Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

• 80 945
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
Миоки, четвъртият начин с кръстосването може да накара и търпелив човек като мен да пощурее...😛 Простирам като захващам по няколко чорапа с 1 щипка (и за да пестя място). 😉

# 331
Аз не ползвам щипки - суша на сушилка вътре нещата, които не слагам в сушилнята каквито са чорапите, та се налага 1 по 1 да ги редя.
Трябва да ми плащат заплата за сгъване като онова Twisted Evil   Съмнявам се някой да има време за подобно упражнение.

# 332
Миоки, защо не ги сушиш в сушилня чорапите?

# 333
Зимата прибирам вътре чорапите да доизсъхнат на влагоабсорбатора. Мятам на закачалки или "редя" върху леглото (да не се застъпват много), съхнат си и така. Обичам да сгъвам чорапите, ама без такива кръстосвания. 😆
Сгъването на найлоновите торбички на правоъгълник или триъгълник обаче ми е терапевтично, даже приятно (но се случва когато съм пред тв).

# 334
И при мен е тегава ситуацията с чорапите. Относно сгъването нямам проблеми. Но отделянето на чифтовете на мъжа ми и на големия син е зор.
Ами вземаш от ония мрежички дето са за пране на бельо и всеки да си събира чорапките в неговата, така в пералнята и ще са си разделени.

# 335
Ами притеснявам се да не им се скапят (бързо) ластиците. Не съм пробвала де, но ми се струва, че ликрата ще се прецака от високата температура. Може и да греша обаче.

# 336
Ами притеснявам се да не им се скапят (бързо) ластиците. Не съм пробвала де, но ми се струва, че ликрата ще се прецака от високата температура. Може и да греша обаче.

Всякакви чорапи и чарапощашници суша в сушилня. Нищо им няма.
Само дрехи с апликаций и пайетки, както и сутиени с банели простирам.

# 337
Забелязах, че поларите се свиват в сушилнята - на програма за синтетика ги суша и не съм се престрашила с чорапите все още.

# 338
  • Пловдив
Досега само едни клинчета на малката от Пепко ми са се свивали в сушилнята на мен, а всичко от там минава.
Протекторите на матраците, ветровките и служебните шуби само не пускам в нея.

# 339
Като заговорихте за сушилни, якета и разни изкуственяци, от онези гадните анцузи дали могат да се пускат?

# 340
  • Бистрица
Миоки,  аз също зимата простирам вътре, но за чорапите ми е много удобно да използвам от онези "октоподчета" със щипките, зимата ми стои закачено в един ъгъл на сушилника, а лятото на простора на терасата. Пести много място.

Слагам всяка двойка заедно, докато простирам и като събирам сухите директно ги сгъвам заедно.

# 341
  • София
Миоки,пробвай в сушилнята да ги сушиш.От както имам сушилня всичко суша там,нищо им няма на чорапите.

# 342
Щом съветвате, ще тествам, благодаря.

zaxarni4ka, тази джаджа е добра идея, не се бях сетила, че и пести място. Имам разни чорапи с вълна в състава. Ако не се престраша и тях да ги пусна, ще си взема за тях такава.

# 343
И аз имам такова, не знам даже как се нарича но ми върши хубава работа. Зимно време даже се случва да го накача с чорапи и да го оставя окачено вътре, ако ми се види че е много сух въздухът, та е 2в1 Grinning
Иначе простирам на тераса, но и аз не се виждам да се пресягам за щипки за всяко чорапче, много ми е досадна тая работа и пак на това нещо ги защипвам. Даже тия дни заглеждах че ми трябва ново, то моето е някакво от левчетата и ще го хвърля без изобщо да ми е жал, само да си купя ново.

# 344
Значи, аз вълна, фини материи, по-скъпи дрехи(тениски) не суша в сушилнята.
В нея се събират материите като памук, смес с памук, затова една част ги простирам да съхнат на въздух.Не всичко минава през машината.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 22:25 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт