Проблеми с баба

• 7 501
  • 114
  •   1
Отговори
# 15
Няма и 25%, че да има пряка тежест гласът ѝ.

А, вярно, има и брат. Значи има 12,5%.

# 16
Не й обръщайте внимание. Това е начина на противодействие. В нашия блок има една същата, като вашата баба, но никой не и вярва на глупостите които говори за семейството си , с които дори живее. Имаме очи и уши и виждаме, че проблемът е в нея, а не в семейството й. За съжаление, такова е положението. Имаше друга баба, която се оплакваше от семейството си и сама отиде в дом за възрастни, чува се с другите баби и казва, че там и е много по-добре, дори и давали част от пенсията и си е взимала шампоан за коса 😳. Представете си ......

# 17
  • София
4 поколения под един покрив сте как искате да има разбирателства между всички? Затова е хубаво като се ожените се отделяте от родителите си и да имате свой дом било то и на квартира. Никой с никого не е длъжен да се съобразява къщата е изцяло и само на родителите(по писания на авторката) и те определят правилата.  Не можем вечно да живеем с родителите си пък и да ни е комфортно.

# 18
  • София
А, вярно, има и брат. Значи има 12,5%.
Според мен би трябвало да има 17%, защото 50-те% на бащата се делят на 3 - съпругата и двете деца.
Майката да се оправи с нея, тя е най-големият собственик.

Авторке, много й се впрягате всички. Ревала - голяма работа. И както някой спомена по-назад - напомнете й къде са отишли парите от апартамента й (само не става ясно дали всичките са били за другата дъщеря)

# 19
  • Варна
По-зле ще става бабата с годините. Радвай се, че е на крака и може да се обслужва сама, защото когато/ако се стигне до този момент, тогава наистина ще се питаш какво да правиш с 3 деца и баба. Особено ако тя надживее и майка ти. Приеми неадокватното ѝ поведение като старческа глупост. Представи си, че отделните етажи от къщата са отделни апартаменти в блок - влизаш си в твоя апартамент, заключваш и си гледаш семейството и спокойствието. По апартаментите хората как съжителстват с всякакви луди съседи...
Кажи нещо за майка ти - къде е, какво мисли?

# 20
Според мен би трябвало да има 17%, защото 50-те% на бащата се делят на 3 - съпругата и двете деца.
Майката да се оправи с нея, тя е най-големият собственик.

А не е ли 50% от бащините 50% за майката, а децата си делят другите 50% и вземат по 25% от неговата собственост или по 12,5% от целия имот? Мисля, че съпруг/а твърдо има дял от 50% от СИО.

# 21
  • София
А не е ли 50% от бащините 50% за майката, а децата си делят другите 50% и вземат по 25% от неговата собственост или по 12,5% от целия имот? Мисля, че съпруг/а твърдо има дял от 50% от СИО.
Преживелият съпруг и децата делят поравно, т.е. 3 души делят 50%. Така майката има 66,666666.... а децата - по 16,66666666.... всяко.

# 22
Поискайте от бабата да си плаща сметките, след като не може да си затвори устата. Много ги боли за пари и ще има ефект.

# 23
Преживелият съпруг и децата делят поравно, т.е. 3 души делят 50%. Така майката има 66,666666.... а децата - по 16,66666666.... всяко.

Вярвам ти. Ние, понеже сме семейство с едно дете, сме частен случай и може да съм се объркала от него. Хубаво е, че се изясни.

# 24
Поискайте от бабата да си плаща сметките, след като не може да си затвори устата. Много ги боли за пари и ще има ефект.
+1, обаче ако са с общ водо- и електромер, ще стане сложно. Трябва да отдешят партиди, а за да отделят партиди - трябва нотариално да разделят имота, което ще е още по-сложно.

В историята ме тревожи пуснатото чуждо (не на бабата) куче. Бабата явно изкуфява с годините. Можете да пробваш да поиграеш на струната, че ако продължи с тези неадекватни прояви, ще я пратиш в старчески дом.

Не разбрах майка ти и брат ти какво казват по въпроса.

Опа, моя грешка това със заключването, трия.

# 25
Ами като се накачулите една камара хора  в една къща така става. Вземаш си децата и мъжа и се изнасяш. Всяко нещо има цена.

# 26
Не виждам причина да се изнасяш, нито да гониш баба си.
Тя живее там, защото е поканена от  родителите ти. Ти не си човекът, който има право да я гони, защото притежаваш под 17% от къщата. Даже ако брат ти и майка ти също искат да я изгонят, тя няма къде да отиде, защото няма собственост. Този имот на леля ти го забрави, тя не е длъжна да я приютява.

Ние сме в голям блок. Живеят всякакви хора. Едни се карат, други се одумват, абе всякакви. И какво, да гоня тази под нас, ако говори нещо по мой адрес? Знаеш ли точно колко ми дреме кой какво говори. Имаш си свои проблеми, три деца, на работа ходиш, сложно ежедневие. И по някаква причина бабата ти е гръмоотвод. Сякаш тя е виновна за всичко. Ами, не е тя виновна. Просто една изкуфяла старица. Нека си живее живота, ти си живей твоя. Тя нали у вас не влиза, у вас не кани другите внуци? Какво те интересува какво прави. Ако ще, целия китайски народ да си покани в помещенията, които са й дадени за ползване.

Не се занимавай с нея. Просто си я избий от главата. Прозвуча грубо, но не знам как другояче да ти кажа. На нея не й пречиш, само на себе си вредиш с тази фиксация.

# 27
  • Бургас
Няма да има оправия и решението е в твоите ръце. Не й обръщай внимание. Не я забелязвай. Знам, че е трудно, но не е невъзможно. Моя приятелка ми разказва, как майка й непрекъснато й казвала: Ех, каква будала си... Стоиш си в къщи, а мъжът ти все при комшийката стои. Ето, и сега е при нея." Или, до оградата струпани наръч съчки, и бабата  й казва: " Ето, тези съчки ги е оставил тука, за да може по-лесно да прескача оградата и да ходи при съседката...."И всякакви такива. Чудно ми е как е търпял зетът всичко това, като го знам колко е прям, но явно е  намерил решението хем да си запази семейството, хем да живеят с бабата. И тя ги клопала пред съседите от улицата, но в един момент просто престанали дъщерята и зетът да говорят с нея.

# 28
Лесно е да се каже, но не толкова лесно да игнорираш някой, все едно не съществува. Все пак, личната нагласа може да помогне. В общия случай, всички сме накукустършени и се ядосваме за всичко.Принципът знаем какъв е - ако нещо не можем да го променим, си променяме нагласата за него.

# 29
Заплаши я с Жоро Игнатов,че ще я направиш за резил пред цяла българия  и всичките и дружки ако не спре да се меси и да говори на хотата(аз на моята така и казвам и спира)че сега е много модерно да гледат Съдебен Спор ама ги е страх да се покажат.

Общи условия

Активация на акаунт