Моля, дайте ми съвет къде да започна работа в Кол Център

• 22 524
  • 160
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, в аутсорсинга основно се работи на бг празниците, с малки изключения, плаща се двойно и обикновено се дава ден компенсация. Въпреки това, аз не исках да работя тогава и поради и други причини с кеф излязох от аутсорсинга.

# 121
  • София
Хайде пак обяви за диспоненти. Дали са повече или аз ги забелязвам повече като тираджийска булка?
Обаче последните са американски, с нощни, не стават за мен.

# 122
Да, в аутсорсинга основно се работи на бг празниците, с малки изключения, плаща се двойно и обикновено се дава ден компенсация. Въпреки това, аз не исках да работя тогава и поради и други причини с кеф излязох от аутсорсинга.
Освен, ако в договорът ти не е описано (че ако смяната ти съвпада с празничен ден) няма как да те задължат да работиш на празник или почивен ден в страната.
Там където работя аз, въпреки че е по личен избор, 90% от хората заявяват да работят по празници, заради двойното заплащане и деня за компенсация, така че не е имало казус да накарат някого да работи без той да го е заявил. Разбира се, че ако никой не изяви желание да работи ще го подбутнат "kindly" да работи, ако мине номера. 😁 Зависи и от проекта и от договорите.

# 123
Освен, ако в договорът ти не е описано (че ако смяната ти съвпада с празничен ден) няма как да те задължат да работиш на празник или почивен ден в страната.
Там където работя аз, въпреки че е по личен избор, 90% от хората заявяват да работят по празници, заради двойното заплащане и деня за компенсация, така че не е имало казус да накарат някого да работи без той да го е заявил. Разбира се, че ако никой не изяви желание да работи ще го подбутнат "kindly" да работи, ако мине номера. 😁 Зависи и от проекта и от договорите.

Личен избор да не работя на празник, но после ще има "побутване" - странно.

И извинявам се, но какъв е този "ден за компенсация" ?

# 124

Личен избор, но все пак, ако няма никой съгласил се - питат, да.
Ден компенсация при нас е почивен ден (като платен отпуск е) на избрана от теб дата, която трябва да заявиш в периода на тримесечието в което си работил. Аз лично харесвам тези дни, тъй като мога да ги ползвам заедно с отпуск или да удължа уикенда и да не усещам голямо натоварване. Simple Smile

# 125
Това с деня за компенсация е много хубаво, но за съжаление в моята фирма се прави едва от скоро. Уви, преди това никой не ни е компенсирал… Някой знае ли дали има как да си поискаме по законен начин такава компенсация от “миналото” 😁 сигурно не, ама аз да попитам… впрочем, от 1.11 започвам нова работа, пак в аутсорсинг сектора, и ако Гери се интересува, освобождава се място в бившата ми фирма - в сферата на медийния анализ, изцяло от вкъщи (от преди пандемията даже си е така). При интерес мога да разкажа повече. Уви, заплатите са ниски - преди 3 години стартирахме с 1500 бруто, така че не знам сега с колко са вдигнали…работното време е от много рано сутринта (6 обикновено), работи се уикендите, но на ротационен принцип на тримесечие.

# 126
  • Наблизо
Голфо,звучи ужасно,малко пари,смени и нощни,че и супер рано се почва..ама сигурно до 18ч...Как може да се допуска още това?
Заплатите са 2400-2800 лева бруто вече и то за нормални часове.

# 127

Личен избор, но все пак, ако няма никой съгласил се - питат, да.
Ден компенсация при нас е почивен ден (като платен отпуск е) на избрана от теб дата, която трябва да заявиш в периода на тримесечието в което си работил. Аз лично харесвам тези дни, тъй като мога да ги ползвам заедно с отпуск или да удължа уикенда и да не усещам голямо натоварване. Simple Smile

Благодаря за обяснението. Ако не е тайна, за коя фирма говорим ?

Това с деня за компенсация е много хубаво, но за съжаление в моята фирма се прави едва от скоро. Уви, преди това никой не ни е компенсирал… Някой знае ли дали има как да си поискаме по законен начин такава компенсация от “миналото” 😁 сигурно не, ама аз да попитам… впрочем, от 1.11 започвам нова работа, пак в аутсорсинг сектора, и ако Гери се интересува, освобождава се място в бившата ми фирма - в сферата на медийния анализ, изцяло от вкъщи (от преди пандемията даже си е така). При интерес мога да разкажа повече. Уви, заплатите са ниски - преди 3 години стартирахме с 1500 бруто, така че не знам сега с колко са вдигнали…работното време е от много рано сутринта (6 обикновено), работи се уикендите, но на ротационен принцип на тримесечие.

Имам предложение за 2,3 чисто и почти 2 месеца отворен срок да го приема. Не мисля да бързам, но благодаря за предложението!

В коя фирма отиваш ? Да не се окаже, че ще сме колеги после ...

Голфо,звучи ужасно,малко пари,смени и нощни,че и супер рано се почва..ама сигурно до 18ч...Как може да се допуска още това?

На 80% от интервютата ме питат дали съм готова да давам график и или да работя на нощни смени. Ужким се плащало малко по-добре, но пък колко време можеш да изкараш на нощни смени ?

# 128
  • Наблизо

На 80% от интервютата ме питат дали съм готова да давам график и или да работя на нощни смени. Ужким се плащало малко по-добре, но пък колко време можеш да изкараш на нощни смени ?
Хубаво ,че се плащало малко по-добре.Със сигурност има огромно текучество,човек със семейство просто няма как да го работи това повече от няколко месеца и ще намери ново.
Голфо говори и за много ниска заплата и се радвам за нея,че е намерила нова работа и със сигурност по-добра.

Работа има доста и честно казано,Гери предполагам и ти можеш да го потвърдиш,заплатите вече се проближават доста до западноевропейските с разлика разбира се,но тя се припокрива от цената на живота.Това  ме радва,както и напълно ремуут възможността за работа.

# 129
  • Mars Hotel
Извинявам се, че не съм съвсем по темата, но какво е това "ремуут"? Виждам го няколко пъти вече. За remote ли говорите?

# 130
Извинявам се, че не съм съвсем по темата, но какво е това "ремуут"? Виждам го няколко пъти вече. За remote ли говорите?

Aз го пиша "ремот" или "ремоут", както дойде. На немски пък няма нищо общо с това.

# 131
@GeriT.Minova,
Отговорих Ви на ЛС.

# 132

Абсолютно! Благодаря ти! Аз отивам наистина вече за доста по-добро заплащане. А в тази фирма… Няма нощни смени (освен ако изрично не искаш), но работата беше (и е) супер натоварваща, особено в птрязъка от 5:30-6 до към 9 часа. Работи се и на празници - все пак новините не почиват. Като на немските национални празници има малко по-малко работа. После след 9-9:30 не че ставаше лежерно, а нормално 😃 Единственото хубаво е, че свършваш работа рано - в 2:30-3, и после имаш ползотворна част от деня. Все пак, ако трябва да съм честна, самата работа поне ми харесва(ше) и е по-обогатяваща от кол център/бак офис.

аз бях 2 години в майчинство, което свърши наскоро, и като ей така от любопитство се разрових из джобса направо ми прилоша… сега отивам на нормално работно време (9-6), от понеделник до петък Simple Smile

Гери, предпочитам да не пиша директно тук, от чисто суеверие. Още не съм подписала договор, а само офертата. Когато започна с радост ще споделя. Много ще се радвам, ако се окажем колежки Simple Smile Впрочем, на мен ми дадоха само няколко дни за “размисъл” на офертата. Два месеца е много щедро, браво на тях.

# 133
Golfo, би ли споделила в какво се състои работата на медийния анализатор? Аз имам бегла представа и заглеждам този тип позиции, но ми е трудно да си представя до какво развитие биха довели и дали при кандидастване в други сродни сфери -  медии, комуникации, маркетинг, биха били от полза?  Даже преди доста време кандидатствах към една от популярните фирми, само че с английски, но нещо не минах първоначалния тест. Та този тип позиции са ми в таргета, но и малко под въпрос.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 21:39 от Deya 2

# 134
Golfo, би ли споделила в какво се състои работата на медийния анализатор? Аз имам бегла представа и заглеждам този тип позиции, но ми е трудно да си представя до какво развитие биха довели и дали при кандидастване в други сродни сфери -  медии, комуникации, маркетинг, биха били от полза?  Даже преди доста време кандидатствах към една от популярните фирми , но с английски, но нещо не минах първоначалния тест. Та този тип позиции са ми в таргета, но и малко под въпрос.

Разбира се! Ами, общо взето следим всичко, което излиза в медиите за клиента - в моята фирма това са предимно европейските институции, големи банки, фирми. Например, за ЕЦБ - всичко де що излезе за ЕЦБ, техните решения, критики, коментари за тях, и също така политически и икономически новини, които ги интересуват, ние му правим резюме по зададени критерии. Обработваме принт статии, броудкастове (радио и тв), както и уеб новини. Всичко влиза в платформата на клиента на базата на ключови думи. И за Комисията например проекта е сходен. Това са общо взето по-трудните и сериозни проекти, за които работя. Има разни лесни и приятни, например Пурина (кучешките и котешките храни), Електролукс, и темподобни Simple Smile При тях, естествено, статиите са по-леснички и резюметата се пишат бързо и лесно. А имаме и проекти, където има само валидация - уви, за съжаление не са много - там само отхвърляме или приемаме релевантни статии. Преди имахме и кодиране, но мен почти не ме включваха там, тъй като им трябвах главно за тея политически проекти 😕 То е подобно на валидирането. Общо взето, доста е обогатяваща самата работа, защото по цял ден минават през теб различни новини - стига да си в такива проекти, разбира се. И си в крачка какво става в политиката и икономиката - аз съм спец например в немските въпроси, за разлика от българските политики 🤪 И колегите ми бяха суууупер яки, ама супер… (но повечето напуснаха докато бях в майчинство) Наистина интелигентни хора, всичките бяхме с по няколко езика… много жалко, че заплатите там не се актуализираха Sad Всъщност това е и единствената причина да напускам. Както и останалите колеги…Свикнах дори и с графика. Просто навремето те бяха една от малкото или да не кажа единствената фирма, за която знам, която предлага работа от вкъщи (и не e за IT или кол център). И с това се оправдаваха не особено високите заплати. За тогава поне не беше чак такава разлика… Но вече има избор за работа от вкъщи и то на много по-добри условия.

Определено и самата работа на анализатор повече ми харесва отколкото примерно преди това в Съдърланд, където по-рано споделих, че съм работила… ама рязликата в заплатите вече просто е огромна, уви, а вече имам и дете…

Иначе, относно опита, който ти дава тази сфера, със сигурност е полезен за подобен тип сфери, където има много писане, следване на инструкции за даден текст, четене на всякаква литература. Но сега, примерно за креативна работа - не. Защото като медиен анализатор трябва да предаваш точно информацията, без да добавяш нищо от себе си, да улавяш примерно точно какво е искал да каже даден журналист, с какъв тон и т.н…

Честно казано, най-са ме тормозили съботно-неделните саркастично-иронични коментари в неделниците на немците 😂

Общи условия

Активация на акаунт