Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 499
  • 799
  •   1
Отговори
# 165
А имате ли умора? Мем ме връхлита така от нищото. Понякога едва си поемам дъх. Четох че и това е симптом на премено, но не съм чула някой да се оплаква. Повечето жени казват че са нервни избухливи, изпадат в истерии. А мен ме наляга меланхолия и адска умора и искам да се скрия и да си легна.
Да.
Вижте си хемоглобина. може да бъде признак на нисък Нв.
При мен от кръвоизливите, това последва.
И ако това се повтаря всеки месец, или често,  не е ОК. Задължително се намесват лекарите - Хормони за регулиране на Ц. ако се налагат, /оперативни намеси ако има патологии и се налагат и т.н./
 Задължително желязо в тия случаи, Б12 и т.н. добавки
От 44 нататък не помня да съм оставала без желязо вкъщи.

# 166
Може да има постоянна умора и от висок хемоглобин. Аз съм така. А също и с ниски вит. Б и Д, както и Хашимото. Та на мъж му обяснявам, че не съм мързелива, а болна. 😂

# 167
  • Бургас
Хемоглобина ми е малко под нормата наистина, ще взема да отида при личната да ми изпише нещо, хич не съм се сетила че може да е от това

# 168
Хемоглобина ми е малко под нормата наистина, ще взема да отида при личната да ми изпише нещо, хич не съм се сетила че може да е от това
Моят хемоглобин беше ок, но фвритинът много поднормен, Вит В и Д също

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 15:23 от ДХ3

# 169
  • София
То май повечето сме със кисти на тази възраст . И аз миналият месец бях с две кисти , пих примолут нор. Ще видя този месец как ще е и дали ще ми дойде. .и може да се наложи пак да го пия.

Кайсия, как си след примолут? На мен сега ми го изписаха за предизвикване на цикъл.

# 170
  • тук и там
Ами като ходих на преглед след примолута,нямах кисти вече .До колкото имам спомен -ми дойде на 9-тия ден след примолута.

# 171
Странен цикъл имам този месец.....
Май в друга тема имаше оплакване, че няма примолут нор по аптеките.... Проверете, ако не сте взели необходимото количество.

# 172
  • Варна
Здравейте ! .
От известно време търся и  следя различни теми тук  свързани с проблемите ми, но реших да се запиша в тази  с първо мнение.  През юни, когато навърших 46 години, всичко съвсем се промени. Като се започне от вълни , горещи през деня и още по-горещи през ноща, до изблици не- привични за мен. Ако бях сигурна, че се забременява через въздуха  или мъжът ми е решил  да ме изненада с бебе по време на неговата менопауза( Адът явно вече се казва така- мъжка менопауза), вероятно щях да реша, че съм бременна . Симптомите и  проявленията им са едно към едно като през първите  три месеца на бременност, без вълните. Миналата година менструацията ми спря, но само за два месеца-лятото. През септември се върна и като по часовник  си идваше до юни  тази година. Все още нямам. На лекар няма как да отида, не е правилната тема, за да споделя, а и да не разводнявам тази. Исках само да "кажа" за  моя опит с вълните- белергамин. По схема. През три часа по едно и преди лягане две.  Пих го един месец, но резултатът е мигновен. До края на вечерта даже изключих за вълните. Нощните спряха на третата вечер. Много са гадни те. Важно е да не го спирате рязко. Плюсове: няма вълни през деня, нощните спряха. Започнах да спя повече от два часа на денонощие. Ще вмъкна, че за мен сън с продължителност 8 часа е кауза пердута от години  и съм много доволна, ако спя поне 3-4 часа. Нищо друго не съм пила като лекарство . Ако успеете да намерите истински  чай Матча, идеално. Вместо вода го пия. Вкус- екстра.  Ползите му невероятни, всеобхватни, но разбира се- различен организъм, различно действие.
Минуси за белергамин:- отвратително околоочно налягане, което докарваше още по-голямо напрежение в главата. Все едно някой е седнал зад очните ми ябълки, опънал ги е за очните нерви и прави опити да ги изтреля извън коректното им местообитание. Какво си придобих за има-няма два месеца:
 Корем! Ужасен, огромен, започващ под ребрата, падащ плавно и лежерно, образувайки сферична форма, която се слива  с нещо като долен корем, който аз охотно съм приела и съм наясно, че е от наднорменото ми тегло. В смисъл пъпът се отдалечава от погледа ми с всеки изминал месец и вероятно някой  ден просто няма да мога да го виждам, защото се е приютил там някъде долу Simple Smile) Тъй като имам проблем с лявата горна част на тумбака, точно подребрието, изключвам болките да са от пременото ( или меното, няма как да знам) , защото си знам от какво е. Но заклевам се даже и през двете ми бременности толкова голям, издут и пречещ ми на ежедневните дейности у дома, никога не съм имала.  Не, не е от теглото ми, специално тази горна част. За качването на килограми  със сигурност съм качила, но при мен те си се качват,  поради други причини и най-вече обездвижване от 4 години до днес. Вероятно щитовидната също се е обадила, но "вероятно" не е решение.  Проблем с либидо и сухота нямам:))  Ами това е за сега от мен. Извинявам се, ако съм прозвучала хаотично. Продължавам да чета и следя Simple Smile  
Извинете ме за дългия пост!

# 173
  • София
Интересен пост, Тео!
Имам вкъщи тази Матча, дали е хубава?

https://www.zoya.bg/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%B0% … %D0%B3%D1%80.7470

# 174
Тъкмо се чудех от какво ми е толкова лошо тези дни и ми дойде, ама нещо не е наред. Само леко розово като се изтрия на хартията. С една ежедневна превръзка съм от сутринта, а по принцип съм всеки път обилна и със съсиреци. Не е пробило ли още или какво не знам. Иначе все така си ме боли корем и кръст, пих спазмалгон. Явно трябва да свиквам, че ще е така, но все се чудя нормално ли е.

# 175
  • Варна
Интересен пост, Тео!
Имам вкъщи тази Матча, дали е хубава?

https://www.zoya.bg/%D0%97%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%B0% … %D0%B3%D1%80.7470

Благодаря ти, Aurora!: ) Да, екстра е. Като за начало. Хубавата матча е скъпа, но стига за доооста време. Но препоръката ми е ( личен опит просто) , направи си малко в началото. Поне първата седмица не запарвай много и не го прави плътен с много пяна.  Да видиш как ще ти се отрази на стомаха, защото при мен беше екстремно и ...както се казва "  в никакъв случа не тичайте, ако ви сполети  нужда номер две " :flushed Grinning . Добре е да не се използват метални бъркалки и др. Има варианти -слаб, силен и т.н. Много зависи от организма, но общо взето този чай за мен е вид панацея за много неща, особено редукция на тегло, кожа, имунна система и така натам:)

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 16:43 от Teo Лесова

# 176
Тъкмо се чудех от какво ми е толкова лошо тези дни и ми дойде, ама нещо не е наред. Само леко розово като се изтрия на хартията. С една ежедневна превръзка съм от сутринта, а по принцип съм всеки път обилна и със съсиреци. Не е пробило ли още или какво не знам. Иначе все така си ме боли корем и кръст, пих спазмалгон. Явно трябва да свиквам, че ще е така, но все се чудя нормално ли е.
Бях писала малко назад, че имах същия случай миналия цикъл.Мислех, че съм бременна.

# 177
Не разбрах какво се очаква да се случи от матчата, дъщерята ѝ е фен, поръчва си и от Япония, не забелязвам да и повлияе за нещо по някакъв начин. 🤔

# 178
Teo Лесова, този белегамин с рецепта ли е? Може ли да споделите, лекар ли ви го е изписал за горещите вълни?
И мен ме нападнаха много яко вълни, след последния цикъл отпреди 20 дни, който беше доста оскъден ... И като почнаха едни вълни, по-продължителни, стигащи до изпотяване и през деня - на час, два по вълна... направо е трудно за издържане, а сънят ми отиде на кино - будене през час, два. Направо се замислям за ХЗТ

# 179
Аз предлагам да не си само назначавате белергамин.
От листовката:
Белергмин съдържа фенобарбитал, който при продължителна употреба може да предгоивика лекарствена зависимост. Рязкото прекратяване на лечението може да бъде съпроводено със синдром на отнемане. Не спирайте лечението с Белергамнн, без да се консултирате с лекуващия Ви лекар.

Още за БЕЛЕРГАМИН таблетки * 20 СОФАРМА (BELLERGAMIN tablets * 20 SOPHARMA), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/02000169/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%80 … B0%D0%B1%D0%BB-20

Общи условия

Активация на акаунт