Закъснява ми 15 дена. Бях на АГ- цито 1-ва грипа, матка, шийка са ок, малка киста в ляв яйчник, туморни маркери в норма. Лигавица готова за цикъл, според доктора. Каза да не бързам с хормонални хапчета, предвид, че миналият месец ми тече 2 пъти. Въпросът е, нормално ли е при това положение да ми се гади, да ме боли глава, да ми се вие свят. Напрегнати гърди и дърпане в областта на яйчниците не го броя. Според докторът напълно нормално. Аз леко съм се панирала. 40г. Разбутване на цикъла за първи път след силен стрес. Не ми ли е много рано за такива неща?

# 230
Според мен е рано, макар че има и на по-ранна възраст подобни аномалии. Но щом казваш че си имала силен стрес, вероятно е от него. Горе долу бях на твоята възраст, малко по-млада,  когато трябваше да замина за чужбина за няколко месеца сама. Толкова притеснена и уплашена бях тогава и толкова отдалеко го мислех, че 3 месеца преди заминаването не ми дойде изобщо без никакви проблеми с кисти и т.н. После всичко се нормализира. Слушай си лекаря, нали и той е казал че е нормално.

# 231
Закъснява ми 15 дена. Бях на АГ- цито 1-ва грипа, матка, шийка са ок, малка киста в ляв яйчник, туморни маркери в норма. Лигавица готова за цикъл, според доктора. Каза да не бързам с хормонални хапчета, предвид, че миналият месец ми тече 2 пъти. Въпросът е, нормално ли е при това положение да ми се гади, да ме боли глава, да ми се вие свят. Напрегнати гърди и дърпане в областта на яйчниците не го броя. Според докторът напълно нормално. Аз леко съм се панирала. 40г. Разбутване на цикъла за първи път след силен стрес. Не ми ли е много рано за такива неща?
Нормално е, от хормоналният дисбаланс и от кистите(гаденето)... Това хормоните са... Майката си трака

# 232
Моят полип още си е в матката. Аурора, ти, какво пи, че даде резултат при теб?

# 233
  • София
Моят полип още си е в матката. Аурора, ти, какво пи, че даде резултат при теб?

Аз изобщо не разбрах какво стана, честно казано. Имам записано черно на бяло, че съм имала нехомогенни участъци (не пише полипи, но док така ги нарече). И този месец няма цикъл, няма никаква лигавица. А като няма никаква лигавица най-добре би следвало да се видят полипи, нали?
Това, което направих през месеца, в който ми казаха за полипите е, че започнах лечението ми за стомаха с нутриционистката. Пих цял месец масло от риган, доста силно.
В резултат на него или и аз не знам на кое, но имах супер овулация, либидо, корема ми бе по-добре от всякога, спях като бебе и след това навреме ми дойде един мноооого обилен цикъл, който продължи 12 дни.
След това спря и вече месец и половина не иска да дойде:)) какво се получи идея нямам, но тамън се зарадвах, че нямам полипи, то пък менопуза викат:))
И още седя и чакам цикъл, пия витекс и те така с горещите вълни👵🏻

# 234
Скрит текст:
Нормално е, от хормоналният дисбаланс и от кистите(гаденето)... Това хормоните са... Майката си трака
Така каза и докторът, но това главоболие ме започна от момента на закъснението, та чак досега. Според вида на лигавицата (измери я) всеки момент трябвало да ми дойде. А, дано! Бял равнец, турта и невен можело да пия колкото си искам на този етап, така каза.
Salii, майка ми и баба ми (по майчина линия) са с ранни менопаузи и аз затова.

# 235
Аурора, малко канела, коремни преси, топъл душ и много секс могат да помогнат за идването на  цикъла.
Сега ще прочета за маслото ит риган, благодаря.

# 236
  • София
Аурора, малко канела, коремни преси, топъл душ и много секс могат да помогнат за идването на  цикъла.
Сега ще прочета за маслото ит риган, благодаря.
Благодаря, миличка, ще опитам тези,  но нямам лигавица, аз дето все правя по 15-мм лигавица и сега да нямам и не ми дойде дори след Дуфастон:)) според док е от стрес. Аз казвам на нутриционистката: имам стрес, емоционално приемам всичко, плюс няколко пъти рязко смених климата, ама чак пък такъв стрес (аз винаги сравнявам всеки стрес в живота ми с този, когато загубих любимия човек и всичко ми се вижда маловажен стрес)…но много хубаво ми го обясни нутриционистката: за тялото ти няма значение дали те гони тигър или се караш с някого, действа еднакво негативно на организма и товари яко надбъбречните.

За ригана аз толкова добре се чувствах, невероятно!
Дали е било от него не мога да кажа със сигурност, аз го пих за свръхрастеж на бактерии в корема, доказани с тестове. Но после виж какво прочетох:

A study in 1998 found that oregano is one of the only botanicals that binds to progesterone receptors and increases its release. According to a study conducted by researchers at Aeron Biotechnology, this means it may help increase the production of the hormone progesterone, Scientists discovered that oregano is one of the main herbs that binds to intracellular receptors for progesterone and increases its release. Progesterone plays a role in several functions in the body, from promoting normal sleep patterns to normalizing blood sugar levels. Although oregano impacts progesterone, it has no impact on other hormones in the body. The findings were published in the March 1998 issue of “Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine.”

Oregano oil is a powerful and natural way to help your body to heal from a number of ailments.  It’s use for women with PCOS can increase the production of progesterone. In women with PCOS, progesterone is not usually produced in sufficient amounts. By adding nutrients that are shown to promote hormonal balance as well as aid in our general well-being, we can take one more step in gaining control of our bodies.

# 237
  • тук и там
Аз от три дни започнах упражнения на Кегел.С две вагинални раждания съм,но докато не "изръсих" спиралата не се бях замисляла че с годинките се смъкват още повече вътрешните органи.Може и да нямат ефект,ама поне се успокоявам че правя нещо по въпроса..Rolling Eyes
Започнах и Витекс,ще видим дали и как ще ми се отрази на ПМС и другите неразположения.

# 238
Аурора, съжалявам да прочета това, сигурно и Базеда от там е тръгнал. Sad
Маслото от риган ме заинтригува.

# 239
  • София
Аурора, съжалявам да прочета това, сигурно и Базеда от там е тръгнал. Sad
Маслото от риган ме заинтригува.

Да, да…Базеда, завръщането на ендометриозата след 9 години ремисия…всичко от мега стреса и шока дойде.
Маслото от риган за стомаха ми направи чудеса. Един месец го пих.
Изписано ми е това масло от Зоя, но аз го замених с ето това (тъй като го имах вкъщи, предполагам, че е доста по-концентрирано от това на Зоя, но не съм сигурна).
https://www.lana.bg/product/eterichno-maslo-ot-rigan-meki-kapsuli/

Общи условия

Активация на акаунт