Любители на кучета - 121

• 31 892
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Нашият не е особено голям, но пак е страшен гушльо. На мен основно ми се изляга по краката, но на мм и сина се катери в скутовете. И ако не го искат случайно ги дебне и директно със скок се настанява. Няма такова бебе. А мъжът ми, който по принцип рядко снима, има сигурно 50 селфита с куче в скута.

# 691
  • Sofia
Нова порода тигрова овца по нашите ширини - опаса полянката…

# 692
  • Пловдив
Tari, къде намерихте такава свежа трева? Направо завидяхме.

# 693
Като стана въпрос за овца (тигровата на поляната живот си живее), ето друг поглед на тренировките с лакомства. https://www.facebook.com/evandroekeila/videos/1002210180563247 Laughing

# 694
  • София
Хахахахаххахаха, искам овчица и аз!!! Ама нито веднъж не седна, според мен ще има втора част с нови научени команди Grinning

# 695
  • Sofia
Tari, къде намерихте такава свежа трева? Направо завидяхме.

В София настана втора пролет с това влажно меко време.
Но понеже освен като оФца, нашият се изживява и като къртица, меката кална почвица дава страшни визуални резултати... добре, че е кафевичък и не му личи много..

# 696
И нашият много кОпа, откакто омекна и стана влажна почвата. Като хване следа, започва да пръхти, забива нос и си изкопава място, от което започва да хапва, незнайно какво. Никога не виждам нещо по-различно от пръст.

# 697
И аз се нареждам за инфо от Маги.

# 698
  • Sofia
И аз чакам Магито.
А до тогава да покажа една лакомия-хем лапнала една топка,хем се чуди как да захапе още една Grinning с момчетата на градинката играе футбол,страшна вратарка е,няма пропуск Blush

# 699
  • София
Джакчетата са ми супер любими, но аз нямам енергия за такова куче.

# 700
Духче можеш да промиеш/напръскаш раната на Джина с хлорхрксидин. Възножно е да е мокра екзема, но е добре да я спираш да не я ближе, защото колкото повече я ближе толкова по трудно ще зарастне. Трябва да се поддържа мястото сухо за да зарастне по бързо. И другите неща ще се подредят, просто са ти дошли наведнъж, но ще мине и този период 🤗
utro77 добре сте решили да е сега кастрацията, за да може да понесе упойката по лесно. Даже по-големите градове знам, че им слахат инхалационни упойки, които се понасят значително по-леко от кучето и след това събуждането им става много по-бързо отколкото от стандартните. Стискам палци да намерите добра клиника и Бела да мине неусетно през това 🤗
Момичета, по снимките във фейса на Стела виждам, че Магито е добре и даже си има компания от още едно такова сладкишче като нея. Предполагам, че като има време ще се разпише и в темата.

Добре дошли на всички нови муцуни 🤗

# 701
Sivi, благодаря!
Решението ми е провокирано най-вече от трудностите при това разгонване. До сега не се е случвало други кучета да я притесняват. Но този път се появи един ухажор, който от една седмица живее пред блока. Иначе си има дом, но бяга от двора. Направо в чудо се видяхме. Съседите се сърдят, а не можем да го изгоним по никакъв начин. Излизам на разходка с пръчка, за да го плаша и  не можем да се разходим нормално. Абе, ужас. Когато не преследва Бела, преследва нас. Последните дни ходи с дъщеря ми до нейното училище на 15 минути път. А днес дойде с мен до работата, понеже се наложи да отида пеш...
И не на последно място - все пак до този момент седем години ни се разминават всякакви усложнения, добре е да я кастрираме, за да бъде здрава и занапред.

Намерих клиника във Варна, където правят кастрации с малък страничен разрез. Всъщност това е било, което аз помислих за лапароскопска кастрация. Но докторът ми обясни, че в България никъде не се правели лапароскопски. Така или иначе тази с малкия разрез била щадяща. Защото мен най-много ме плаши голяма операция, то е като на човек.

# 702
Страшна сладуранка е станала Бела, бях и забравила муцунката. 😘 utro кастирала съм няколко женски и при повечето разреза е съвсем малък. Някъде 2-3 см. Само на Вивата беше по-голям, даже много, но тя заради предходна операция по рязане и зашиване на дебело черво има много страствания на органите и дори ветеринаря каза, че е бил на път да се откаже поради сложността на операцията. Но дори и тя още на следващия ден беше същата фурия, че дори едвам я опазвахме да не скача по диваните и да не си играе с Макс. А пък бездомните дето съм кастрирала всички се възстановиха бързо и без проблеми също, като тях никой не ги е обгрижвал. Единствено се договарях да стоят 2-3 дни в приюта за да започнат да зарастват тъкани и кожа, че в полето трудно ще следя какви ги вършат.

# 703
  • София
на бебето като му оперираха пишката, не се наложи и яка да ползваме. Изобщо не забеляза шева.

# 704
Благодаря, Sivi!
Надявам се всичко да мине благополучно. Докторът каза като мине месец от разгонването, да се обадим.

Общи условия

Активация на акаунт