Проблеми с баба

• 7 498
  • 114
  •   1
Отговори
Група, вече незнам къде да търся съвети отностно този проблем. Ще ви разкажа на кратко. Преди 21г родителите ми купиха къща и я построиха от почти нулата. Тогава баща ми извика баба ми (тъща си) да живее с нас(тя си продаде апартамента, защото на другата й зъщеря й трябваха пари) . Що годе нормално се държи, въпреки, че никога не е плащала нищо нито ток, нито вода, нито дърва да си купи.
Преди 7г почина баща ми, аз се омъжих и поради голямата къща живеем аз и мъжът ми с децата (на 2ри етаж), майка ми и брат ми(1ви етаж) и има приземен етаж в който живее баба ми. Никой не й държи сметка къде ходи, какво прави и т.н. А тя приказва на хората и на съседите колко ужасни сме били, каква невротичка съм била (имам 3 деца и се случва да повиша тон, а и те много викат) говори децата ми какви сърдити и лигави били, майка ми защо не работела, брат ми защо не бил се оженил още, изобщо всякакви гадории. Проклина ме постоянно като се засечем по двора, и само да я видя ми се вдига кръвното... Кани си другите внуци с преспиване (а те са още по големи паразити). Беше изгонила едното ни куче от двора и тогава й казах да си събира нещата и да се маха и разбира се тя е такава манипулаторка, че веднага хукна да реве на брат ми с какво била заслужила това.
Днес отново блесна. Майка ми си забравила ключовете на входната врата и баба ми не можела да отключи. Следователно звани на пожар и измеждудругото писала съобщения на майка ми "сега на 112 ли искаш да званя"... Честно ви казвам нямам нерви заради нея. Само като знам, че продължава да наглее вкъщи и ми се отщява всичко. Не мога да спя, не ми се яде, постоянно ме боли главата. От скоро пия и валериан и Спокоен ден, но нямат ефект.
Моля ви дайде ми съвет какво да правя с нея.

# 1
  • ...на безопасно
Бабата има ли някакво финансово участие в градежа на къщата? Ако това е майка на майка ти, делегирай на нея отговорността да я озапти.
За да се вихри така бабата, явно е наляла доста пари. И не е задължително ти да го знаеш.
Аз лично на клетвите бих си забравила възпитанието и роднинството с тая жена.

# 2
  • София
Изнесете се друг съвет не мога да ви дам. Оправия с такива хора няма.

# 3
Защо сте оставили да ви се качи на главата? Нито живеете на нейна земя, нито в нейна къща, че и сметки не плаща. Няма ли къде другаде да живее? Ако заплаха с изгонване ви е твърде жестоко, поне я накарайте да се самоиздържа като е неблагодарна. Или в краен случай вие да се преместите. Но с добро определено няма да се кротне.

# 4
Да отива при дъщерята, на която е дала парите от апартамента.
Нито режийни плаща, нито нищо, ами се и меси във вашите неща. Майка Ви нали ѝ е дъщеря, да говори с нея,и да ѝ обясни, че трябва да е достатъчно благодарна, че живее на ваш гръб, че това трябва да и е достатъчна мотивация да си затваря устата, и да се съобразява с Вас, а не Вие с нея!

# 5
Изнесете се друг съвет не мога да ви дам. Оправия с такива хора няма.
[/quote

Тя живее в нашата къща, единствено тя няма нищо общо с къщата освен адрес по лична карта.

# 6
  • София
Ами щом сте решили да си тровите нервите и тепърва да превъзпитавате баба си пробвайте Simple Smile Аз ви давам вариант, в който да сте спокойни иначе е ясно, че е ваша и ще си остане ваша.

# 7
Щом е тъща на баща ти, значи е майка на твоята майка, тя не може ли да се оправи с нея. Отделно тя може да има финансово участие в строежа, но по-важно на чие име е имота. Кофти работа е това,  когато се намесят близко роднински взаимоотношения, особено с възрастен роднина, каквато е баба ти. Тя защо се държи добре с другите си внуци, а с вас по този начин. Майка ви защо не взема отношение. Това, че мрънка на брат ви, че още не е семеен е често срещано при по възрастните роднини. Но от разказа ви се разбира, само че вие не можете да я понасяте и конфликтът е основно с вашето семейство. Не стана ясно защо майка ви и брат ви нищо не казват.

# 8
Ще припадна какви проблеми имат хората.
Майка ти да се оправя с бабата. Ти там нямаш работа според мен.

Ако нещо не ти харесва просто се изнасяте.
Почти толкова право имате да живеете в къщата, колкото и бабата.

Изненадвам се на хора, които разчитат на родителите си и работоспособна възраст.

# 9
Родителите ви, които са посторили къщата, ясно са показали, че искат да ѝ осигурят покрив. Дали им е помагала финансово или по друг начин, дали защото така считат за правилно, това е тяхно решение и е редно да го уважите.

Много хора с възрастта стават по-особени. Опитайте да подобрите отношенията си с добро, ако не успеете, игнорирайте я. Ако и това не можете, не виждам друг начин, освен да продадете вашия етаж и да си купите друго жилище.

# 10
  • София
Не нас, майка си питай.
Тя на свой ред тя ще каже - майка ми е, да я изгоня ли? И всичко си остава по старому.
Разбира се, ако ти не съградиш свой дом и с трите деца не се ометеш.

# 11
Вероятно не са такива свидетели като авторката, не следят какво прави бабата, сигурно са говорели с нея, минало през едното ухо и после през другото и така.

# 12
Ако къщата е била на майката и бащата (50 на 50) в момента и дъщерята има дял (25% май), докато бабата няма нищо. Та момичето все пак е повече в правото си от бабата, но решението е на майката - тя трябва да реши дали да изгони майка си или не.

# 13
  • София
Сега като се зачитам къщата не е твоя, а на твоите родители, нали така? Т.е. тя ще бъде унаследена от теб, но в момента твоя не е или бъркам?

# 14
  • София
Няма и 25%, че да има пряка тежест гласът ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт