От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 27 197
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
  • до най-прекрасния мъж
Току-що се мерих и съм +3.5 кг. Но аз съм 78 кг в момента на 171 ръст. Така че, като цяло имам излишни кила от преди това. Нещо напоследък се отпуснах с въглехидратите, та сега малко се ограничавам, но не за сметка на доброто хранене. Просто ограничих вредните храни, които ми се преяждаха напоследък, въпреки че не съм прекалявала с тях. Целта е да не качвам повече от 10 кг. Ако успея, ще е постижение, ама малко се съмнявам. Много време има още до термин, а от 7ми месец нататък се качва най-много.

# 331
  • София
На мен пък преди малко ми пуснаха мухата, че корема ми бил много ниско. 🙄 Естествено прочетох от това, че при някои мами е нормално до куп щуротии и в неделя мисля да питам док дали има нещо нередно.
Скрит текст:
Вярно, че бебка ме рита предимно ниско и рядко близо до пъпа, ама не ми се струва като да съм си подпряла корема с коленете..🤔 На вас високо ли са ви корем четата?

# 332
Мамчета, днес се теглих и се оказах +8 килограма а съм в 6тия месец. Взех да се притеснявам и мисля да кажа на АГ да ми пусне изследвания за гестационен диабет. Вие с килограмите как сте?

Габи не се притеснявай чак толкова аз съм 6+ като казах ужас на акошерката тя каза че щом не са над 10 не е страшно. А и зависи, ако си била слабичка. Важно е бебето да е добре, не се тревожи после ще ги сваляне. А пък аз все съм гладна 😊

# 333
И моят е ниско долу, отдавам го на ниска предна плацента и на това, че бебчо е ниско разположен. А колкото до похапването, хапвам си каквото ми се яде, но не прекалявам. И като чуя ама сега ядеш за двама: Еми няма да се тъпча излишно. Четох че каквото му трябва на бебето той си го взима от организма, а ролята на плацентата е да предпази бебчо от вредни емисии и вещества.
Едит: Забременях 62 килограма, днес съм 70.

# 334
Рошличка , всякакви форми 😀 имаше и разни суеверия как било с момиче и момче. И моят е нещо подобно 😊
Интересно доколко си приличаме с майките по форми, качване и бременеене. От моята само се надявам да не взема бума на хормони след време, горката все се мъчи с теглото.

# 335
Аз забременях 48, сега се лутам между 49 и 50… до преди месец не бях помръднала като килограми. Мисля си, че ако не е нещо фрапиращо нагоре или надолу, не е притеснително. Последния месец обаче имам страшен апетит, едва се въздържам да не изям света 😰 И ми се ядат всевъзможни гадости - дюнери, понички, вафлички, ужас 😇

Рошличка, на мен ми изглежда съвсем нормален корема ти! Моят изглежда по-същия начин. Обикновено коремът се качва нагоре по-късно, като матката стигне максималните си размери. Аз все още напипвам моята 2-3 пръста над пъпа, та нормално е и коремът ми да е до там. Това хич да не те притеснява! Всеки корем е различен, има малки, големи, ниски, високи, щръкнали напред, разплути и т.н. Щом бебето е добре и се развива нормално, значи всичко е окей.

# 336
  • до най-прекрасния мъж
Е, защо да е ниско? Тя матката трябва да е няколко см над пъпа в тези седмици. И моят седи така. Започва над срамната кост и е между пъпа и гърдите в изправено положение, но е по-издут около пъпа. Зависи какво предлежание е бебето, колко са стегнати коремните мускули, коя бременност е поред. Аз даже като лежа сутрин, имам една подутина под пъпа само. Вечер е по-щръкнал, но сутрин направо го няма.

# 337
  • London
По темата с коремчетата - срещнахме се 3 момичета от групата ни за бременни, почти еднакви седмици сме +/- няколко дни. Напълно различни коремчета. Поредното доказателство колко е индивидуално.
Моето също сутрин в легнало положение го няма, само малка издутина под пъпа и толкоз.

# 338
  • София
Успокоихте ме! ❤️ Много обичам такива "доброжелателни" коментари започващи с "Аууу...". В случая беше от колежка, която хич не ми е близка. 🤔

# 339
И моя корем не е изобщо високо, сутрин също като при блу ми е по-малък, вечер доста по-голям. Аз бях 42 кг до почти 3 месец. Като влязох в 6 месец бях 48. Сега съм решила да се тегля като вляза в 7 месец. Не ме притесняват килограмите, все още си нося хс размер (тениски, рокли, туники) Купих си долнище за бременни от Х&М и то е хс. Целулита ми се е увеличил много, но явно е нормално - в жегите не се движа чак толкова, а и от хормоните

# 340
Не мога, ММ в отговор, че рита малкият: Joy

Скрит текст:

# 341
Рошличка, мен също ми беше странно в началото , че ми е толкова ниско коремът, ама щом никой док не е казал нещо по въпроса, явно е нормално. Към края на 6 месец почна да се вдига нагоре, ама аз вече и доста често усещам бебока как рита над пъпа. Онзи ден правих специално клипче на сестра ми да види какви вълни ми прави коремът и как подскача Simple Smile

# 342
  • до най-прекрасния мъж
Аз със клипчетата нямам никакъв успех. Точно пусна камерата и всичко спира. Като я изключа, отново започва да шава. Знам, че няма как да ме види, но ми става много смешно как усеща, че искам да я снимам.

# 343
  • London
Ако знаете колко клипчета имам само как дишам😅
Но успявам да й хвана гимнастиките понякога, с много търпение и дълго включена камера 😃

При мен ритничетата понякога са над пъпа, дори малко под ребрата усетих преди няколко дни. Друг път пак ниско ритка. Зависи как се е завъртяла и в какво настроение е общо взето 😅

# 344
Мисля, че Mikata питаше за Фейсбук играта с раничката - активна ли е още, pgeober? 😊

Момичета, в English home има големи намаления (върху завишените цени сигурно, но все пак 😀), ако ви трябва спално бельо или друго за дома. Грабна ми окото акула кош за играчки 😀

Днес дойде наградата, но не беше като на снимката, вместо раничка дойде като чанта за лаптоп, ама е сладурска и е зелена. Вътре имаше и магнитче и едни цветни моливи, които каката веднага приватизира. Grinning Играта беше на Мама Натура, но самата аз се включих в последния ден (до 30 август е била), а на първи септември изтеглиха 3-ма печеливши.

Моят корем също е много ниско, ама аз споменах онзи ден. Не мисля, че е проблем, просто ми е една идея по-тежко отколкото с първата бременност, когато имах чувството, че ми се е сраснал с гърдите.
Аз ако броя 48 кг старт (в 12 г.с., когато се записах на ЖК) в момента съм 50-51 в зависимост в коя част на деня се тегля. Иначе принципно стартирах на 49-50 и после свалих 5-6, така че ми е малко трудно да преценя.

Общи условия

Активация на акаунт