Проблеми с баба

• 7 499
  • 114
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Какво е "Убижда"? Нещо с корен "уби"? Тогава полиция.

# 106
Добре де, авторката, разбрала си, че бабата чака дърва. Прибрала си такъмите на кучето. Знаеш, че бабата няма ключ за портата. Не ти ли дойде на ума да я питаш, аджеба как ще влезе камиона в двора? И кой поръча дървата, кой ги плаща? Нали вие и плащате всички консумативи, а не знаеше за дървата докато не стана сутринта да прибираш прането? Има нещо гнило в Дания...
Получила е помощи за отопление от социалните.

Може да сме няколко поколение под един покрив, но не сме заедно освен на двора. Всеки си е със етаж. И според тези, които писаха защо не съм слязла, мислите ли, че ще стоя и ще слухтя по прозорците кой минава и няма да обръщам внимание на детето, че е гладно?
И не  не съм се изрепчила, просто й казах ясно и кратко, че за най лесно да звани направо на мен, а не през 30 човека да си играем на развален телефон. Но тя си е решила твърдо, че има сериозен проблем с мен и моето семейство.
Тя ще е тази която ще напусне. Няма нищо общо с къщата, поканена е от баща ми преди години, за да не остане на улицата. Още преди да дойде къщата беше построена вече без нейна намеса! Построена с цел всеки да си има етаж един ден! Майка ми и брат ми никога не са се държали с мен така както баба ми. Дори чужд човек. Така, че както и да е. Всяка монета има 2 страни. Винаги едни ще застават зад нея, че е възрастна и няма къде да отиде и такива, които се поставят на наше място, защото виждат и знаят каква е.

# 107
Защо бабата няма ключ за външната порта, тя как излиза извън къщата въобще? Ако майка ти или брат ти бяха вкъщи, пак ли щеше да се случи същото или просто вие двете с баба ти не се понасяте?

# 108
  • София
Ти искаш тук ли някой да те подкрепи? Това няма как да стане, защото подкрепата и решенията трябва да се случват в семейството ние тук няма какво да направим. Всеки си има мнение и не очаквай всички да те защитаваме.

# 109
  • София
Защо бабата няма ключ за външната порта, тя как излиза извън къщата въобще? Ако майка ти или брат ти бяха вкъщи, пак ли щеше да се случи същото или просто вие двете с баба ти не се понасяте?
Ти стара селска къща не си ли виждала? До колкото знам имат врата с нормални размери, през която влизат/излизат от имота, но имат и огромни порти, много високи и много широки. Предполагам е съборена точно такава голяма порта, а не нормалната врата. Бабата като знае, че няма ключ за тази порта и чака дърва е било редно поиска ключ, а не да събаря портата и повличайки и всчико около нея. Ти представяш ли си да се прибереш и имота ти да е разрушен и да прилича на разграден двор?

# 110
Ами каквото повикало такова се обадило. Авторката е неучтива, меко казано, какво да очаква от баба си? Обич и респект ли? Няма как да стане. Хората остаряват и се променят, трябва да има някакво елементарно уважение и разбиране. Поведението на авторката е като на селска чорбаджийка. Отделно правописът й ми боде очите.

# 111
Всичко си представих, Афродита. Най-вече селските отношения между баба и внучка. Да задам обратния въпрос, внучката като е разбрала за дървата, защо не е дала ключа от портата на бабата?  Така не е нужно и тя да чака дървата, все пак си е ангажимент.

FrauDanna,
написала си го по-добре от мен.

# 112

Втатите са 2. Малка и голяма. Тя е нямала ключ за голяма, което аз не знаех и впоследствие научих. Но реално и на нея не й трябва, защото тя е само за вкарване и изкарване на колите.
Злоба нямам към нея, но тя има към мен очевадно. Никога не съм търсила нещо от нея, давала съм каквото ми е поискала и съм помагала когато иска с каквото мога. Не търсих подкрепа, а съвет как да се справя с проблема, който имаме, защото съм сигурна, че все ще има някой с подобен проблем.
Правописа ми е проблем... Супер 😄
Когато съм давала всичко от себе си учтивост, уважение, обич и подкрепа съм го правила. Но ще ме извинявате, но ще търпите ли човек, който ви убижда децата и вас самите? Не нали? Защо аз да продължавам? И все още въпреки всички простотии не съм си позволила да я нагрубя.

# 113
  • София
Ами каквото повикало такова се обадило. Авторката е неучтива, меко казано, какво да очаква от баба си? Обич и респект ли? Няма как да стане. Хората остаряват и се променят, трябва да има някакво елементарно уважение и разбиране. Поведението на авторката е като на селска чорбаджийка. Отделно правописът й ми боде очите.
Учтивостта би следвало да започне от страна на бабата, т.к. тя е тази която отглеждат. След като бабата от едно време се държи зле, няма как да се очаква внучка й да й се радва, вкл. й когато кълне нея и децата й и обяснява, че били грешка. Уважението се печели, не се дава по презумция, че някой е на повече години от теб. А поведение на селска чорбаджиика има точно бабата. Тя е тази която си е поръчала дърва, съответо тя е заинтересова да получи ключ (от на хората къщата) и следователно е трябвало тя да си поиска, не авторката покрай трите си деца и семейството да хвърля боб кога какво ще й притрява на бабичката. А умишлено да разрушиш, от слободия, инат и доказване на кой е по-по-най, чужд имот, в който са те приютили безплатно и те издържат, е мега наглост, граничещо с идиотизъм!

# 114
Заключвам по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт