Агресия в хипермаркет

• 5 302
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
Който е прочел първия пост знае, че скандалът започна точно между тях и охраната. Защо охранителят не се намеси при касите не знам - той не беше наоколо, сигурно е бил в друга част на магазина.
Когато ме последваха при опашката и други хора от съседни опашки започнаха да се намесват, извадих телефона си и щях да звъня на 112, но те се махнаха много бързо (може би след като разбраха какво правя, а и след като видяха, че нямат подкрепа). Всъщност, ръцете ми се бяха разтреперили толкова, че изтървах телефона малко след това и се наложи да го дезинфекцирам впоследствие.

# 16
Имам право да снимам хора, когато нарушават обществения ред. 

Ти не леж на тая кълка моме.
Че утре да не се окаже, че само ти си нарушителката.
В магазина също има камери. Те имат право, но ти не.
Защо така наблягаш на ваксинираните.
Че има нещо гнило в тия ваксини е ясно.
Ама като се зомбират, тогава пусни тема Mr. Green
Не само, че си ги снимала, но и без тяхно разрешение им слагаш снимката из нета и дори смяташ да го направиш на други места.
Боже дано си го отнесеш и да си научиш урока.

# 17
  • София
Постоянно има спорове относно носенето на маски - и в ГТ, и в магазини и пр. Не мисля, че саморазправата и ескалацията на конфликти е наша работа. Има охрана, полиция, РЗИ, които да следят и санкционират неспазването на мерки. Досега нееднократно съм ставала свидетел на такива ситуации, но нито ги провокирам, нито се намесвам.
Право да снимате хора, без тяхно изрично разрешение, нямате.

# 18
Всъщност, ръцете ми се бяха разтреперили толкова, че изтървах телефона малко след това и се наложи да го дезинфекцирам впоследствие.
Разбирам те. Аз живея в страна, където очевидно хора с масивни отклонения се движат свободно в обществото. Видяла съм не една или две застрашителни случки (дори застрашаващи деца). Напълно ти вярвам, че това се е случило. Просто най-адекватното е да извикаш полиция и дори и да са си тръгнали, да пуснеш жалба. Ако редовно има жалби срещу такива хора, все някога ще получат и наказание по реда.

# 19
Аз пък мисля, че медиите умишлено си затварят очите засега, за да не се представи ваксинирането в негативна светлина (по асоциация, не че има пряка връзка).
Да се дадат допълнителни разяснения от официалните източници - в България ваксинацията не дава допълнителни права. Да се сложат табели, щом все по-често се стига до агресия. Или да им направят специални коридори.

Естествено, тези в конкретния случай може и въобще да не са били ваксинирани.
Колкото до снимката - ще си понеса последствията, няма проблем. Аз смятам, че съм права.

# 20
Аз смятам, че съм права.

10 човека ти казаха, че по закон не си, ама на теб не ти пука.
Хората в супермаркета също смятат че са прави и не им пука, че по закон не са.
Каква е разликата между вас?

# 21
Имам право да снимам хора, когато нарушават обществения ред. 
Не, нямаш. Има си служители, които следят за реда. Имаш право да сигнализираш.

На публично място има право да снима.
Който не иска да го снимат, не ходи по площади, магазини, публ.събития.

# 22
Магазинът е частна собственост.
Обществено място е площад,  улица или публично събитие.
Има право да снима, няма право да прави нищо със снимките, освен да си ги гледа вечер преди лягане.

Отделно, че вероятността някъде по вратата на супермаркета да има лепенка, която да забранява снимането, заедно с пушенето и всичките останали неща е 99,9%

# 23
Аз смятам, че съм права.

10 човека ти казаха, че по закон не си, ама на теб не ти пука.
Хората в супермаркета също смятат че са прави и не им пука, че по закон не са.
Каква е разликата между вас?

Цитирай закона, а аз ще цитирам изключенията. Ако ще и сто човека да ми напишат.

# 24
  • София
В случая проблемът не е с ваксината или с ваксинираните, а с конкретните двама души, независимо от произхода им. Темата е зададена тенденциозно, а реално касае невъзпитанието и нежеланието да спазват правила на двама души.

# 25
Аз смятам, че съм права.
Можеш да смяташ също, че си Жана Д'Арк, например, но не си. Не си и Робин Хууд. Не си права по закон, нямаш и морално право да развяваш снимки на случайни хора по форумите без тяхно знание и съгласие.
Агресивни, ваксинирани или не, с нищо не си по-добра от тях.

# 26
Тя не само, че ги е снимала и разнася, ами и намекна, че са откраднали, не е видяла, ама предполага, де...
.... при което двамата си тръгнаха без да платят (предполагам, че само са ровичкали кроасаните без да вземат нищо, а може и да са се възползвали от скандала, за да крадат).

# 27
Приказки наизуст не ме засягат. Ако искате да цитирате закона, направете го.

Темата преразказва случка, пиша го за втори път. Няма да променям историята (т.е. да лъжа), защото на някого тя не се харесва.
Да, предполагам, че са откраднали. Може нарочно да са инсценирали скандал, за да крадат. Tsve Ty, защо това предположение ви дразни?

# 28
Много хейт тука.
Авторке, няма да намерищ подкрепа тук, нито ще те подкрепи някой. В БГ е така.

Коментарите за насилието са вяли.

Обаче как скочиха върху теб..мда.
Показателно е.

# 29
  • София
Присмял се хърбел на щърбел е темата.

Общи условия

Активация на акаунт