Професията - какво харесвате най-много в нея?

• 6 014
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Харесвам работата и професията си. Работя, защото ми харесва, не защото имам нужда.
Какво харесвам ли? Много често има нови казуси и ми харесва да намеря решението, да комбинирам неща от различни области, като целта е да спестя парите на клиента по законен начин.

# 61
Още Том Сойер (тоест Марк Твен) е разкрил, че когато си плащаш за чанченето то спира да е работа, а става удоволствие Wink

# 62
  • Между гори и планини
Аз имам късмет да мога да си позволя да спра да работя щом работата вече не ми носи удоволствие, с го правя само за пари. Сменям генерално посоката и не смятам, че има срамна работа, щом е честна и законна. Всичко което съм работила ми е доставяло удоволствие и това личи много в работата на човек. Един прегорял работник който чака с нетърпение работният му ден да свърши и живее само за почивката в събота и неделя, дори и да взима прилична заплата, за мен е нещастен.

# 63
Нещастен е, ако го работи цял живот. А ако е приел десет или двадесет години да е нещастен, но после да си почива айляк,  това вече е житейска стратегия.

# 64
Аз имам късмет да мога да си позволя да спра да работя щом работата вече не ми носи удоволствие, с го правя само за пари. Сменям генерално посоката и не смятам, че има срамна работа, щом е честна и законна. Всичко което съм работила ми е доставяло удоволствие и това личи много в работата на човек. Един прегорял работник който чака с нетърпение работният му ден да свърши и живее само за почивката в събота и неделя, дори и да взима прилична заплата, за мен е нещастен.

Който смята, че няма срамна работа, не е гледал български футбол.

# 65
  • Между гори и планини
Е, жена съм все пак . Футбол е последното което ме вълнува.

# 66
  • София
Нещастен е, ако го работи цял живот. А ако е приел десет или двадесет години да е нещастен, но после да си почива айляк,  това вече е житейска стратегия.

Няма как да издържи толкова време. Най-много да издържи пет години преди да се разболее тежко или да му изгърмят бушоните и да се махне.

# 67
Който смята, че няма срамна работа, не е гледал български футбол.

Учителката пита децата в клас какво работят бащите им. И един казва лекар, друг инженер, трети инкасатор... Накрая Иванчо казва:
- Баща ми е стриптийзьор в един гей клуб...
Учителката е шашната, но замазва положението и урокът продължава. След часа обаче го привиква и го пита:
- Иванчо, вярно ли баща ти работи това?
- А не, той е футболист от националния отбор, ама ме беше срам от децата да го кажа...

# 68
На теория горе-долу бива, ама в реалността кой знае колко му е отредено на човек и дали ще доживее тези 10 години, та чак след тях да чака така заветното "щастие". А нали казват, че щастието било в пътя, а не в целта.
Така, че и аз като 'ianajar' се радвам на професия, която ми дава поводи за радост и чувство на удовлетвореност, наред и с ядовете де, и тях ги има. И на мен ми е " тъжно" за хора, които не харесват нищо в професията си, освен парите и почивката, била съм там и е гадно. Пожелавам на всеки на работното си място да има повод за усмивка е-ж-е-д-н-е-в-н-о!

# 69

Няма как да издържи толкова време. Най-много да издържи пет години преди да се разболее тежко или да му изгърмят бушоните и да се махне.

О, има разбира се. Все пак да не си харесваш работата не значи, че си гребец в робска галера и те бият с камшика. Толкова много хора работят някаква монотонна сива и безлична работа и съвсем не я харесват, но свикват и докарват до пенсия, какво остава за 10 или 20 години. Всъщност докато работех и аз не съм си харесвала особено работата, ама то си има и положителни моменти, не е всичко неприятно. А и като цяло е било по-скоро сиво, не черно чак. Сиво с проблясъци си е съвсем търпимо, макар не това да ми е била мечтата.

# 70
Остава да уточни всяка от вас по колко нюанса на сивото изтърпява Simple Smile

# 71
  • София
И такава работа е до време - хипертония, тревожност, безсъние, зависимост от алкохол... И така до пенсия.

# 72
Е, то това може да се получи и при работа, която харесваш.

# 73
  • София
Може, но по-често е при работа, която човек не харесва. И най вече заради лошо отношение, лоша организация и лоши пари.

# 74
Е, то инвестираш 10-20 години от живота си не за лоши, а за добри, даже мноооого добри пари.

Общи условия

Активация на акаунт