Любители на кучета - 121

• 31 863
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
Не съм ви чела, момичета. Мъжът ми си счупи крака, майка ми е с възпален нерв на ръката, детето почна да се изправя и...сещате се Simple Smile Джина някаква рана си направи, знам че трябва да я заведа на лекар, но ми е адски трудно в момента. Не знам кой пореден ден не съм платила сметките. Вчера за малко да оставя бебето без памперси и мляко.
На какво ви прилича

# 661
  • София
Ще се пробвам да го покажа Wink
Толкова се стресира от баня  ...
За да го снимам , трябва да го сложа на някоя хавлия , иначе ще почне да бяга , мокри , лае ....
Ето го , рошав , разкъсал поредната салфетка  ...
Скрит текст:
Знаех, че ще е адски сладък! "Грозник" Simple Smile

Дух, не знам от къде си, но няма ли нпри вас нещо подобно на Ебаг, та поне памперси да пазаруваш? Sad Нещо можем ли да направим за теб?

# 662
  • Sofia
Ще пиша и в тази тема, с цел набиране на повече мнения...
Бихте ли ми препоръчали наистина добър невролог / ортопед (за София)? Знам, че д-р Златинов е доста рейтван, но той има свободни часове чак за след седмица.
По принцип, става въпрос за коте, но мисля, че това не е от значение, тъй като специалистите в тези области работят както с котки, така и с кучета.
Благодаря!

# 663
  • Sofia
Духче, рана ли е или само обезкосмено?
Ако е второто - може да е лишей или друго кожно

# 664
  • Sofia
Духче...струпало ти се всичко накуп,мила Hug дано бързо да минава и да идват по хубави и безпроблемни дни.
Иначе на мен ми прилича на нещо гъбично или екзема,но не мога да преценя точно по снимката. Чеше ли се там или да се гризе?

# 665
Всякакви рани промивам хубаво с топла вода, подсушавам и после пръсам с Цикатридина спрей. Скъпичък е (20-ина лв.), но е едно от най-използваните лекарства за хора и куче в нашето семейство. Много е ефективно за всякакви рани, обелени колене, драскотини, изгаряния, отоци след ухапване от насекоми. Бонус - рани по лапите и кучешки крака.

# 666
  • sofia
Ще пиша и в тази тема, с цел набиране на повече мнения...
Бихте ли ми препоръчали наистина добър невролог / ортопед (за София)? Знам, че д-р Златинов е доста рейтван, но той има свободни часове чак за след седмица.
По принцип, става въпрос за коте, но мисля, че това не е от значение, тъй като специалистите в тези области работят както с котки, така и с кучета.
Благодаря!
Препоръчвам доктор Войчев. Работи тук: https://mvcbulgaria.com/
Духче, пробвай добрият стар Тридерм. Евтин и ефикасен. От хуманна аптека.

# 667
Ladybird, голям храбрец сте си взели - все така да е, но не безразсъдно смел, де Simple Smile
Вродено им е да са безразсъдно смели /ягдтериер е/.
Насочено търсехме малка порода, максимално доближаваща се до ротвайлер по характер.
Преди 3м. приспахме Ротвайлер II Flowers Hibiscus
В годините така се случи, че и първия и втория се парализираха все когато са с мен, а аз не мога сама да го вдигна.... Това е някакъв ужас - да не можеш да помогнеш.... Бях категорична, че не мога да понеса това трети път колкото и да са ни на сърце...
Та така се достигна до любимец III, който задължително трябваше да е смело сърце и с по-голяма продължителност на живот.
Сега всички свикваме с размера, а уж нямал значение.... LaughingLaughingLaughing

# 668
  • София
Всякакви рани промивам хубаво с топла вода, подсушавам и после пръсам с Цикатридина спрей. Скъпичък е (20-ина лв.), но е едно от най-използваните лекарства за хора и куче в нашето семейство. Много е ефективно за всякакви рани, обелени колене, драскотини, изгаряния, отоци след ухапване от насекоми. Бонус - рани по лапите и кучешки крака.

Попи, а как пазиш да не оближе веднага спрея? Моята кукла непрекъснато си ближи коремчето, нали е обръснато за операцията. Като намажа с нещо, веднага го облизва, че и ръцете ми ближе.

# 669
  • София
Black Cat, и аз да дам глас за д-р Войчев, на нас ни хареса и ни помогна човекът.

Ladybird, да разбирам, че не сте го взели за лов? Питам, щото са лисичари, а аз нали съм лисича пацифистка... Simple Smile

# 670
Артемис, тук вече си е до куче, но не си ближе раните. По-скоро проблемът е, че като стане и започва да пада от лапите. Затова гледам или да поседя до него 10-ина минути, или да го напръскам, като си е легнал и не му се става вече.

# 671
Прекрасни споделени снимки,в темата.
Къпаното Бубе-такава сладост...Прилича ми на една нежна версия на Лорето.    
Ей, как ми стана тъжно за Духчето.Имала съм такива дни.Ужас е.Ама отдавна, отдавна...Минава се през това....  
Следя и за изгубеното пуделче, от транспортната компания.Толкова силно искам да открият душицата.Още няма добри новини.

Иначе Лори беше много болничка.Не писах, да не притеснявам.А и огромна вина към нея имам ,с тези полети - карго.Прихвана нещо в багажното.С ужасно разстройство и повръщане.Отделно стрес голям. Но!Сега си е същото диваненце. В парка,веднага се познава, че не е от немската школа.Родопчанче- инатче ,в Германия...Поздрави!  

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 10:02 от Roo Roo

# 672
Ladybird, да разбирам, че не сте го взели за лов? Питам, щото са лисичари, а аз нали съм лисича пацифистка... Simple Smile

Разбира се, че не!!!!
Иначе ще е интересна ситуацията, защото в предната градина имаме лисица Laughing
До сега не сме имали инциденти м/у кучета и лисиците и се надявам да продължи така.
Когато говорихме с развъдчика първото, което попита е дали ще го ползваме за лов. Каза, че той куче за лов няма.
После се срещахме за "интервю" - трябваше да минем одобрение, преди да реши дали ще ни продаде от кученцата си.......
За сега имаме първи положителен ефект - катериците вече не ровят из градината необезпокоявани Laughing
За 3м. без куче изровиха луковиците на минзухари, лалета, нарциси, кокичета, както и картофите, които сами бяха посели, крадейки ги незнайно от къде......

# 673
  • София
Ох, направо ми се приидва у вас, така хубаво звучи! Simple Smile Да разбирам, че който не му се занимава с посаждане на луковични, следва да завъди катерици?
Сигурно ще се разбере юнакът с лисиците - при лова ги ползват само, за да ги прогонят от дупките май (или така са ми казали някога, за да не ме разстройват) Simple Smile А как се казва дребният?

# 674
Ох, направо ми се приидва у вас, така хубаво звучи! Simple Smile Да разбирам, че който не му се занимава с посаждане на луковични, следва да завъди катерици?
Сигурно ще се разбере юнакът с лисиците - при лова ги ползват само, за да ги прогонят от дупките май (или така са ми казали някога, за да не ме разстройват) Simple Smile А как се казва дребният?

Други са "шумните" териери. Тези не лаят а нападат, кръвожадни са....
Обаче има едно голямо НО - много зависи как и за какво ще бъде обучено кучето и на къде ще бъде "канализирана" енергията и инстинкта.
Ротвайлера може да е от ефективен убиец до предан, гальовен, лючезарен любимец....
Така е и с другите породи.
Надявам се да сме взели правилно решение, да сме преценили правилно възможностите си и да си имаме енергичен, предан, любвеобилен спътник, а не кръвожаден ловец.

Катериците според майка ми са "големи мискинки" - в момента, в който видя майка ми да се изстрелва към градината с панер в ръка е ясно, че е засечена ровеща катерица LaughingLaughingLaughing Майка вече е събрала около 5кг изровени луковици..... след Димитровден щяла да ги сее отново LaughingLaughingLaughing все едно катериците след този ден не ровят.
Определено при мен е весело и лудо куче се вписва идеално в семейството.

Общи условия

Активация на акаунт