Домакини 77/ На младо вино и сладка раздумка

• 49 990
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • гр.Варна
Добро утро Coffee Мариат багажа ще бъде натоварен в бус който пътува редовно от Берлин до Варна. Трябваше  само да решим коя от двете фирми, че цените им са различни на килограм. Иначе те летят с по един ръчен куфар, а другите неща когато дойдат, тогава.
Стягам багажа сега, че и на кучетата приготвям:stuck_out_tongue_winking_eye:
Докато ни няма ще ги гледат моите родители, които не бяха много склонни, но ми омръзна да плащам за кучешки хотел 15лв.на ден, а те са в къща и 2 етаж в момента е празен.

# 121
  • при късмета
Добро утро!
Ста ди, страхотна история. Ще си имаш спомен.
Плами, браво, да сте спокойни всички. Белинташ сигурно си го включила в обиколката, да го препоръчам. По същия маршрут има пещера, отворена миналата година за туристи - Добростански бисер. Отклонението е в едно от селата през които минаваш за Белинташ. Ходи се по пътека около половин час, лека е, с колата не можеш да отидеш съвсем до нея. Вътре, с изключение на стръмните стълби на входа, е висока лесна, не е много голяма. Ние като ходихме още табели нямаше, че току що я бяха отворили, сега предполагам има. Чукни я в гугъл за ориентир
В другата посока предполагам сте включили Чудните мостове и Кръстова гора. Точно днес, миналата година ходихме и ние, на път за Смолян. След отклонението за Кръстова гора пътя става ужасен. Стръмен, с обратни виражи, а надолу пропаст и трудно се разминават 2 коли, според мен е такъв, че и да не си вярващ, като стигнеш горе да запалиш свещ във всички 21 параклиса Joy Ние с бетоновози даже се засичахме, правеха още постройки горе. Вчера чух, че ремонтите ще се прекратят от 12 до 15 заради хората ходещи за Кръстовден, та още има някакви. За чудните мостове пътя също е тесен, но поне не е толкова стръмен. Само трябва да провериш проходимо ли е, защото пролетта покрай една буря гледах в новините, че част от пътя изобщо я няма. Дано са го оправили и да има достъп, мястото е уникално. Едно от най-любимите ми, изключително красиво
И аз стягам багаж днес, ще ходим за 3 дни Габрово, Дряново, Боженци, Трявна
Гушки на всички Hug

# 122
Добро утро и от мен Kissing Heart
Днес трябва да са ми готови новите цайси Laughing Младежкия ми диоптър /късогледството/ си е същия, обаче старческия е скочил с 1 LaughingLaughingLaughing
Взеха ми 50 кинта да изтънят стъклата Rage мм ме подиграва, че вече съм с дъно на лимонадена бутилка LaughingLaughingLaughing
Ако така расте този диоптър май ще мина на 2 чифта очила, а не на "комбинирани"....

# 123
  • в сърцата на децата <3
Привет!
Тук съм, но нямам нищо положително за споделяне.
Скрит текст:
Тази сутрин разбрах, че вчера съпругата на мой познат е катастрофирала с детето и тя е загинала на място. Поне детето е добре.

# 124
Ангелче Kissing Heart

# 125
  • при късмета
Ангелче, Hug трудно се приемат такива новини Hug
Калинче, и при нас от около година, все някой прави очила. Даже мъжа ми опря до такива за четене. Аз моя минус го израствам все още, а той го израсна и остаря Joy Моята приятелка и тя за четене има вече. Имаме и двете семейства обща приятелка, оптичка. Все се бъзикаме, че няма кой да ни направи,  защото никой не ги носи, не ни е навик, включително и аз, дето трябва с тях да ходя. Даже като тръгнах да си сменям рамката, тя ми направи изцяло нови и каза едните в чантата, другите в колата, че да не се оправдавам, че съм без очила. Голям смях падна скоро, бяхме се събрали и някой показваше нещо на телефона и оптичката изтърси "не съм си взела очилата" Joy
Диоптрите са си наред, важно е, че за очите са само те
Поне вятъра спря при нас, че вчера беше много гадно. Дано поне ни е слънчево

# 126
Мако аз съм с очила от 13годишна Laughing те са се "срастнали" с мен. Диоптъра ми до преди хемодиализата си беше -2, но след нея скочи на -4. От 2г. ми "принадиха" и +1 Laughing Сега съм на +2. Тъй като шофирам, очилата са ми комбинирани, че не дай боже се случи нещо, може и аз да изляза виновна защото не нося предписаните очила.
Задължителния преглед е на 2г. за моята възраст.
При мен вече започна доста късно да се съмва и рано да мръква.... От няколко дни и слънцето не е ярко. Иначе си е топло 18-20гр.

# 127
Привет,момичета!На плаж съм,сама с мислите си,лежа си,зяпам си,релакс!ММ и брат му отидоха позадачи.
    Поздрав от варненския плаж и нос Галата!Направих си супер разходка сутринта по плажа и морската.Обичам Варна!
  Прегледът на щерката е ок,АГ казал да не се шашка,всички отклонения са в норма.
   Н

# 128
Марулета Kissing HeartKissing HeartKissing Heart и аз обичам Варна!
Браво на теб!

# 129
Браво, Марулета.
Днес, опс, от вчера съм с очилатни драми, но с хепиенд.
Плами, точно с такива фирми и брат ми действат до България, а до нашия град с куриер. Много им е удобно.

# 130
Мария какви драми?
Аз не ходих днес за очилата... погледнах си картончето - ще са готови в неделя 12:20 Laughing

# 131
А, добър ден.
Лейди, оня ден ми се счупи едната дръжка на слънчевите очила, които са с диоптър и ги нося постоянно извън дома. Та, тръгнах до една оптика да питам дали имат подобно дръжки и веднага ме отпратиха, че били стар модел с дебел шарнир и такива вече няма. Отидох до магазин по 1 лев и там намерих очила, на които да ползвам дръжките. После намерих и още едни от леля ми.

# 132
Мария качи една снимка, че ще изхвърлям 5-6 чифта очила - ако има подобни да ти ги дам за резерва.

# 133
Ето, Лейди.

# 134

Добър да е денят ви!
Мария много са ти хубави очилата!
Така като гледам с метална дръжка не мога да помогна, защото не вземам с такива, че имам някаква алергия към метали.
Но пък от друга страна могат да се заменят дръжките по двойки. Отделно, в България също като тук, очилата за четене са много евтини - от тях също може да се ползват дръжки.
Аз не виждам да им е "дебел шарнира" - напълно нормални рамки. Моите слънчеви очила са с "масивна", раглобяема рамка, че са с "естествено" минерално стъкло, а не новите олекотени пластмасови "органични" стъкла.
Не всяка леща става за всяка рамка.
Ще прибера старите рамки за резерва Laughing - нали са стар модел Laughing
Ако видиш зор - свиркай - все ще намерим.

Общи условия

Активация на акаунт