Любители на кучета - 121

• 32 722
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
  • тук-там
Духче, както и бях предположила, трудността идва най-вече от това, че не си взела окончателно решение в главата и сърцето си дали да се грижите за това бебче. Дай си време! Все по-ясно ще ти става искаш или не. А любовта идва с грижата и връзката!
От мен днешния ни малко по арт:

# 106
Благодаря за темата , Сиви !
На господина пак не му се виждат очите ..

# 107
  • тук-там
Ама нали не си представяте, че казвам да ги затвори в клетката и да ги остави да се борят за кокал 😄.
В крайна сметка, ако не се справя, търсят дом на кученцето. Трудно решение е, но може би е по-удачното.
+1 И аз се канех да пиша - ясно беше, че Ре съветва да се даде време на човешкото и кучешкото бебе да свикнат едно с друго. Не знам защо се изписаха толкова коментари след нейното мнение. Доста неадекватни коментари! Има сред нас доста опитни кучкари, тя е една от тях. Да се слушаме и четем по-внимателно бих апелирала в случая!

# 108
Здравейте. Много съм притеснена, че утре се налага да оставим Кая сама от 8 сутринта та чак до  вечерта. Надявам се до 8 да се приберем. По принцип издържа да не пишка  по 12 часа нощем, нищо, че е на 10 месеца. До сега не е оставала за толкова дълго сама през деня, свикнала е да има винаги компания и затова ми е страшно притеснено как ли ще се чувства цял ден самичко. Няма вариант да я изведе съсед, защото е все още асоциална и няма да пусне никой в къщи. Ще оставя за всеки случай един памперс, ако помни още какво се прави там. Дано се справи без последствия.

# 109
  • Пловдив
maq-mi, при Саско през деня да стиска е по-трудно, отколкото през нощта. Имало е случаи да се изчишка вкъщи към 17ч, а е изкарван към 8 сутринта. Дано прекрасната Кая успее да издържи.

# 110
Аз неадекватно мнение не съм видяла.
Mtz то и това с времето е нож с две остриета. Кучето се привързва към хората си и би било доста кофти да ги смени когато вече е изградило емоционална връзка.
Ами мен основният фактор ще ми е Джина. От 4 нощес го мисля. Тя няма ритуал на хранене и не искам да й създавам, има си постоянен достъп до храна в банята. На Бъстър му изграждам ритуал на хранене и той е поициониран в кухнята. Как ще стане това с яденето и изобщо Джина как ще приеме малкия ще видим в края на седмицата.

Сиви, кой е това, изпуснала съм?

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 07:03 от Дух (:

# 111
Добро утро ❤

# 112
  • под тепетата
Ох, как ми се прищя да и се метна отгоре и да и намачкам опашката !

# 113
А аз съм сигурна, че ще ти разреши! 😁 Много ми е любвеобилно момичето. Не към всички непознати, но към повечето. Към тези, които знаят как да подходят. 😄
Тук показва лигавата си страна.😂

# 114
Ох, Сиви, благодаря!Бабешки работи значи.Това ,дето Сиви е постнала е нашата Айра,но аз нещо не се справих със снимката.
   Чака си чинно закуската,на покривчица.Много обича препечени филии и дъщеря ми й дава коричките от своите сандвичи.То при тях си стана цяло севещнодействие това.Двете са като едно цяло,толкова да се обичат.
   Дух,аз не мога да дам съвет, защото не съм добър пример в гледането на две кучета,даже хич не съм.
    Сега от далече ще четем как  да запознаем човешкото бебе с кучето,когато се приберат у дома, за да не допускаме и тук грешки.

# 115
  • sofia
Кучетата усещат и разбират. Усещат нашата миризма в децата ни. Когато Пепи се роди, Марто го прие много спокойно. Бебето от своя страна беше свикнало със звуците на Марто още в утробата, така че, лаят му не го будеше.
Имам още един пример. Татко има освен вахтелхунд и йорки. Много зла йорки. Тя го обожава, но е резервирана към всички останали. Към всички освен към мен и брат ми. Усещат...

# 116
И аз мисля, че усещат. Джина примерно първия месец като плачеше бебето и тя лаеше и ни викаше. После престана. Оскар, джакът на мъжа ми беше доста своенравен, но докато бях бременна се наместваше около корема ми. И все пак това, че кучетата не закачат деца е мит.

# 117
  • тук-там
Зависи на каква възраст е кучето и колко е работено с него. Всяко нещо си иска възпитание и работа.

# 118
Даа, и аз мисля като MTZ.Дъщеря ми сега е в болничен и отделя доста внимание на Айра.Учат се,тренират.Вече я учат да не се кикинчи по тяхното легло,само с  позволение.Научиха я да не скача по хората,като влизат у тях,да не им хапе ръцете и да не ги тегли за дрехите.Ако знаете колко скъсани блузи имам.....
    Има ритуал за хранене,Мое,място,спри,и още други неща,които сигурно забравям.Дъщеря ми се отнася с огромно търпение,чак не мога да повярвам.Всяко ново нещо оставя кучето да подуши и опознае.Скоро разпъмаха креватчето,да видим как ще стои до спалнята и падна голямо изучаване.Подържаха го един ден така и го прибраха.Айра спря да му обръща внимание.Всеки ден я оставяме за по-дълго на двора и я наблюдаваме какво прави.Това с цел ,като се роди беба,да можем да я пускаме да си играе навън ,без да е нужно няко да е нон стоп с нея,защото мамчето ще е ангажирана с бебо или поне ще се налага ,ако спи да го нагледа.Вси(ки останали работим.Зет ми се прибира за час и половина на обяд,тогава ако не е топло има разходка и игра, после следва следобеден сън.Забелязвам,че кучето така попива от стопанката си,че по характер са ми едно към едно.

# 119
  • Sofia
26-ти август - Световен ден на КУЧЕТО!
Да почерпят милите ни другарчета с по една мокра цАлувка!
И ние да си ги поглезим на празника!

Общи условия

Активация на акаунт