От ритниче на ритниче, ДЕКЕМВРИ наближава с нашето мъниче! (Тема 5/2021)

• 27 197
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Моят корем е много висок. Така бях и с преднАта бременност. Казват, че високите били за момиче хаха. Огромен ми е и високо горе, под гръдния кош и е дебел и кръгъл хахаа. Вече съм плюс 10 кг 😱😅 във вторник съм на лекар.

# 346
Какво мислите за шишетата ,те са толкова много на пазара?Като за начало колко мислите да вземете и от кои,може би мамите с опит ще дадат съвет.И най вече стъкло или пластмаса?На мен май най много ми допадат на Авент.

# 347
Аз ще взема две (по едно за бебе) такива https://www.hippoland.net/medela-shishe-biberon-calma-150-ml. Идеята ми е да кърмя и да се цедя като мъжът ми ще поема едно от храненията с тези шишета. Пък като се родят ще видим какво е положението и дали ще ни се получи...

# 348
За килограмите съм + 16 кг😊. Коремът ми не е високо и е голяяммм😀. Една позната е в 9-ти месец, моят е почти колкото нейния😂.
За шишетата, ползвала съм първия път Калма на Медела плюс още едно шише, което май беше на Чико. Не помня, защото бях купила на Авент един комплект, но детето много се давеше от тях, постоянно ми се изливаха и я мокрех. Пратих мъжът ми и той от Кауфланд го беше купил. Много ги хвалят Авент, но истината е, че аз грам не съм доволна. Може би не съм правила нещо както трябва. Сега пак ще купя една Калма и едно друго, каквото харесам.
Относно пластмасови или стъклени - пластмасови. Тежки са стъклените.
И да добавя - шишета ползвах за кърма, в която слагах капки за колики, както и давах по една-две глътки чай от анасон, че зор видяхме с коликите. Иначе съм кърмила дъщеря ми. Никога не е яла адаптирано мляко. Надявам се и този път да е така.

# 349
Мисля да купум 2 и задължително стъклени. Чувам, че пластмасата отделя някакви вредни вещества. Не съм се спряла на конкретна марка. Може би мамите ще дадът някой съвет?

# 350
  • София
Аз още проучвам въпроса с шишетата. И колкото повече чета и гледам, толкова повече се обърквам.Доволни и недоволни май има от всяка марка.
Иска ми се да взема две за начало, може би различни марки. В същото време гледам че две по отделно излизат горе долу на същата цена като комплект от 4 на някоя марка. 🤔

# 351
  • London
Аз се спрях на Нук nature sense серията. Надявам се да се справя с кърменето, но за всеки случай имам две шишенца. Все за нещо ще влязат в употреба.

# 352
Аз направих анкета за шишетата, разпитах всичките ми приятелки, които родиха в последната година две 😃. Категорично спечелиха пластмасовите, казват че са леки и удобни. В тази връзка в Хиполенд има намалени на Нук и мисля да взема един комплект.

# 353
Чета 'Какво те чака през първата година на детето' и пише, че белите кръвни телца от кърмата залепвали повече по стъклото и бебето евентуално поема по-малко от тях. 🤔

Не са най-удобните, но все ми се ще стъклени, че особено като остарее пластмасата или се появят малки драскотини, не знам колко е хигиенична/безопасна... А и така сме се зарили с пластмаса вкъщи, иска ми се още да я намалим. Но несъмнено е много по-практична.

# 354
Какво мислите за шишетата ,те са толкова много на пазара?Като за начало колко мислите да вземете и от кои,може би мамите с опит ще дадат съвет.И най вече стъкло или пластмаса?На мен май най много ми допадат на Авент.
2 години ползвам на авент шишета, пластмасови имам две, в началото ползвах предимно стъкла. Имах 4 стъклени и 2 пластмасови. Сега пак ще купя на авент за бебчо. И стерилизаторът ми е на авент, като цяло съм доволна . В началото бях взела Томи типи шише, но не й допадна и не го е ползвала. И бибероните - залъгалки ми бяха на Авент.

# 355
Аз четох, че докато е много малко бебето, може стъклено да се използва. Изцяло като се държи от майката и т.н. Като порасне детето и вече го пипа или държи изцяло само, се минава на пластмаса. Мисля да взема 1 стъклено малко на Авент и може би 1 такова дето показаха по-горе на Медела, понеже май и такава помпа ще взема (въпреки че много й се чудя още)

# 356
Аз няма да взимам шишета. Имам две подарък от лекцията за бременни на Нук и , ако се наложи, тях ще ползвам. Имам и биберон , и няколко лъжички, и лигавници - все от  лекциите. Днес ми дойде кутията на Хипп, много бързо действат, а тя самата е сладурска.
Утре ще ми е май последната присъствена лекция за бременни, като гледам пак какви ограничения въвеждат...

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 18:50 от iren11

# 357
  • до най-прекрасния мъж
Аз мисля да взема едно голямо и едно малко стъклени. Напоследък сменям всичко вкъщи със стъкло. Постепенно, разбира се, и пластмасата хич не я тача. За мен стъклото е по-хигиенично. Надявам се да успея да кърмя и шишетата ще са само за всеки случай. Като марка не съм избрала, ще ги гледам на място.

# 358
Благодаря на всички,които отговориха.Хареса ми идеята да взема на различни марки и да видим кое ще се хареса на фъстъчето ми.Също ми харесаха и тези на Нук ,които Рейнбоу препоръча.
Какво ще ме посъветвате за бебешката козметика като марка,днес разглеждах продуктите на Бочко имат и разнообразни аромати 😊

# 359
Ползвах Веледа, но пак направи детето атопичен дерматит, а уж най-чисти като вариант бяха. След това ползвах и Биодерма, А дерма, др.Таис... Сега доста мами гледам ползват Мустела, та и се чудя и аз. Мисля за Юриаж, но доста им са големи опаковките. Предният път доста скъпа козметика изхвърлих. Може би ще търся малки опаковки от по 50-100 мл и ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт