Пъргави ритничета от ОКТОМВРИЙСКИТЕ мъничета! - Тема 13

• 44 371
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Viala, от днес съм 34 седмица и също сме седалищно/напречно. Това е вече втори,трети месец,та незнам как ще е накрая. Но аз с всеки изминал преглед се настройвам все повече за секцио.

# 376
M_Oliviya, Тъкмо влитах със същото огромно възмущение за нехранителната кърма... Но ти вече си го написала. Grinning

Даниел Миткови, пробвай наистина със студени компреси. А за тежестта- мисля, че не е ненормално. Гърдите също се подготвят, наедряват, насищат се с кръв и тн..

Atanasova, Привет! Blush Ей сега ще те добавя на първа страничка.

Може ли и мен да добавите. 33 години, втора бременност. Очакваме бебка да се роди на 20/10.

# 377
На мен скоро ми попадна тази публикация във ФБ на списание Кенгуру за верзио в Майчин дом Варна. Това е някаква манипулация, с която обръщат бебето главично 🙄 Аз лично съм се настроила за секцио, но виждам че има мами, които още се надяват бебето да се обърне, та оставям информацията ако ви е полезна

# 378
Моята бебка е балерина и за последните 2седмици се обърна 2пъти в 35беше главично, сега в 36 +  пак си е седалищно... намират си начин☺

# 379
Да видях ги тези упражнения , пробвах да правя.
Наистина има много време до раждането , но  някак си не ми се иска до последно да съм в неведение и да се моля да се обърне. Да не говорим че тук в Дания като нищо да ме накарат да раждам седалищно , трудно дават секцио попринцип . Не знам как е , ще говоря с лекарката и ще питам . Но е много болезнено, по трудно ми е определено , много повече ме изморява.

# 380
Аз не знам как сме разположени , не мога да преценя, то ме  рита навсякъде,  отляво  ,отдясно, под пъпа , над пъпа,  май най-често го усещам като напречно. Все по-трудно ми става спането, обръщането от една страна на друга, направо ми е мъка. Много често и тогава получавам прищипване на нерв. На мен от няколко дни ми е супер отпаднало, постоянно ми се лежи, нямам сили за нищо вече.  Кръвното вчера ми беше 85/65 и хемоглобин 98, нормално да се чувствам така. От тази седмица съм на тотема 2×1. Остана ми по-малко от месец,  хем искам да раждам вече, хем взех да го мисля това секцио, самата операция,  раздвижването,  ще мине ли ок всичко ...хормони🤷‍♀️

# 381
Аз не знам как сме разположени , не мога да преценя, то ме  рита навсякъде,  отляво  ,отдясно, под пъпа , над пъпа,  май най-често го усещам като напречно. Все по-трудно ми става спането, обръщането от една страна на друга, направо ми е мъка. Много често и тогава получавам прищипване на нерв. На мен от няколко дни ми е супер отпаднало, постоянно ми се лежи, нямам сили за нищо вече.  Кръвното вчера ми беше 85/65 и хемоглобин 98, нормално да се чувствам така. От тази седмица съм на тотема 2×1. Остана ми по-малко от месец,  хем искам да раждам вече, хем взех да го мисля това секцио, самата операция,  раздвижването,  ще мине ли ок всичко ...хормони🤷‍♀️
С спапето и при мен е така и ставам сутрин още по - уморена . Секциото няма смисъл да го мислиш разбирам те и мен ме е страх , хем знам вече какво се случва и т.н , но и аз все ссе питам дали всичко ще е наред , но от това мислене още повече се натоварваме .

# 382
Със спането и аз започнах да имам проблеми отново. В началото на бременността спах като бебе, след това будуване, после пак дойде период на блажен сън, а сега от няколко дни се будя от ужасни киселини. АГ ми изписа Квамабек, който до скоро изключително много ми помагаше, но бебето явно вече е наедряло и пак се започна с паренето в гърлото. Нощно време се въртя и като легна на дясно мигновено се събуждам. На лявата страна нямам такъв проблем, но не мога да се контролирам какво правя като спя. И така по няколко пъти на нощ...

# 383
Със спането и аз започнах да имам проблеми отново. В началото на бременността спах като бебе, след това будуване, после пак дойде период на блажен сън, а сега от няколко дни се будя от ужасни киселини. АГ ми изписа Квамабек, който до скоро изключително много ми помагаше, но бебето явно вече е наедряло и пак се започна с паренето в гърлото. Нощно време се въртя и като легна на дясно мигновено се събуждам. На лявата страна нямам такъв проблем, но не мога да се контролирам какво правя като спя. И така по няколко пъти на нощ...
Пробвай с Гавискон саше

# 384
Ох момичета , нашия бебко още и седалищно /напреки и като се разрита с крачета долу ниско имам чувството че ще изкочи накой крак във влагалището ми , ужасно е . Притеснавам се вече не иска да се обръща , това с ритането в шийката и то ме притеснява. Кога ще се обърне това бебе ? В 32 съм
Моето до 33 и няколко дни беше седалищно-крачково предлежание. На прегледа в 34 седмица се оказа, че се е обърнало. Бях в шок. Не съм усетила изобщо. Но и аз като теб имах чувството, че ми къса някой яйчник или ще изкочи малък крак отдолу Grinning

# 385
Моето в 30та г с беше се завъртяло за няколко дни седалищно, беше ужасно чувството долу, все едно нещо ще излезе.  Усетих го и като се завъртя седалищно и като се обърна в правия път. Сега е главично, но гръбчето му е вдясно, акушерката каза, че най - добрата позиция била да е вляво. Утре съм на очен преглед, надявам се всичко да е наред за нормално раждане. Аз вече съм в 9ти месец, тромава, нищо не ми се прави (освен да ям). Ако не ставам да пишкам по 5 пъти сънят ми щеше да е отличен, но уви, рядко се случва да е по 1-2 пъти.

# 386
Моето в 30та г с беше се завъртяло за няколко дни седалищно, беше ужасно чувството долу, все едно нещо ще излезе.  Усетих го и като се завъртя седалищно и като се обърна в правия път. Сега е главично, но гръбчето му е вдясно, акушерката каза, че най - добрата позиция била да е вляво. Утре съм на очен преглед, надявам се всичко да е наред за нормално раждане. Аз вече съм в 9ти месец, тромава, нищо не ми се прави (освен да ям). Ако не ставам да пишкам по 5 пъти сънят ми щеше да е отличен, но уви, рядко се случва да е по 1-2 пъти.

Ох, и аз трябва да ходя на очен, ма не мога да реша къде да отида. Ти от кой град беше, евентуално да дадеш после едно мнение Simple Smile

# 387
Ами и аз да се оплача, май бебето се завъртя с краката надолу, защото така болезнено ме рита надолу, че примирам от болка. Случвало ли ви се е, особено в пикочния мехур? Като съм права за една секунда примирам от болка при такова ритниче. Не мисля, че е контракция.

# 388
Ами и аз да се оплача, май бебето се завъртя с краката надолу, защото така болезнено ме рита надолу, че примирам от болка. Случвало ли ви се е, особено в пикочния мехур? Като съм права за една секунда примирам от болка при такова ритниче. Не мисля, че е контракция.

И при мене е седалищно, в Сряда последно ми казаха, че е с петичките надолу и като ме ритне и буквално приклякам от болка.
Запазих и дата за секцио, надявам се до месец някъде да се обърне и все пак да си минем на нормално.

# 389
M_Oliviya & Paldora
Тази болка, за която споделяте, е централно много ниско долу и е супер остра и пронизваща като разкъсване, нали?

От известно време имам такива включвания точно за по секунда - две. Става само, когато съм права. Днес, обаче беше по-продължително. Доста се изплаших. Притисках с ръка силно, докато успея да седна някъде, а след това се страхувах да стана известно време. (33гс+5)

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 20:43 от Katelyn

Общи условия

Активация на акаунт