Първолаче смело крачи, напред към трудните задачи!

• 20 542
  • 285
  •   2
Отговори
# 150
Честит рожден ден на Пепи на мама In4e!
Да е здрав и смел, за да преследва мечтите си.   bouquet

На родителската среща вчера за пореден път се уверих, че съм избрала страхотна учителка.
Обясни, че няма да говори за децата по отделно, защото не смята за редно.
Класът бил чудесен, никакви проблеми с дисциплината, работят като един и напредват много бързо.
За това заслуги имала и предучилищната подготовка, децата са наясно със звукови модели и разликата между цифра и число.

Искам да споделя още неща, но постът ми ще стане труден за четене.
На срещата присъстваха родителите на двете ромчета, записани по програмата за интеграция.
Едната майка намекна, че отношението към детето й не било достатъчно добро.
Госпожата отговори, че няма подобни впечатления, че дори са успели да си извоюват да бъдат първи в редичката, когато се строяват за закуски или куклен театър, че самите деца имат голямо желание за работа, но...не говорят добре български.

Снощи разпитах Ралица. Мислех си, че каквото и да си говорим за толерантност и търпимост, ако това не е навсякъде и вкъщи показваме негативно отношение към ромите, то няма как да се контролира навън...
А дъщеря ми сподели, че в часа по физическо е видяла двете деца да "крадат" от една от ученическите чанти?!?...
Не е реагирала, защото не искала да я мислят за клюкарка...

# 151
In4e, да ти е жив и здрав рожденика, голям да порасне както се казва !  Simple Smile
Весело прекарване на празника !  Simple Smile
PS: Ние сме рожденици следващата седмица

# 152

Снощи разпитах Ралица. Мислех си, че каквото и да си говорим за толерантност и търпимост, ако това не е навсякъде и вкъщи показваме негативно отношение към ромите, то няма как да се контролира навън...
А дъщеря ми сподели, че в часа по физическо е видяла двете деца да "крадат" от една от ученическите чанти?!?...
Не е реагирала, защото не искала да я мислят за клюкарка...

Кофти ситуация  Sad
И аз се опитвам да възпитавам толерантност, принципно не съм против ромите, ама и те са едни...поне малко усилие и от тяхна страна трябва

# 153
  • София и там където не се пуши
В класа на голямото ми дете имаше ромче в първи клас. Доста добре се държахме и дори някои и други помагала му се купиха и пак бяха недеволни и към Нова година го спряха от училище.

За кражбата кажете на класната, да вземат мерки, защото българчетата ще се отпишат от такова училище в което се краде.

Честити да са ви рожденниците и именяците.

# 154
In4e, честит ти рожденик! Да ви е жив и здрав и мнооого да ви радва   bouquet

Verdad, и според мен е по-добре да се каже на класната за проблема  Peace

elia_gg, и моята дъщеря си губи острилки, моливи, а сега си изгуби и учебника по ДБТ  ooooh! Мисля, че е нещо нормално при деца на тяхната възраст  Grinning

Момичета, и аз редовно чета, но много рядко пиша   Embarassed

# 155
Добре дошла на toni_n.

elia_gg, списъкът мисля е добра идея. Вчера по този повод, г-жата предложи да събере ножиците, лепилата и учебникът и тетрадката по безопасност на движението и да стоят в класната стая. Много от децата, редовно забравяли по нещо.
Но това са навици, които сега изграждаме.

Раздадоха ни едни информационни брошури относно наркотиците - наръчник за родителя.
Ако проявявате интерес, ще препиша част от по-важните съвети.

Надявам се Борис на lea, вече да е добре.

# 156
  • София
Първо искам да честитя рожденият ден на Пепи!  bouquet Инче, да ти е жив и здрав рожденика, да расте умен и много да ви радва! Да има най-щастливото детство! И да носи шестици Wink
Честито и на всички именици  bouquet
моят Боби днес е по-добре, но не го пуснах на училище, защото имат физическо и ме е страх пак да не му стане лошо. След обяд непременно ще го заведа на лекар.
Вердад, трябва да кажете на класната за тези прояви на ромчетата. Толерантност, толерантност...но всичко си има граници. Тези неща не бива да се премълчават. Не може да ги интегрираме с цената на всичко - те да ни крадат, а ние да се правим, че не забелязваме Naughty
За разсеяността - мисля, че е от възрастта. Боби никога нищо не си е забравял, но аз на неговата възраст съм се връщала и без чанта Crazy С времето се свиква с всичко!

# 157
  • София
Здравейте и от мен!Напоследък нямам много време да ви пиша,но гледам да чета редовно!
 Честит Рожден Ден на Пепи,нека расте здраво,будно и щастливо дете,за радост на мама и татко!  bouquet
 Вердад наистина много неприятно!Мисля си ,че трябва да споделите с госпожата!Незнам какво би последвало,но все пак!
 Ние напредваме с материала,но бързо му омръзва и започва механично да пише и съответно резултатите в такива случеи не са много добри! SadНадявам се с времето да нещата да се променят!Еми това е от мен ,желая ви приятна почивка!

# 158
         Благодаря  на всички за чудесните пожелания   bouquet
Току-що  му ги прочетох на рожденника и той се усмихна много доволен.  Peace
   Аз днес съм на прибежки...знаете как е ,когато се готви купон Hug И понеже съм на тая вълна не мога да взема отношение по другите теми ,които засягате,но вярвам,че ще ме разберете и простите,нали?

# 159
In4e, прощаваме срещу снимков материал от купона.  Grinning

И аз благодаря за съветите.
Ще говоря с госпожата.

Още нещо интересно от родителската среща снощи.
Учителката спомена, че преди време са работили по една руска система, според която изучаването на събиране и изваждане до 10 е било аналогично на таблицата за умножение - т.е., буквално наизустявано.
Посъветва ни да подходим и вкъщи по подобен начин, прeпитвайки, докато стане рефлекс.
Така било лесно и за децата, когато се появят десетиците.
По тази причина например, децата не работят със сметало.
Пръчиците ще се включат, когато вземат числата от 10 до 20.

Последна редакция: ср, 08 ное 2006, 14:39 от Verdad

# 160
  • София
Вердад, тази руска система ми харесва. Без да знам за съществуването й, като малка точно така съм наизустявала, т.е. става наистина като рефлекс и сега много бързо смятам. Боби обаче понякога си вади пръстчетата за помощ и това не ми харесва Thinking

# 161

Честит рожден ден на Пепи и от нас! Да расте здраво и щастливо дете!

Моята Кристина е рожденничка другата сряда. Днес ще подготвям парти, по нейно желание ще е детска дискотека.  Party

# 162
Честит рожден ден на Пепи!  Gift Да ви е жив и здрав и много да ви радва! А за мама   bouquet

# 163
Инче, честит ти рожденик на патерици newsm59 nbirthday newsm59 много радост и щастливо детство.лек ден!  bouquet

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 09:54 от ptica

# 164
  • София
Два дни ваканция!Какво смятате да правите през тях?

Общи условия

Активация на акаунт