Clostridioides difficile(Клостридиум )

• 20 521
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
За тези, които страдат от повтарящ се c.diff, може да погледнете и тук
https://www.vowst.com

За хора над 18 години. Не знам дали е възможно да се намери в България.
За съжaление Vowsrt не лекува самите клостридии, а се пие след ванкомицинова терапия за евентуална превенция. Но цената е непосилна - 18 000 хиляди долара за тридневна терапия

# 61
Да, вярно е.
Скъпо е дори и за щатите. И не се прилага за всички случаи - например деца или по тежки форми на c.diff.

# 62
Здравейте, лекувах се от Клостридиум преди няколко месеца с ванкомицин, но получих алергия. Съответно ми останаха 4 бр флакона.
Тъй като лекарството е скъпо в аптеките, бих го продала на по-ниска цена, ако някой има нужда?

# 63
Здравейте, лекувах се от Клостридиум преди няколко месеца с ванкомицин, но получих алергия. Съответно ми останаха 4 бр флакона.
Тъй като лекарството е скъпо в аптеките, бих го продала на по-ниска цена, ако някой има нужда?

Какви диети спазвахте като цяло?

# 64
Много се радвам, че открих тази тема. Аз съм възрастен човек, с описаните симптоми- много слуз, диария, която трае по 7-8 дни. От февруари тази година започна. Повтаря се през месец- два, после отминава с пробиотици. От няколко дни обаче отново съм с диария с много слуз, буквално тече от мен и силни болки в корема. Утре ще нося проба за проверка по съвет на гастрото. Не съм пила антибиотик, когато се появи проблема, само през лятото за няколко дни след операция, но минаха месеци. Възможно ли е да се появи клостридиум без употреба на антибиотици?

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 21:16 от Ън

# 65
Много се радвам, че открих тази тема. Аз съм възрастен човек, с описаните симптоми- много слуз, диария, която трае по 7-8 дни. От февруари тази година започна. Повтаря се през месец- два, после отминава с пробиотици. От няколко дни обаче отново съм с диария с много слуз, буквално тече от мен и силни болки в корема. Утре ще нося проба за проверка по съвет на гастрото. Не съм пила антибиотик, когато се появи проблема, само през лятото за няколко дни след операция, но минаха месеци. Възможно ли е да се появи клостридиум без употреба на антибиотици?
Много често се заразява човек след болничо лечение.
Как са ви резултатите?

# 66
Как са ви резултатите?

Резултатите ми излязоха отрицателни, но имам съмнение, че не ги направиха изобщо, пуснах ги на 25-ти, Коледа не е подходящото време. Ще го повторя след празниците. Иначе ....през лятото ме оперираха и бях в болница.

# 67
Как са ви резултатите?

Резултатите ми излязоха отрицателни, но имам съмнение, че не ги направиха изобщо, пуснах ги на 25-ти, Коледа не е подходящото време. Ще го повторя след празниците. Иначе ....през лятото ме оперираха и бях в болница.
Сигурно е възможно, тъй като един от начините за зараза е този. Помня , че лекувахме детето от секрети в очите доста дълго време и ходихме при различни лекари, докато не се пусна изследване. Моя съвет е да потърсите друга лаборатория, ако имате съмнение в тази. Отделно мисля че изписаха и ентерол, освен пробиотиците. Но се оправи без АБ. Като е добре да се храните е по-здравословно. След като сте възрастен човек, ако можете си направете домашно кисело мляко, за да приемате и качествени пробиотици. Храната да е по-лека, плодове и зеленчуци, които са сезонни. И определено повече течности. Успех!

# 68
Повторих в Писанец, и там отрицателно, но излезе за няколко часа резултат и.... Не им вярвам и на тях. Няма как резултатите да не показват нещо, а моите оплаквания да не спират. Не знам в коя лаборатория в пловдив да ида вече.....
Диета спазвам от 18г, аз съм с автоимунно гастро заболяване.на имуносупресия съм и се съмнявам, че заради това съм склонна към инфекции.

# 69
Повторих в Писанец, и там отрицателно, но излезе за няколко часа резултат и.... Не им вярвам и на тях. Няма как резултатите да не показват нещо, а моите оплаквания да не спират. Не знам в коя лаборатория в пловдив да ида вече.....
Диета спазвам от 18г, аз съм с автоимунно гастро заболяване.на имуносупресия съм и се съмнявам, че заради това съм склонна към инфекции.
Може би друг специалист и някой , който ще задълбочи изследванията. Имам предвид че ако дадена норма на еритроцити примерно (прост пример
) е между 60 - 100 нормални стойности.
То... ако е 75 примерно показва , че имате недостиг на нещо си, а пък уж е в норма. Или ако е 98 не е завишено, защото уж пак е в норма но пък имате дефицит на друго нещо. Нз дали обясних п.авилно, но познат учи такова нещо и е много странно как джипита и гастро и прочие лекари казват всимко е ок, като е в норма , а ние не се чувстваме добре. Питайте гугъл.за повече подробности. Сигурна.на съм че има лекар , който може да ви разчете уж добрите изследвания. Този мой познат така започна да учи това нещо. Уж всимко е наред, а все не беше здрав ... накрая се оказа това , което опитах да обясня. Организма си показва, но се изисква дълбок анализ и някой който чете между редовете. Не саво на стойности занижени/ повишени.

# 70
Така е, но за лекарите сме просто един пациент в поредните 10 Мин, който да отпратят с някаква рецепта с пробиотици и обезболяващи и да влиза следващия. Трябва да е заинтересован, че да се заеме. Нямам такъв близък, а сама не мога да се справя, нямам нужните знания.

# 71
Така е, но за лекарите сме просто един пациент в поредните 10 Мин, който да отпратят с някаква рецепта с пробиотици и обезболяващи и да влиза следващия. Трябва да е заинтересован, че да се заеме. Нямам такъв близък, а сама не мога да се справя, нямам нужните знания.
Гугъл. Много четене там. Никоя от нас нява нужните зная. Всичко се придобива с четене,  питане , опит.

# 72
казах ви да си пуснете калпротектин.Иначе тестовете за клостридиум са бързи,аз си бях взела вкъщи.Възможно е изследването за 30мин.да е готово

Общи условия

Активация на акаунт