Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 599
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
Значи такива изказвания като на Десиве 78 и Лоритта могат да ме докарат до истерия. Аман от глупости! Що не се качите в планината и не си стоите там?!?! И ние сме от спазващите мерки, ваксинирани, неблъскащи се в тълпите..... И поредна година ДО - ми не, не искаме! Ето, затова ме избива на агресия
От простотията и слабоумието на някои хора в таз държава.

Хайде малко да овладееш агресията си и да не се изказваш като последна инстанция. За простотия и слабоумие има доста примери и от двете страни и ти не си изключение. Всеки има право да изкаже мнението си. Тук коментираме, че няма как да има ПО без да има някакви мерки. Та въпросът е къде е пресечната точка. Освен това ние коментираме само мерките в образованието, но при тъмночервена зона те ще засегнат и други сектори. Така че училищата няма да са единствени с ограничения. Ако още в началото на епидемията се бяха взели адекватни мерки, може би тази вълна щеше да отмине до началото на учебната година. Да, важен е и туристическия сезон, защото храни хиляди семейства, но и не беше редно да се остави епидемията да се развихри.
Като последна инстанция се изказват такива като теб - още от миналата година... Такива като теб и шепичката кресливи учители значително допринесохте за нанасянето на вреди на деца и учители. Защото Вашата гледна точка не търсеше компромис и пресечна точка. А обясняваше как всемирният Армагедон ще ни се стовари на главите, вместо наистина да се намери балансирано решение. Така че, ако обичаш.... И сега отново ще го отнесат децата. И в частност моето дете. Защото АЗ няма да мога да съм вкъщи и то ще седи по цял ден само пред екрана. И да, мисля за моето дете и за себе си. Защото ти и такива като теб мислите за вас си и по-надалеч от собствената си камбанария не виждате. Но иначе обяснявате кой какво и как следва да го прави. И не, вие не изказвате мнение - вие налагате мнение. Разликата е огромна.

Нито аз, нито "кресливите учители" имаме власт да налагаме формата на обучение. И ако четеш внимателно, а не се давиш от злоба, ще видиш, че питам точно за пресечната точка. Ако някой си мисли, че ще има ПО без каквито и да е мерки, явно не разбира ситуацията. Точно такива като теб се налагате, а не търсите въпросния компромис, без който няма как да се случат нещата.  И колкото и подписки, протести и подобни да има, ако няма консенсус, за да са защитени всички, то здравните власти ще наложат това, което е заложено в плана и хич няма да им пука за мнението на бг мамите. Никой политик не е луд да остави хората да умират пред болниците и да се повтори ситуацията от миналата есен. Все пак живеем в общество и управниците трябва да намерят баланса в интересите на отделните групи. Самият Денков спомена, че няма да допуснат една група да се наложи над останалите, имено защото този вариант засяга и децата. Така че решението е разумен компромис.

# 556
  • София
Какво има да чакат до петнайсти! Това не е "вече", а "едва". Досега трябваше сто пъти да го направят.

# 557
  • European Union
Dazel, ха дано, ама чувам учителите си искали ДО, пък синдикатът им е от кресливите.
Интересно къде ги чуваш тези работи? В темата пишат 5-6 учители. Колко от тях крещят за ДО?

Аз сигурно живея на някакъв остров. Около 50 човека сме в училище, няма нито един за ДО. Още 50ина познати учители от други училища, с които съм говорила, пак същото. Но в никакъв случай не съм за присъствено на 100%. Аз отговарям за образованието на тези деца, за живота и здравето им не мога да нося отговорност. Затова не напъвам да стана министър. Спазвам мерките доколкото мога, спазвам указанията доколкото мога, следвам инструкции и се стремя да си върша работата.
И не се чудя защо хората си мислят, че учителите напъват за ДО. Моят мъж, който седи на един метър от мен, докато аз се пъна да задържа вниманието на 26 човека, си мисли, че си почивам. А по цяла вечер докато подготвям уроци и проверявам домашни, си мисли, че си играя на игрички. Та не очаквам някой да разбере за какво натоварване става въпрос.

# 558
  • София
Кети В, виж новинарския поток от вчера и ще разбереш кой какво иска. Има поне 10 статии за "безопасно образование" и "много притеснени за здравето своето и на семейството си учители".

# 559
Именно. В една значителна степен проблемите дойдоха от Янка Такева и Ко. Но все едно де, дано децата и истинските учители да имат късмет!

# 560
И всичко това, което изброявате, са проблеми на обучението в България, не на дистанционното обучение. А тук все пак се опитваме да си говорим как да минимизираме проблемите на ДО. Според мен на децата ще им е една идея по-спокойно ако не се чувстват постоянно дебнати през отворената врата от родител.
Толкова спокойни че могат да си играят игра, гледат нещо в youtube или си търсят в google по време на час. На моето на 10 г. нарочно влизах неочаквано, гледах дали решава с другите, следях дали влиза навреме и така. Не беше за да следя преподавателя, но заради това осъзнах каква страхотна учителка имат.
Вниманието на децата оставени сами при ДО доста лесно се разсейва от любимите занимания на една ръка разстояние. Това не означава да се превръщат учителите в пъдари с камери, а да разберат, че не могат да осъществяват пълен контрол и да ценят помощта от родител, а не да мислят че ги шпионират. Детето ако се изпусне отначало може да си кара несериозно до края. Контролът е от родителя или друг възрастен. Няма кой друг.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 14:46 от Sparkles

# 561
При 500/100 000 никой няма да пита педагогическите съвети. Според плана на МЗ всички минават онлайн. Такава бройка значи, че нещата са съвсем зле.
Ти прочете ли какво съм написала? Вече сериозно се съмнявам в способностите ти за разбиране при четене.
Скрит текст:
Не всички, които протестират за ПО, не искат маски, тестове и т.н. Лорита пак ги смеси и обобщи.
Отделно от това в тези жеги най-вероятно повечето деца ще са без маски и аз съм ОК с това. Никой не ме задължава да отговарям за маските на децата.
Отделно от това,
преди да сме стигнали 500 на 100 000
Скрит текст:
и ако няма решение на областно ниво и ни оставят педагогическите съвети да решаваме, аз ще държа да останем максимално дълго на ПО без ротации, от които няма смисъл. Надявам се и колегите да са мнозинство с подобно мислене. Разбира се, ако няма болни деца или са малко. Тестове също не мисля да предлагам, няма да има смисъл и само ще ми загубят времето да проучвам сред родителите. А и какво ми пречи да дам под 90%.
Аз разбирам учителите, които смятат че няма нужда от ДО, те отиват на работа, няма разлика дали си учител, сервитьор, магазинер, служител в банка или офис с 15 човека, слагат маската и отиват. Трябва да си изкарат заплатата. Те обаче не искат да отговарят за здравето на нашите деца, нали те са предпазени. Това е парадокса, дори и да има риск за децата, те няма да го признаят. Искат си просто нормалното работно място.

Децата обаче, особено малките не знаят как да ползват предпазни средства. Аз вярвам в предпазването с маска,, но и на мен ми се струва абсурд дете да диша така 6-10 часа на ден. Децата са и по-емоционални, имат по-голяма нужда от близкък контакт, за тях това не е работа за заплата, а среща с връстници.

Заради тази различна гледна точка, учители и училище да гледат на училището като удобно работно място без грам да си променят формата на провеждане на часовете така че да е безопасно и за децата, като продължителност на часовете, разполагане на чиновете и брой деца в класната стая, напомянане на децата да спазват мерки вътре и да не ги спазват когато не е наложително (за да дишат все пак ако са с маски), нетолериране на болни деца заради работещи родители, със сигурност присъствено децата ще хващат вирусите в училище. Със сигурност ще ги занесат в къщи.  
Моята единствена надежда в тази ситуация е детето, а и ние да имаме имунитет. Не вярвам в училището като здравословна среда. Но и не искам детето ми да бъде повече на ДО по желание и съзнзвам, че това безхаберие към разумни условия в училищата може да доведе до голям взрив (който те няма да признаят, както не признават и ресторантите). Ще видим.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 14:29 от Sparkles

# 562
  • София
Никой няма да ползва предпазни средства, всичко е бутафория! Максимум седмица ще се разиграва, а реално ще е докато минат два дни репортажи по телевизията.

# 563
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
То и тук, както в повечето ситуации,  учителят няма как да противодейства. Какво правим, ако дете не носи маска и каже: Мама ми каза, че маските не помагат и не може да ме задължите! Не може да се изгони от час. И ако е 1-4 клас и мама не дойде да до прибере... Та май ...

# 564
Никой няма да ползва предпазни средства, всичко е бутафория! Максимум седмица ще се разиграва, а реално ще е докато минат два дни репортажи по телевизията.
В интерес на истината нашата класна в 4 клас, понеже беше много време с тях, се опитваше да им обясни положението с маските, кога и как да ползват. Онлайн когато съм я виждала самата тя беше с маска, но сега за по-големите, ще е всеки да се спасява сам, дано не се наложи всеобщо безгрижие прекалено рано.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 14:45 от Sparkles

# 565
  • Майничка
На практика, няма функциониращ механизъм за контрол. Може да го отстрани от час, не може да му пише отсъствие, трябва да го остави под надзора на психолог, педагогически съветник или др., докато дойде родител.
Дори родителят да е "за" маските, хлапето може пак да откаже да слага и варианти много няма, освен да се вкара тежката артилерия с административните наказания и преместване в друго училище, което не решава смислено проблема.

# 566
  • European Union
Вие къде забихте? Повече от половината учители не носят маски. Повече от 2/3 от българското общество не носи (ако изключим големите градове, дори бих вдигнала бройката). Ако учебната година започне със задължителни маски за учениците, това ще бъде една от многото написани разпоредби, която няма да се спазва.

Sparkles, родителите сме различни, точно както сме различни като хора. Аз никога не влизам изненадващо да проверявам децата (голямото ми дете е колкото твоето). Опитвам се да им внуша, че тяхното задължение е да учат.  Опитвам се да ги следя, но дискретно, така че да останат с впечатлението, че им вярвам, а не че се налага да се крият от мен. И се опитвам да приема, че не може всичко да е под мой контрол. Само след две седмици няма да виждам какво правят в час или още по-страшното - какво правят в междучасията.

# 567
  • София
Колко от вас са съгласни децата им да стоят с маски през половината от деня, а голяма част от тях и повече.
Това продължително носене на маски дни наред носи в пъти по-голяма вреда, отколкото полза.
И само учителите знаят, как се говори 6 или 7 учебни часа с маска.

# 568
Аз нищо не разбрах за новата учебна година. Присъствено ли ще е или не? Още нищо не съм купила и изчаквам. Ако ще са си у дома защо да се харча?

# 569
ganis, моите стояха така през цялото време, когато бяха присъствено. Както и почти половината клас.

Общи условия

Активация на акаунт