Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 42 166
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Мети, моля се за теб и малкото човече.Бъдете силни мила🙏

# 481
Мети, честито бебче, ще се справите и скоро ще сте у дома да се гушкате!
Аз искам да попитам ако е удобно някакви симптоми имаше ли за високото кръвно?
Аз напоследък го меря височко, за отеклите крака докторката ме прати на изследвания и чакам да излязат, до тук от нещата, които са излезли, хемоглобина ми е паднал на 113.. Чакам останалите резултати и ще й пращам да каже какво ще правим.
Какво представлява прееклампсията и мога ли да разбера дали съм я развила?
Нещо започнах да се шашкам, до сега нямах никакви проблеми и накрая почвам да се вкарвам във филма...

Не знам дали ще е тактично, ако ти споделя какво е риск от прееклампсия, тъй като по горе ме нарекоха нетактична, именно заради това.

В случая, каквото и да се е случило с Meti97, най-важен е резултата, и че всичко е наред.

А относно високото кръвно, то не се вдига да един ден, това продължава 3-4-5дни, дори и безсимптомно.Ако не се измери кръвното, не се разбира.

Риск за прееклампсия има след определена г.с.
Особено когато плода започне повече да тежи и да натиска органите на бременната.
при някой се развива, при други не.
Може да има симптоми, може и да няма.Например подуването на крайниците е симптом, но не винаги се свързва спвисоко кръвно.
Изследванията който се препоръчват за да се установи дали има или няма такава е мерене на кръвно и изследвания на белтък в урината, и ултразвуковите прегледи на плода-но това се установява при доплер, има огромна разлика.

Високо кръвно се счита над 130/80,85, примерно след прием на кафе е нормално да се гачи до 120-125 или след прием на храна(особено солена)
Така че е важно също и кога се мери, сутрин след сън е ниско.

Пп: кръвното се преценя колко варива, като се мери напр. 10дни по 3-4пъти на ден, в един и същ час, ако се установш високо, почива се 1час и се мери отново, ако не е спаднало се обръщате към следящия .

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 14:58 от Sunshine202

# 482
Мети, честито бебче Simple Smile Да е много здрав и борбен! Всичко ще е наред Hands Pray Като можеш пиши повече за кръвното.

# 483
  • София
Meti, Честито бебенце! Heart Нека малкото геройче навакса бързо, да се гушкате скоро и много много да ви радва! Heart

*Ако искаш да го добавя на първа страница- може да ми кажеш точна дата (не разбрах вчера или тази сутрин се е родило). И име, ако искаш. Blush

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 15:10 от Яренце

# 484
Мети, честито бебче!
Да е живо и здраво и много да радва мама! Бързо възстановяване! Всичко ще бъде наред!

Момичета, аз пак съм се ошашкала. Моите болки продължават. Не са точно болки, както казах е като тежест/дискомфорт. Усещам го точно като мускулна треска ниско долу и между краката - бедрата. Много е странно. Писах на АГ, тя ме прати да съм ходила на преглед в родилното за всеки случай. Аз исках тя като следящ ме АГ да ме приеме. Затова пък ще изчакам прегледа ми на частно сега в петък. Единствената причина, поради която не съм се изстреляла към болницата е, че се появява само при физическа активност. Като стана от леглото или се завъртя. Ето, сега си лежа и нищо ми няма. Не мисля, че са контракции - нямам стягания. Почнах да чета статии, че било от тржестта на бебето, което вече е заело позиция и се смъквали надолу. Както и че вече е много голямо и съответно “тежи”. Като симптоми описват точно това, което усещам. Дано всичко е наред, стискайте ми палци до петък! 🙏🏼

# 485
Когато кръвното е инцидентно не мисля, че ще стигнат до спешно секцио. Сестра ми роди в 36г.с близначките,  дни наред не можаха да й свалят кръвното,  от там се наложи да извадят бебчетата.  Аз също си меря кръвното всеки ден, засега съм с ниско, но с учестен пулс.

# 486
Карди мам същата болка ма е толкова силна че едва се завъртам,според мен е нормално,аз вчера бях на преглед и забраяих да  кажа ама каза,че бебето е високо,тоест няма как да са контракции в краката знам ли...

# 487
Мети, честито! Ти бъди силна и спокойна! Първите дни всичко ти е нереално, знам. Важното е ти и бебето да сте добре. На малкото мъниче желая от сърце здраве!
Аз родих точно преди седмица, минавам през същото. Ако ти се говори с някого съм насреща! 💙🙏🏻

# 488
Мети, честито бебче! Стискам палци скоро да сте си вкъщи заедно!

Относно прееклампсията(развива се след 28 г.с.), коварното на високото кръвно е, че не се усеща. С предната ми бременност развих прееклампсия. В петък съм при следящото АГ с изследвания на ПКК и урина, измери ми кръвното, всичко точно 90/60 както през цялата бременност. В понеделник отивам на тонове и беше 140/90. Приеха ме в болница за да опитат да го смъкнат(това е опасно състояние и за майката и детето) и на изследванията веднага се появи белтък в урината. Ако на Мети кръвното е било много високо и не се е повлияло от лекарствата, не са имали избор освен спешно да извадят бебето. В моя случай отне 3 дни за да падне под 130. Някой питаше за плацента трета степен може да ми пише на лични. Плацентата беше вече трета степен, бебето пък беше с лоши тонове и плануваха секцио, но ден по-рано раждането започна.
Наистина, мерете си кръвното всеки ден, освен плацентата други проблеми не съм имала тогава, изключително лека бременност карах.

# 489
Честити бебчета на water и Meti! Желая ви здраве, сили и вяра! Бързо възстановяване!
При мен е все още натоварено ежедневие. Болна съм от месец, все хрема и гърло, ту минуват, ту пак ме хваща. Дъщеря ми и тя не спря да боледува. За това рядко се включвам. Ще оперират бъдещата кака другата седмица и ми е едно свито. Разсейвам се с подготовка за бебето и лека полека си правя основно почистване. Той е добре миналата седмица в 32г.с го измериха 2200кг и казаха, че отговаря на 34г.с, само съм с леко завишени на количество води, но АГ каза, че не е проблем. Още съм в чудене къде да раждам. Боли ме и мен кръста, корема ми е огромен, изпускам се често и за това все си ходя с ежедневни превръзки. Уморявам се лесно, често корема ми става на топка, а и от скоро боли като стане така. Общо взето при мен е това. Утре имам рожден ден, ставам на 27г и ще се съберем семейно, а в събота с близки приятели, за да се разсеем малко, че сме се сдухали. Като цяло имам някакво чувство и усещане, че няма да дочакам октомври и ще родя по рано, дано не съм права.

# 490
Мети честито бебче и от мен! Да расте здраво и силно бебче и скоро да се гушкате!

# 491
Мети честито бебче ! Бъдете силни , всички сме до вас и се молим да вас ! Всичко ще бъде наред ! 🙏☘❤

А другия герой Румен как е ? 🥰

# 492
Мети, честито бебенце и от мен! Моля се и стискам палци да сте добре и двамата 🙏🍀🤗
Аз сега с неприятните усещания в края на бременността, се убеждавам, че тези лоши моменти се забравят много бързо, а после остава едно хубаво детенце, да му се радваме цял живот. Почти нямам спомен от спешното ми секцио миналия път, от спуканото ребро по-миналия. Мисълта ми е, бъдете силни, мамчета. Всичко това ще мине бързо и после ще е хубаво 🤗

# 493
Честито бебе и от мен! Живо и здраво да е! Скоро да сте заедно Blush

# 494
  • au bout du monde
Честито, Мети97!  Добре че са реагирали бързо! Бързо да качи кг и да се гушкате!

Днес цял ден съм като парцал. Замаяно ми е, уж съм гладна, а не съм. Малкия спа 4 часа, та и аз с него, но не ми помогна, пак се чувствам така.
Имам час за физиотерапевт за 6ти септември...по телефона 😂🤐

Общи условия

Активация на акаунт