От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 26 943
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
amandine  аз напълно те подкрепям да си вземеш болничен - дори само умората и стреса са достатъчни фактори, гледай си здравето и спокойствието. Да не прозвуча грубо, но човек в такива ситуации трябва да е малко повече егоист - гледай ти и бебето да сте добре, пък и си имаш достатъчно задачи за следващите месеци.
Аз попринцип си харесвам работата и с първата бременност имах намерение да работя до края.. докато не ме вкараха в болница с контракции и скъсена шийка. Сега пак имам от рано контракции и се пазя и лежа доста, но работих до преди две седмици само защото в момента работим от вкъщи.. еми да ама контракциите ми зачестиха, умората и стреса ми идват в повече, започна да ми пречи седенето по цял ден, краката започнаха да ми се подуват и да ме болят - поисках си болничен и АГ даже не ме е питал защо, а каза "време беше, стига ти толкова работа".

# 196
И аз още ходя на работа, макар да не е тажка, усещам че седенето по цял ден започва да ми тежи.
Мислех от края на септември да спирам да ходя, но все го мисля, кога е най-удачно.
До сега не съм питала докторката, как стои въпроса с болничния и от кога мога да си взема.

# 197
То и аз така мислех да ходя на работа поне до 3-4 месец, ама реално от деня на забременяването не съм стъпвала на работа. Ако не ме бяха приели във 2 месец в болница, нямаше да ми дойде акълът.

# 198
Аз правех планове до към края на юли да работя, но като започнаха контракциите юни месец следящата изобщо не ми даде право на избор. Работата ми не е тежка, но е отговорна и има много стрес. Не мога да си представя сега да трябва да работя и не мисля, че някой АГ ще откаже болничен.

# 199
  • София
amandine, няма какво да се притесняваш да си искаш болничен. Дори "Уморявам се много на работа." е достатъчен довод АГ да ти даде. Мен сестрата от самото начало всеки път ме пита дали ще искам болничен.

Момичета, днес обиколихме всички големи магазини, за да си харесаме количка. Надеждите ми да си харесаме нещо по-бюджетно отидоха по дяволите. 😃 В интернет ги гледам - симпатични, с много екстри, уж леки.. Ми то на място - едни огромни, обемни, неманеврени, тежки. На голяма част от тях трудно се справях сама със сгъването, регулирането и т.н. Както ММ каза то ти трябват две ръце и един крак допълнително, за да се справиш.
Спряхме се на Cybex Balios S Lux. Определено е нашата. Сега остава да чакаме Черен Петък или някое друго намаление пак. Все още ни е рано да купуваме, а това реално може да се купи дори и след раждането на бебка. 😊

# 200
amandine, няма какво да се притесняваш да си искаш болничен. Дори "Уморявам се много на работа." е достатъчен довод АГ да ти даде. Мен сестрата от самото начало всеки път ме пита дали ще искам болничен.

Момичета, днес обиколихме всички големи магазини, за да си харесаме количка. Надеждите ми да си харесаме нещо по-бюджетно отидоха по дяволите. 😃 В интернет ги гледам - симпатични, с много екстри, уж леки.. Ми то на място - едни огромни, обемни, неманеврени, тежки. На голяма част от тях трудно се справях сама със сгъването, регулирането и т.н. Както ММ каза то ти трябват две ръце и един крак допълнително, за да се справиш.
Спряхме се на Cybex Balios S Lux. Определено е нашата. Сега остава да чакаме Черен Петък или някое друго намаление пак. Все още ни е рано да купуваме, а това реално може да се купи дори и след раждането на бебка. 😊
В Рая тойс има намаление на сайбекс, може да видиш дали тази количка е намалена.

# 201
  • София

В Рая тойс има намаление на сайбекс, може да видиш дали тази количка е намалена.
Видях я там, да, но е само черна, а не искаме да е черна. 😔

# 202
Помощ... Ужасни киселини...?

Само вода сода, не че много помага де но облекчава, а пък аз направо си пия сода от пакетче при тежки случаи.

# 203
Благодаря за коментарите, вероятно щом успея да запиша час за лекаря ми ще си поискам болничен...

# 204
Здравейте момичета, не съм писала отдавна и съм ви изпуснала. Честита нова тема. Моята фм си мина добре момченцето си расте, боядисвахме стаята синя, но нищо не сме купували все още, че имаме 2 семейства от роднините с малки момченца. Бяхме затрупани с работа и организация преди 2 дни направихме малка сватба с ММ. Напоследък зачестиха контракциите, от време на време пия магнезий и ношпа. Малкия си рита често, метнал се на баща си хобито му е да играе футбол. Надявам се всички да се добре, вече ще мога повече да се включвам и да ви следя . Хубав ден от мен и много усмивки. 😊😊💋💋

# 205
Като майка на бременна жена,бих посъветвала да си вземете болничен.Разбира се, ако има нещо,което ви притеснява и тревожи.Най-важното нещо в момента е вие да сте добре,рсп. бебето.НЕ само физическата умори , а и психическото натоварване влияе върху състоянието на майката и бебето.
   Още повече,живеете в червена  ковид зона.

# 206
Здравейте момичета, имате ли период по няколко дни бебетата да са супер лениви? Да ритне 5-6 пъти за цял ден?

# 207
Да, преди няколко дни и то два поредни беше толкова ленив и само няколко пъти поритваше, че се бях притеснила. Но като отидох на преглед се оказа че всичко е наред и в следващите дни си навакса с ритниците 😆

# 208
вчера бях така аз, даже се помръдвах да го събудя Grinning ще видим днес как ще е.

# 209
  • London
Три дни беше така моята мома 🧐🙄 Ритне леко и после часове мълчание.
Тази сутрин се събудих с шаващ корем 😆

Общи условия

Активация на акаунт