Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 650
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
Би било правилно при преминаване към ДО, часовете по физическо, музика и рисуване на отпаднат.
Учителите по тези предмети съответно не би трябвало да получават заплати.

# 466
Това, че някой не си върши работата защо трябва да бъде санкция за всички? Страшно пълноценно ДО провеждаха и четирите учителки по "развлекателните" предмети. След блок часовете по физическо се взимаме душ. Разгрявка, тренировка, разпускане и приятна мускулна треска си имаше редовно. По ИИ си учеха техники за рисуване, правеха си групи за проекти, които децата харесваха. А  и това е предметът на любимия им учител, който здраво заместваше миналата година.

# 467
  • София
Втори клас:
Учителката по занималня миналата година успяваше да ги "грабне". Правеше интересни презентации, които след това караха децата да й задават допълнителни въпроси, да участват в дискусиите. Синът ми не ходи на занималня, но му беше интересно да я слуша.
Класната беше друга бира: нов урок, препишете еди кое си правило, разбрахте го, хайде да се упражняваме. После цял следобяд аз или някой от другите възрастни около детето се преквалифицира в учител начален курс, разяснява и пр.

# 468
  • Ямбол
Съгласна съм, че при ДО часовете по ФВС, музика и ИИ не са това, което правят останалите колеги, с малки изключения, където се стараят. Но от друга страна МОН даде свобода на училищата дали да се водят часовете и естествено, че те се водеха, за да взимат колегите заплати. Още дадоха и свобода учебното съдържание да бъде пригодено към условията на ДО, така например аз по ИТ и информатика наблегнах на програми и задачи, които не изискват инсталиране на софтуер, което леко ми отклони програмата, но няма как да го изисквам, работех само с онова, което свободно можеше да се намери онлайн.Така че тези часове са някакъв вид компромис. И на моето дете му бяха оставили 5 по ФВС преди 2 години от обучение в ДО, но се обадих и я оправиха, понеже беше единствена петица. Няма критерии за оценяване по ФВС на ДО и съответно не би следвало да се разваля успеха на децата. Тази година го оставих да прави каквото знае, не ми се занимаваше повече. Но и някак си не бих настоявала колегите да останат без заплати.

# 469
Моите физическо реално не са карали. Пускаха им някакви клипове с упражнения. Не знам дали някой ги е правил въобще. Моите поне не са. Как ли пък не ще се разскачат вкъщи по главите на хората. Под нас има  бебе. Баща му работи и нощни смени. И на нас няма да ни е приятно, ако някой вземе да скача на горния етаж.
По рисуване не са правили нищичко.  Ама съвсем нищо. Учителката обаче си е взела заплатата за тази година. 
По музика уж "слушаха" някакви произведения.
Въобще да си учител по музика, ИИ, ФВС е много сладко при ДО.
30 минути за тези предмети са много, а в същото време не достигат доникъде за БЕЛ, математика, физика, химия и т.н.

# 470
  • София
За мен е гадно преподавателите от занималня, ФВС или изкуствата да стоят без заплати заради ДО. Все пак не са виновни заради това. Но пък и очаквам тези часове да не се превръщат в глупотии.

# 471
  • София
Ако един месец ги оставят на половин заплата дори, знаете ли колко идеи ще им дойдат как да преструктурират програмата, така че да могат или да викат децата навън (да ме прощават любителите на ДО, прекарали го далеч от местожителството си), ще настояват да работят почти толкова гласовито колкото ресторантьорите...

# 472
  • Ямбол
Няма как и кой да ги контролира. Предишната ни директорка се опита да ни налага нейни правила за работата ни в ДО, но срещна отпор и не ѝ се получи. Не може царят (МОН) да дава, пъдарят (директорът) да не дава. А и не виждам как биха ни наложили нещо, при положение, че особено досега, ползваме наш нет и наша техника и с малки изключения образованието вървеше добре, в смисъл без пропуски, за ефективността е ясно, че я няма никаква, но това вече всеки го видя.

# 473
Не знам, аз не съм го видяла. Може другите да са го видяли Wink

И аз не мисля, че е редно някои учители да бъдат ощетявани, защото предметът им е Еди какъв си. Може би, биха могли да бъдат ангажирани за нещо по-ползотворно?

# 474
Аз съм за всеки да получава заплата, но като си я заработва, а не защото му се полага по подразбиране. Може би тогава  учителите от "Учители да безопасно образование" щяха са бъдат малко по-обрани в желанието за ДО. И да - имаше Учители, които дадоха всичко от себе си да научат децата ни на нещо през тези месеци, проблема е, че след 2-3 седмица ДО повечето от децата губят интерес и мотивация и просто си "висят" пред екрана, много често с телефон в ръка.

# 475
  • София
Лиляна, няма да ти казвам на колко грозни сцени от учители станах свидетел по отношение на деца, които ползват собствения си нет и поради наистина недобра връзка или реална невъзможност да се осигури изобщо връзка. Към мен като родител имаше претенции да осигуря интернет, конкретна операционна система (колкото и да е странно моят лаптоп беше с ХР) и т.н.
Нашият началник ни задължи да водим часовете си от зали в университета, ако си в къщи подписваш декларация, че разполагаш с наличен ресурс да провеждаш занятия според всички изисквания. Оправданието няма как да ми разпоредят да правя нещо, защото съм си у нас и ще правя каквото искам отдавна не върви. Искрено се надявам, че тази година няма да се налага, но ако отново присъствам часове, в които се унижават деца или не се преподава, или 10 минути няма кой да реагира на изречението "Госпожо, може ли един въпрос?" няма никой - ще записвам часовете.
Желязно правило беше 50 на 50 присъственост. Ако по някаква причина (детенце в ДГ дапример) паднеш под 50% присъствено - тези дни са отпуск, независимо, че си водиш занятията ... Познай колко мераклии за ДО имаме ... Точно хич

# 476
  • София
В гимназията на моя син учителят по физическо не се появи в час нито веднъж за времето на ДО.

# 477
  • Русе
Миналата година моят син имаше повече оценки по физическо от която и да е година. Преходавателят им цепеше минутата и ако закъснее някой да се представи навреме ,веднага отсъствие. Повечето от часовете играеха шах, обаче нямаше мърдане от дъската за шах.

# 478
  • София
Би било правилно при преминаване към ДО, часовете по физическо, музика и рисуване на отпаднат.
Учителите по тези предмети съответно не би трябвало да получават заплати.
Пълен абсурд!

# 479
  • София
Миналата година моят син имаше повече оценки по физическо от която и да е година. Преходавателят им цепеше минутата и ако закъснее някой да се представи навреме ,веднага отсъствие. Повечето от часовете играеха шах, обаче нямаше мърдане от дъската за шах.

Отлична идея.

Общи условия

Активация на акаунт