Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 795
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Поканиха ме в една ФБ-група, споделям я, че ни касае много.
Подготвя се и отворено писмо с искане за ПО.

Rodiva, моят син има 4 подобни операции и съм изключително съпричастна с вас.
Знаете, че преди НВО-то направихме последната. Ами вече зъбчето е порастнало, сега остава брекетите да го наместят на точното му място.
Дано на твоето момиче бързичко да ѝ премине и болката, и дискомфортът.
Тежки са тези неща, но пък после ще има здрава и красива усмивка. Hug

...не само заради "Черешите", просто това не е моят автор.
За мен този не е никакъв автор !

JiD, полезно четиво, благодаря!

Тук никой няма топки, за да излезе и да каже, че е задължително да се ваксинираш...
И слава Богу! Защото най-малкото е противоконституционно (чл.38 например или чл.52/ал.4)

Днес поръчах подарък за предстоящия РД на сина. Раница и две мешки (за тренировките и за ФВС в училище), брандирани с логото на любимия му ФК "Челси" - хем практичен подарък, хем ще му се радва много. Плюс учебник по рисуване, на който едва ли ще се радва много, но пък ще му е полезен и необходим.
В понеделник ще ходим да си избира торта. Купешка ще е; не мога да се сравнявам с вкусотиите и красотите, които бяха показани от вас. Мога да правя една единствена торта, но тя е за Хелоуин Joy

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 16:54 от Kally May

# 166
  • България, София
Кали, благодарности за новата тема Flowers Hibiscus

Дочетох старата тема, догоних ви в тази и на големи патерици, но от сърце:

Desem, да ти е жив и здрав половинът, винаги хармония и разбирателство да има между вас и да ви бъде опора Simple Smile

Lulumba, и ти да си жива и здрава, много, много обичана и щастлива с всичко, което срещаш по пътя си и да се сбъдват мечтите ти!

Sise_to, essential, да са живи и здрави рождениците ви, да бъдат заобиколени с добри приятели, да успяват във всичко с лекота и да сбъдват това, за което мечтаят!
essential, много нежна и красива е девойката Heart Eyes

Бях се отдала последните дни на миналата седмица на скиторене по баири, горски пътеки и поляни. Като малко дете се радвах на сърните, които излизаха от гората срещу вилата и на таралежите в двора, които черпихме с диня и смокини Simple Smile
Наборката е с 0 прочетени книги засега. Сърце не ми даде да я ръчкам, докато бяхме заедно в Родопите. Оставих я със сестра й и другите деца в селото да скиторят на воля, да си правят пикници по поляните, а вечер да се забавляват до късно. 3 седмици без лаптоп са това, не е шега работа. Но от неделя насам рязко започна да наваксва с игрите на компютъра.

St.Dobri, умори ме с тези жаби (тук ми липсва емотикончето, паднало по гръб с ритащи крачета), а мускулната треска от пазарлъка ме довърши Joy JoyJoy
То вярно, че олиото не става за пиене, но с какво се готви там? Със зехтин?

Marini, и ти разказвай Simple Smile Всичко ми е интересно.

Vox, супер стол. При нас няма място за такъв.
Имаме барбарон. Подарък беше. Наборката го ползва от време на време да стои в него, основно мята отгоре дрехи, учебници и какво ли не, стига да не е зает от котарака Joy

Rapariga, чудно местенце. Ей такива места обичам. Не мога да си представя около мен гъчканица.

Варна много я харесвам. До преди няколко години ми се налагаше по 2 - 3 - 4 пъти в годината да пътувам служебно. Виждала съм я през почти всички месеци от годината, а и като бях със самолет от София ми оставаше време за разходки до полета. Чак ми липсват тези пътувания, макар и по работа.

Rodiva, бързо възстановяване на девойката. По - бързо да отшумят болките.

Не ми се пише сега за ДО, нито за ваксините. И без друго голям чаршаф написах.
Искам ПО!

Утре е операцията на девойката. Моля се всичко да мине леко и безпроблемно.
Като минат няколко месеца, ще слагаме брекети. И нашата цел е красива усмивка и подредени зъбки Simple Smile

# 167
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря за темата, Кали! Flowers Hibiscus
Като гледам съм изпуснала и много рожденици, честити да са всички! Revolving Hearts
Моят син лежерно си прекарва лятото /ама заслужено/ - моренце, съботно-неделни екскурзии, на гости на приятели, на гости при баба и дядо за годишна среща с братовчедите от София и те така. Прочел е само Илиада с 300-та зора.
Забравих да кажа, че се е отдал на хобито си- чете кулинарни рецепти, клипчета в YouTube и готви активно.Не спирам да се изумявам от способностите му, защото брат му, който е по-голям от него с 8 години по-скоро би останал гладен, отколкото да си приготви нещо.

# 168
  • София
Току що гледах министъра на образованието по новините. Ами отново нашите деца изтеглиха късата клечка Frowning1, не само ще учат онлайн, ами и учебната година ще започне така. Никакъв шанс да се запознаят със съучениците си.
И отново децата ще борят пандемията Frowning1 Много ми е мъчно, че трета поредна година съсипват толкова млади души

# 169
И какво ще разберат от Хамлет? 🙄

# 170
  • София
Току що гледах министъра на образованието по новините. Ами отново нашите деца изтеглиха късата клечка Frowning1, не само ще учат онлайн, ами и учебната година ще започне така. Никакъв шанс да се запознаят със съучениците си.
И отново децата ще борят пандемията Frowning1 Много ми е мъчно, че трета поредна година съсипват толкова млади души

Наистина ли? Решено е ??? Наистина се ядосах! И ми се реве направо!

Момичета в чужбина, моля ви, споделете каква е организацията при вас, интересно ми е дали някъде другаде училищата се затварят първи за сметка на барове и ресторанти.

# 171
Току що гледах министъра на образованието по новините. Ами отново нашите деца изтеглиха късата клечка Frowning1, не само ще учат онлайн, ами и учебната година ще започне така.
Няма такова нещо. Нищо не е решено.
Моля, не всявайте паника!!!

# 172
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
велина, ще стане. Simple Smile знам го.
за олиото - има царевично, соево, пише и слънчогледово, но на практика всички са смес от трите и само съотношението е различно.
следващия път ще съм с очила и ще чета дали пък няма само слънчогледово.
зехтин има, внос от Гърция.

кати, засега няма промяна, всички са присъствено, като ще се спазват мерките от миналата година.
маски, надписано шише за вода... нормални неща. новото е, че отварят допълнителен вход и ще отделят най-малките. те и без това са в друга сграда, сега няма да ползват и главния вход.

# 173
Catty_m, и при нас на този етап няма промяна на мерките в сравнение с миналата година (поне това пишеше днес) - започват всички присъствено, с маски в клас и влизането в училището е в определен час за всеки випуск. Няма да имат тъжествено откриване на годината и така...Учителите и всички останали служители в училищата трябва да си правят PCR тестове на всеки две седмици, ако не са ваксинирани.
Тук миналата учебна година бяха за по-кратко ДО в сравнение с БГ - приблизително два месеца, а пък заведенията въобще не ги затвориха, а в този същия период им намалиха работното време до 20 ч. Заболеваемостта не е по-малка в никакъв случай, но и не е повече - движим се почти идентично като процент заразени, само тук са по-малко смъртните случаи.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 00:19 от marini

# 174
  • София
Много ми се иска да не всявам паника, но попаднах на ето тази новина, която може са се тълкува само по един начин: https://btvnovinite.bg/bulgaria/kak-shte-zapochne-uchebnata-godina.html
В момента има 5 области в червената зона, като до края на седмицата се очаква и още да влязат.
След като в момента сме в началото на четвъртата вълна и пика се очаква към средата на септември, то дали тогава вече няма всички да са в червената или още по - лошо в тъмно червената?! А попаднем ли там, вече за всички е ясно как ще започне учебната годината.

# 175
  • София
Марти, аз го реших за моите - децата ще отидат на 15 септември в училищните дворове. Няма да позволя втора година на този ден да останат в къщи.
После ще отидат и на 16-ти, и на 17-ти.
Плащам достатъчно сериозен мобилен интернет, ще учат с устройство на двора ... И така докато успея да накарам да се появят "себеподобни" и телевизионен екип.

# 176
  • София
„Днес сутринта пристигнаха указанията от МЗ, които прецизират някои от нашите насоки. Ще ги вземем в пълна степен. Вместо 15% да е границата от болните ученици за преминаване в дистанционно обучение, да бъде 10%". Това обяви образователният министър проф. Николай Денков на брифинг."

Т.е. ако в клас от 20 деца се разболеят 2 = ДО
А в барове и дискотеки може да има 50%.
ПОТРЕС!!!
И пак всички училища са под един знаменател, без значение дали е ДУ с 1000 ученици или е ЧУ с 50.

# 177
  • София
Скрит текст:
Ами ако се разтърся, сигурно и от пиещите аспирин има такива със странични ефекти и починали....  (извинявам се, ама нещо се разпалих, не ме убивайте с камъни Joy )

За столовете - вкъщи пък имаме такъв бял паметник Joy

Мнооого е як, но само го подбутвам из стаята им, та някой ако го иска ....Sunglasses

Всъщност има. При това доста (значително повече, отколкото са страничните ефекти и пораженията от ваксини, впрочем - най-вече понеже много по-широко се използва.). Виж синдром на Рей.
Този стол ако само имаше подлакътници ... Много ми харесва.

# 178
Процентите са за училището, не за една паралелка.

# 179
  • София
Тук никой няма топки, за да излезе и да каже, че е задължително да се ваксинираш...
И слава Богу! Защото най-малкото е противоконституционно (чл.38 например или чл.52/ал.4)

Тук по-скоро е съотносим чл. 35 (1)

Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.
,
както и чл. 37 (2) в частта

(2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.
.
Общо взето свободата на един индивид свършва там, където започва да нарушава правата на друг...

Шуши, идвам ви на гости - ей го де е Пловдив... Ще доведа и едно приготвящо коктейли за родители към колодата. Wink

Тити, те какво ще разберат не знам, но аз, като човек, обичащ Шекспир от детството, Хамлет разбрах едва след 40. Първите 4-5 прочитания изобщо не успяха да ме убедят във важността на дилемата...

„Днес сутринта пристигнаха указанията от МЗ, които прецизират някои от нашите насоки. Ще ги вземем в пълна степен. Вместо 15% да е границата от болните ученици за преминаване в дистанционно обучение, да бъде 10%". Това обяви образователният министър проф. Николай Денков на брифинг."

Т.е. ако в клас от 20 деца се разболеят 2 = ДО
А в барове и дискотеки може да има 50%.
ПОТРЕС!!!
И пак всички училища са под един знаменател, без значение дали е ДУ с 1000 ученици или е ЧУ с 50.

Не, не е на база клас, дори не съм сигурна, че е на база училище - мисля, че е на областна база. А това с 50-те процента на барове, дискотеки и ресторанти никой не го вярва.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 23:21 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт