Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 782
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
beb4o_fb, така си е.
Моята свекърва дойде да живее у нас преди 10 години за 9 месеца. Така се наложи и беше неизбежно, а поводът, че свекър ми почина. Както и да е, де, няма нужда от повече подробности.
Това бяха най-ужасните дни в живота ми. Не знам откъде намерих сили да не се скараме.
Тя е добра, уважителна, помагаща, но не е за мен тази работа. Възрастни и млади нямат място под един покрив.
Затова съчувствам на Магисвета и на всички, които делят един покрив я с майка, я със свекърва.

# 541
  • Пловдив
Натиснах "бърз отговор" и пиша -
не харесвам котки!
... ако щете ме линчувайте!
Най-малкото - само минават улучници през двора, копаят ми градинката да акат и ми изравят луковиците на растенията...
Край!
:p

# 542
М, даа...Няма две мнения, че всяка  свекърва, както и тъща, трябва да си знае дома. Аз, дори с моите родители повече от две-три седмици не мисля, че мога да издържа, вероятно защото от 18-годишна живея самостоятелно. Но това са принципни позиции - ако се налага и месеци ще бъдат. Аз, към момента не се оплаквам - винаги са ни помагали, но пък и ние често се спасяваме за по няколко годинки и така не си омръзваме и не си разваляме отношенията! Laughing
Но, доколкото прочетох magi_sveta, свекървата планира дъъъълго гостуване, а не трайно заселване в дома им, та ми се струва, че ще има светлина в тунела.
Много прекрасни котешки екземпляри видях...Жалко, че с набора имаме алергия към котаци. Домашният любимец трябва да е куче, ако го бъде някой ден...

# 543
  • София
Валерия, стискам палци да се справите бързо с ангината, по възможност без антибиотик. Аз лично съм успявала без антибиотик с едното дете, но си е доста субективно.
За животните- и аз много ги обичам. Имали сме доста животни в нас като бяхме деца-кучета,котки, риби. До скоро живяхме в къща. На двора също имахме котки. Сега сме в апартамент. Децата много искат куче. Засега обаче се въздържам. Хвърчащите навсякъде животински косми и мен не ме кефят. 😊
Относно свекървата- моята бивша беше много готина жена, докато не реших да се разделям с детето й. Около 10 години идваше през ден-два да спи в нас, понеже работата й беше наблизо. Доста ми помагаше в домакинството и децата. Не мога да се оплача от жената. Опитваше да ми помогне с каквото може. Е, имаше и неловки случки. Като например да влезе в къщата, докато аз съм гола след баня, понеже дори не почуква на вратата.
Та, всеки по-добре да си знае къщата. Така всички се уважават и обичат възможно най-много. 😁

# 544
  • София
Моля за съвети откъде да купим спешно библиотечен шкаф с витрини (в краен случай с обикновени врати). Но да е за книги - с дебели рафтове и страници, а не с 16мм дебелина като симпатичните шкафове на Икеа.
Може би те имат и серия за тежки вещи? Искам да е дървен или с естествен фурнир,  ех, мечти...
Сортиране,  редуциране, подаряване, продаване на помагала... Не помага Sad

# 545
Я какви теми сте подхванали! Моите свекъри починаха преди доста години, запазили бяхме много добри отношения само защото не живеехме заедно. Девер ми и етървата живееха с тях, на различни етажи, е те бяха лошите. Като знам, че и аз ще съм свекърва и как ще ме одумват снахите. Предупредила съм синковците, че заедно няма да ни се случи да живеем. Снощи с ММ точно това обсъждахме, познати мъже по на 35 и нагоре години как живеят с мама и тате. Ми не е ОК според мен.
Животни в къщи не искам, стигат ми 3ма мъже. Малко ми е жал за набора, че много иска, на съм категорична, дари и на двора. А някога, когато си бях при мама си гледах коте вътре. Но сега ме дразнят, цапат ми, всяка вечер основно почиствам външната кухня заради чуждите котки.

# 546
  • Перник
Ние имам котка на двора. Истинска селска котка, лови мишки, гущери, някоя птичка от време на време. И с кокошки се сдобихме при първия локдаун - като сме селяни, да е както си трябва Grinning И с това домашните любимци се изчерпват. Негово височество искаше за рождения ден аксолотъл https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0% … D1%82%D1%8A%D0%BB Евтино било, нямало да пуска косми. Да, ама пак някой трябва да му чисти от време на време и да го храни. Засега се е отказал май.
По темата за свекървите нямам какво да кажа - моята почина през 2008 г., преди това живяхме заедно около 2,5 години.

# 547
  • София
ЗаСлон, това не знам дали ще ти върши работа, има и по-големи

# 548
  • България, София
Валерия, дано детенце днес е по - добре и да избегнете АБ Hug
Моя позната преди години херп ангина на сина си беше лекувала с гаргара с разредена кислородна вода. Нямам спомен за разреждане, но ако искаш, провери инфо.

Кали, много интересна информация за котките. Благодаря!

Момичета, прекрасни котаци имате Heart Eyes
Много обичам котки. Изумителни същества са. Не че не харесвам кучета, но котките са ми голяма слабост.

Слава Богу с моята свекърва се разбираме добре. Със свекъра също. Дано са живи и здрави и още много години да са около нас. Помагат с каквото могат, децата са много привързани към тях.

Ето го и нашият красавчо 😍

# 549
Херпангината е вирусно заболяване и моите лекари казват, че антибиотик не влияе, поради което няма смисъл да се изписва и приема. Изписват Изорекс, но следят състоянието на децата или мен.
Не се самолекувайте, винаги ходете на лекар. Не бих давала нищо без лекарско предписание.

# 550
  • София
velina_v, много е хубав красавчо Heart И как знае къде да се позиционира - тестове по математика, бррррр, да изгони лошата енергия, която кара децата да не могат да решат задачите Joy

# 551
  • София
Прекрасни са ви писанките Heart Голяма слабост са ми.
Mоя много обича да спи върху учебници и не знам дали това има връзка с енергиите, но предпочита учебниците по математика и немски 😂
Ето го:
Скрит текст:

# 552
Сладки котачета сте показали! Heart Ето я и нашата:

В момента сме я оставили да се шири на село, но скоро си я вземаме.

# 553
Замислих се в коя тема сме-то са котки,свекърви:)Родителските срещи за 8 клас вече започват-следете на сайта на училището.При нас е на 08.09-ще ми бъде страшно любопитно какви са учителите и съучениците.При нас промяната е много голяма,защото децата бяха заедно от детската градина до 7 клас и не познават нищо друго.

# 554
  • На морето!
И при нас предстои, поканили са децата и родителите, за да се запознаем с училището, учителите и възможностите, които то предлага.
Пуснали са и списъка с учебници, вече имам този по философия, ще търся БЕЛ, математика, музика, рисуване, ИТ (електронен варирант) втора употреба, а по френски предполагам ще поръчваме заедно.

Общи условия

Активация на акаунт