Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 618
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Ами би трябвало да е така, както го описваш. Защо, на практика, не е така всички знаем. Но това не означава, че е ОК. То в България решение за нищо няма. Защо? Пак всички знаем. Наистина ни остана само масовата зараза и който оцелее. Привитимизъм отвсякъде, маскиран като свободомислие.

# 541
Ходя с маска на работа непрекъснато, щом около мен има още 1 човек, т е в коридори, тоалетни, в съседни помещения. В стаята съм сама, но ако влезе някой за обща работа, слагаме маски. Писала съм многократно по колко пъти на ден се мият и дезинфекцират помещения, при това, не влизат външни.
Покрай пандемията "открихме"нещо много простичко, че част от работата може да се върши и дистанционно, без зависимост от време за пътуване в различни населени места, пари за командировка и тн. Открихме "топлата вода".
На два пъти имахме болни, тогава много учтиво, но настоятелно бяхме помолени да се тестваме, Поеха ни плащането. Здрави, прави, без симптоми се тествахм е. Първия път  излязоха двама, ами представете си какво би било ако си седяха на работа. Вторият път 0.
Ваксинирани сме всички
Като изключим ваксината, защото там е много лично и не е длъжен всеки да си споделя противопоказанията, т е на децата, не виждам какви вреди толкова ще претърпят от маски и тестване. Защо е тази яростна съпротива, особено във ФБ. Хайде, 2 пъти седмично е пресилено, но начално и периодично, защо не. Не е пак 100%сигурно, но все е нещо.
За да има осигурено ПО, трябва много сериозни мерки, дори по-сериозни от предвидените.
Какво бихте казали 100 % ПО, но 100% ДО за школи, курсове. Знам отговора, такъв компромис клони към нула.

# 542
  • Някъде там...
При нас с маски само в общите помещения и при близък контакт. Персоналът е на 50% присъствено. От началото на пандемията сме имали 2 случая в офиса. Тестваха се всички контактни, за сметка на фирмата, всички отрицателни. Дезинфекция на помещенията се прави. Има дезинфектант за ръце, за повърхности. Другото е лична отговорност. Реално повече болни имаме сред хората, които работят от вкъщи. Това лято пък масово се изпоразболяха колеги след почивка на морето. Сега с настоящата вълна го няма удобното извинение, че училищата са развъдника. И все пак масово срещам коментари как като пуснат училищата и всички ще умрем...

# 543
  • София
По морето пандемия няма, това е факт. Цяло лято маски има в Бургас в мола и в Лидл. Извън това всичко си е като старото нормално. И няма лошо, но сега да се правим, че изведнъж отново има пандемия и да се минава на ДО е просто налудно на този фон.

# 544
  • Пловдив
Нищо няма да затворят. И училищата ще останат отворени. Единствено, ако масово почнат да боледуват деца и болниците се напълнят И с деца, тогава. Затова не изпадам в излишна патетика. Това беше. Приключихме с пандемията.

# 545
Dazel, ха дано, ама чувам учителите си искали ДО, пък синдикатът им е от кресливите.
Кацаров сам си плю на плана, защото дори в червените области не наложиха планираните мерки и никой не го пита защо не се наложат мерките и след 15 дни децата да влязат в клас!
Крайноо време е да спрем да говорим, че училището е задължително  и затова трябва там да се затваря, а на барове и сватби  е по желание и няма проблем. ДО по желание е официална форма вече, който иска да минава.
Случайно разбрах как в Търново са минали в лилавата зона - циганска сватба 300 човека, след няколко дни тръгват да се прибират към Европата и тестовете почват да валят. Според моята позната около 100 човека са + от тази сватба.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 11:04 от скаридка

# 546
  • Майничка
Тези учители, които искат ДО, вероятно са също толкова "многобройни", колкото и родителите, които искат ДО от загриженост за здравето (на децата, себе си, близките, човечеството и т.н.)
Не казвам че такива няма или че личните им причини са неоснователни (няма как да знам конкретиката им), а просто че не са много и със сигурност не са мнозинство.

# 547
Dazel, ха дано, ама чувам учителите си искали ДО, пък синдикатът им е от кресливите.
Кацаров дам си плю на плана, защото дори в червените области не наложиха планираните мерки и никой не го пита защо не се наложат мерките и след 15 дни децата да влязат в клас!
Абсолютно, и аз питам как не се намери един журналист да попита, защо не си спазват плана?

# 548
Няма пари за обезщетенията.
Като затвориш един бизнес е логично да му изплатиш, дори малка компенсация. Парите обаче свършиха.
Само затварянето на децата не изисква пари.
Родителите плащат интернет, отопление, осветление, разпечатват задачи и стоят вкъщи.

# 549
  • София
ДО искат тези, които са скатавки и не са си мръднали пръста при миналото ДО, но са си взели заплатите. Учителите, които си вършиха съвестно работата реално бяха с почти двойно натоварване, защото правенето на необходимите допълнителни материали, също и успоредното каране на  присъствено и дистанционно е изтощаващо.

# 550
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
А пък аз ... нарязах скъсани клинчета и блузи на децата и от утре ще излъскам класната стая, и ще си правя подаръци, и ще си чакам първолаците...Не искам ДО, а и не познавам колега, който да иска. Ваксинирана съм, повечето колеги са ваксинирани или са го изкарали, или и двете. Да са ми здрави децата, както личните, така и тези в училище - само това искам. Спазвам мерки, дезинфекцията в класната стая по три пъти на ден на повърхностти е вече навик, два прозореца са винаги отворени... Ще се справим и тази година!

# 551
Значи такива изказвания като на Десиве 78 и Лоритта могат да ме докарат до истерия. Аман от глупости! Що не се качите в планината и не си стоите там?!?! И ние сме от спазващите мерки, ваксинирани, неблъскащи се в тълпите..... И поредна година ДО - ми не, не искаме! Ето, затова ме избива на агресия
От простотията и слабоумието на някои хора в таз държава.

Хайде малко да овладееш агресията си и да не се изказваш като последна инстанция. За простотия и слабоумие има доста примери и от двете страни и ти не си изключение. Всеки има право да изкаже мнението си. Тук коментираме, че няма как да има ПО без да има някакви мерки. Та въпросът е къде е пресечната точка. Освен това ние коментираме само мерките в образованието, но при тъмночервена зона те ще засегнат и други сектори. Така че училищата няма да са единствени с ограничения. Ако още в началото на епидемията се бяха взели адекватни мерки, може би тази вълна щеше да отмине до началото на учебната година. Да, важен е и туристическия сезон, защото храни хиляди семейства, но и не беше редно да се остави епидемията да се развихри.

# 552
Нищо няма да затворят… Приключихме с пандемията.
И аз така мисля. Служебното правителство не можа да овладее нещата.

# 553
  • София
Кацаров дам си плю на плана, защото дори в червените области не наложиха планираните мерки и никой не го пита защо не се наложат мерките и след 15 дни децата да влязат в клас!
Абсолютно, и аз питам как не се намери един журналист да попита, защо не си спазват плана?
E, как да не го попитаха? Питаха, даже Върховната административна прокуратура официално пита Кацаров защо не затяга мерките според плана.

# 554
"Министър Денков: Ще търся решения за учениците и учителите, а не за да спасявам партийни проценти"

„Насоките дават опорни точки директорите да вземат решение според съответната ситуация. Ние не сме ги оставили да се давят сами в дълбоката вода“, поясни проф. Денков.

„Нагласата е да открием присъствено учебната година, много внимателно – обещали сме го на първи клас за цялата страна, ако не сме в тъмночервената зона и не е затворен и бизнесът, и всички обществени събития“, отбеляза той.

За първи път е поискана пълна интеграция на системата на Министерството на здравеопазването с информационната система на МОН. Така че още на 15 септември да имаме подробна информация колко са преболедували, колко са ваксинирани, кои са тествани през последния период – учители, непедагогически персонал, ученици. И на тази база заедно с регионалните поделения на здравните инспекции ние да можем да вземаме решение за всяко училище поотделно, съобщи министърът."

Общи условия

Активация на акаунт