Проблеми с баба

• 7 520
  • 114
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Скрит текст:
Ти би ли прибрала у вас си подобно нещо, което ти вдига скандали и те кълне, щото ти е баба? Знам, че за тези с нормални баби и дядовци това изглежда невероятно и невъобразимо, ама такива като мене много добре знаят за какво става въпрос. Мога да разкажа почти същата история като авторката, която завърши много зле точно за бабата и дядото. Подариха всичките си имоти на любимия си син, но искаха майка ми да ги гледа, обаче не им се получи. След което се изпокараха с нашите, на вуйчо ми не му се занимаваше много да ги гледа, и си измряха почти без грижи в мизерия и студ. Така че точно това предлагаме.

Не само че бих, ами съм го правила. Баба ми живя в моя апартамент бая години. Не се е стигало чак да ме кълне, но куп тъпотии наприказва и извърши, докато беше жива, включително и да ходи по съседи да разправя, че я бием ?!? Но винаги съм я обичала и считала, че тя не е виновна, че е болна и исках докато е жива, да си живее спокойно там, където е свикнала.
Купувах ѝ храна и разни други неща, плащах ѝ сметките... то колко сметка да направи сам човек... изобщо не ми е тежало.
Скрит текст:
Така де... не ми се навлиза в подробности. Почина на нова година и страшно ми липсва. Затова се опитвам да представя на авторката по-различна гледна точка и да я накарам да се замисли как се държи с баба си, защото след време може да съжалява, но да е късно.
Ама нищо не е, то колко е то... храна, режийни, лекарства и туй онуй, има няма една минимална заплатка, ама то нищо не е де, за човек, който има доста над този доход, не е проблем. Иначе това, че ти имаш мазохистично чувство на дълг и смяташ за нормално възрастен да се дърши идиотски и да тормози малдите за забавление, само защото е възрастен, си е твой проблем.

# 61
  • Варна
Ти би ли прибрала у вас си подобно нещо, което ти вдига скандали и те кълне, щото ти е баба? Знам, че за тези с нормални баби и дядовци това изглежда невероятно и невъобразимо, ама такива като мене много добре знаят за какво става въпрос. Мога да разкажа почти същата история като авторката, която завърши много зле точно за бабата и дядото. Подариха всичките си имоти на любимия си син, но искаха майка ми да ги гледа, обаче не им се получи. След което се изпокараха с нашите, на вуйчо ми не му се занимаваше много да ги гледа, и си измряха почти без грижи в мизерия и студ. Така че точно това предлагаме.

Не само че бих, ами съм го правила. Баба ми живя в моя апартамент бая години. Не се е стигало чак да ме кълне, но куп тъпотии наприказва и извърши, докато беше жива, включително и да ходи по съседи да разправя, че я бием ?!? Но винаги съм я обичала и считала, че тя не е виновна, че е болна и исках докато е жива, да си живее спокойно там, където е свикнала. Купувах ѝ храна и разни други неща, плащах ѝ сметките... то колко сметка да направи сам човек... изобщо не ми е тежало. Така де... не ми се навлиза в подробности. Почина на нова година и страшно ми липсва. Затова се опитвам да представя на авторката по-различна гледна точка и да я накарам да се замисли как се държи с баба си, защото след време може да съжалява, но да е късно.

Didi168, това което си написала е чудесно. Нормални отношения между хора с възпитание и ценности. Беше ми драго да те прочета.

На другата ...rf22  ... дано, моля се екземпляри като теб да са на изчезване. Такава гадост ... и си измряха почти без грижи в мизерия и студ. Не е истина.

# 62
Скрит текст:

Не само че бих, ами съм го правила. Баба ми живя в моя апартамент бая години. Не се е стигало чак да ме кълне, но куп тъпотии наприказва и извърши, докато беше жива, включително и да ходи по съседи да разправя, че я бием ?!? Но винаги съм я обичала и считала, че тя не е виновна, че е болна и исках докато е жива, да си живее спокойно там, където е свикнала. Купувах ѝ храна и разни други неща, плащах ѝ сметките... то колко сметка да направи сам човек... изобщо не ми е тежало. Така де... не ми се навлиза в подробности. Почина на нова година и страшно ми липсва. Затова се опитвам да представя на авторката по-различна гледна точка и да я накарам да се замисли как се държи с баба си, защото след време може да съжалява, но да е късно.

Didi168, това което си написала е чудесно. Нормални отношения между хора с възпитание и ценности. Беше ми драго да те прочета.
На другата ...rf22  ... дано, моля се екземпляри като теб да са на изчезване. Такава гадост ... и си измряха почти без грижи в мизерия и студ. Не е истина.

Мъж съм. Това си беше тяхно желание и решение. Аз баба и дядо не съм имал, те казваха че съм чужд, защото съм с различна от тяхната фамилия и не са ме гледали един ден. Колкото искаш се възмущавай, можеш да предположиш през къде точно ми е.

# 63
Скрит текст:

Мъж съм. Това си беше тяхно желание и решение. Аз баба и дядо не съм имал, те казваха че съм чужд, защото съм с различна от тяхната фамилия и не са ме гледали един ден. Колкото искаш се възмущавай, можеш да предположиш през къде точно ми е.
Не са били длъжни да те гледат, това е задължение на родителите. Те пък често не искат децата им да остават при бабите. Не харесват начина, по който гледат внуците. Та, няма угодия.
И къде бяха синовете/дъщерите на твоите баба и дядо, докато те са умирали без грижи, в мизерия и студ!?  Повръща ми се от такива човекоподобни.

# 64
Питай къде е бил този,на когото са помагали и на когото са си дали имуществото.Не може за единия благата,а за другия лайната.

# 65
  • София
Питай къде е бил този,на когото са помагали и на когото са си дали имуществото.Не може за единия благата,а за другия лайната.
Тъкмо това щях да пиша. Явно е масово това явление, на едното дете да се дава всичко, а да се очаква другото да "тегли каиша". В историята на авторката същото - бабата дала на едното дете, а я гледа другото, ама и неблагодарна, явно не знае, че има и такива, които много справедливо не се занимават с хора, които са ги отритнали и пренебрегнали за сметка на брат/сестра.

# 66
  • Варна
Не знам... Аз като се грижих за баба, не съм си правила изчисления колко я гледам аз и колко - другия ѝ внук и леля ми. Те също се включваха в грижите де, но по-малко. Не съм го правила на проблем, защото не ме интересува - аз си гледам моите действия и моята съвест. Ако баба ми имаше само една дъщеря и респ. само една внучка - аз, така или иначе пак щях да полагам същите грижи. Благодарна съм, че съм здрава, доходите ми не са някакви супер високи, но достатъчни, за да не ми тежи грижата за една баба. Натежа само последните месеци като разбрахме, че е болна от рак. Другото - не. Жената имаше един кубик вода на месец и ток не повече от 50 лв дори зимата. За храната - тя си имаше пенсия и сама също си пазареше разни неща, аз ѝ носих допълнително продукти, които не умее сама да купува, или стоки за бита, дрехи, лекарства... Водих я по лекари с колата... Не считам, че съм мазохист, щом съм положила тези грижи за изкукала баба, все пак е моята баба. А и чужда баба да беше, да ме спре на улицата и да ме помоли да я закарам някъде или да ѝ купя хляб, не бих отказала.
Сега... на който не му идва отвътре, няма нужда да го прави. То си е за него.

# 67
  • София
Както и да го извърташ, твоята баба няма нищо общо с бабата от темата, та са несравними двата случея.

# 68
# 69
  • Варна
Общото е, че беше изкукала и правеше мизерии. Не казвам, че случаят е идентичен. Но има сходство.
При това бабата на авторката не е заела целия неин имот, докато тя е на квартира. Авторката си има цял етаж, където на спокойствие да си гледа децата и мъжа. Голям проблем, че като излиза на двора, бабата ѝ говори на криво... Ми никой не я кара насила да дели една къща с нея. Ако толкова не може да я изтърпи, да си пусне етажа под наем и с парите да живее другаде. Или пък да я изгони, както я съветвате. Нейна си работа.

# 70
Отношението към твоята баба ти носи удовлетворение и в моите очи това е прекрасно, дори и да имаш нужда да го изтъкнеш няколко пъти. Но не всеки изповядва “като ти ударят шамар, обърни и другата буза”. Едно е, когато възрастния остарее,  да има герой от младите, който е най-често с него, съвсем различно е когато възрастния след години травмиране и отхвърляне на едно дете за сметка на любимото си, да търси под вола теле.

# 71
  • София
Общото е, че беше изкукала и правеше мизерии. Не казвам, че случаят е идентичен. Но има сходство.
При това бабата на авторката не е заела целия неин имот, докато тя е на квартира. Авторката си има цял етаж, където на спокойствие да си гледа децата и мъжа. Голям проблем, че като излиза на двора, бабата ѝ говори на криво... Ми никой не я кара насила да дели една къща с нея. Ако толкова не може да я изтърпи, да си пусне етажа под наем и с парите да живее другаде. Или пък да я изгони, както я съветвате. Нейна си работа.
Бабата на авторката не е изкукала, а си е такъв характер. Кой е на квартира не разбрах, до колкото помня от написаното и двете живеят в къщата на майката (дъщеря на бабата) и бащата на авторката,. Ама авторката живее в бащината си къща, докато бабата е приютена от благословията на майата и бащата на авторката, защото си била продала апартамента, за да нагуши другата си дъщеря, при която странно но не живее. Иначе никой не я кара да дели една къща с нея - бабата може да си хване куфарите и да отива където иска, вкл. и при другата дъщеря заради която бабата няма имот вече.

# 72
  • Варна
...... А и чужда баба да беше, да ме спре на улицата и да ме помоли да я закарам някъде или да ѝ купя хляб, не бих отказала.
Сега... на който не му идва отвътре, няма нужда да го прави. То си е за него.

Да ти кажа, с чуждите баби е по-лесно. Не те боли, когато са несправедливи, щото са ти никакви. Аз съм мазохистичен тип, де, ще гледам и вътрешно ще се разкъсвам. Ама няма го препоръчвам, "то си е за него" звучи назидателно и с превъзходство.
Относно авторката, няма думата да гони баба си. Бабата живее в частта на дъщеря си. Те двете ще се оправят кой-къде.

# 73
  • Варна
На квартира бях аз, но това не епо темата. Бабата не може да отиде при другата си дъщеря, защото там не е желана. Очевидно майката на авторката не желае да изхвърли майка си на улицата, иначе досега отдавна да го е направила. Но внучката има такива мераци, ми се струва. И вероятно ще ги изпълни, ако баба ѝ надживее майка ѝ. Живот... какво да правиш. Не си избираме роднините.

# 74
  • София
На квартира бях аз, но това не епо темата. Бабата не може да отиде при другата си дъщеря, защото там не е желана. Очевидно майката на авторката не желае да изхвърли майка си на улицата, иначе досега отдавна да го е направила. Но внучката има такива мераци, ми се струва. И вероятно ще ги изпълни, ако баба ѝ надживее майка ѝ. Живот... какво да правиш. Не си избираме роднините.
Тя очевидно и тук не е желана. Да се зачуди човек защо ли Laughing Обаче явно майакта и бащата на авторката са "по-меката Мария" от двете  семейства, "клекнали са" пред другата дъщеря и са приютили бабата. Сега май не им достъга вътък да си отстояват елементарно съжителство и да й обяснят, че не е ок, да реже клона на който седи години наред, както и че никой не държи бабата вързана там.

Общи условия

Активация на акаунт