Мнения за гимназии в Пловдив - 2

• 45 344
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Делението на групи за часовете по информатика изисква много компютърни зали. А в МГ се учи много информатика. Основното училище много дръпна в последните години и според мен е най-предпочитаното в район с екстремно строителство. Всичко до Прослав и към Гребната се застрои. Двете училища буквално се задушават и няма никакъв шанс да минат на една смяна.

# 121
  • Пловдив
По едно време се говореше да преместят МГ в сграда срещу Метро 1, но не знам какво не се получи там - дали не беше проблем със собствеността на земята

# 122
  • Пловдив
Земята замина, били я преактували и сега парк щели там да правят. Да видим кога ще се построи поредния жилищен комплекс. В Пловдив нова сграда на училище след 90-та година не е построена или поне аз не се сещам.

# 123
  • Пловдив
Ако целта е да се премине на едносменен режим, да, няма как да стане. Защото в "Драган Манчов" , в момента, са 3 паралелки 4 клас. За справка, в Патриарха 1-4 клас бяха 5 паралелки и от втори клас на двусменен режим. Много училища са така.

# 124
Наистина ли и днес приемат до "Ж" паралелка....Съпругът ми е завършил "А", но мои съученички бяха в "Ж". Ако е така, то се обезмисля конкурсният прием. Това, че въведоха и 5 клас, може би бърка сметките.
Даже са до З Simple Smile 4 МА, 1 МН, 2 програмиране, 1 комп. дизайн
Моят син е Ж.
В английската по мое време бяха 10 паралелки.. пак са толкова Simple Smile

# 125
  • Пловдив
ФЕГ до неотдавна деляха сградата с художествената гимназия.
Набор 73 са първият випуск на ФЕГ.
МГ имат проект за сграда, но пари няма.
Чисти паралелки МАТ с език са 5,има и 3 професионални.

# 126
  • Пловдив
Като човек, който нито е родом от Пловдив и нито средно, нито висши образования е придобивал тук - доста неща научих исторически за образованието в града.
За което - благодаря!
Heart Eyes

# 127
  • Plovdiv, Bulgaria
Как се справят децата ви? Социални контакти имат ли? Днес в офиса си говорихме как сме гледали самолетите като деца, излизали сме след училище и такива едни ретро теми подхванахме.
Моят син чака с нетърпение да се върнат присъствено, тежи му определно това обучение. Той е много социален и има нужда от живи контакти.  Организират си срещи с някои приятели, готвят вкъщи, хапват навън и си говорят. Съвсем нормални неща. Понякога така ги съжалявам.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 10:40 от шушито

# 128
  • Пловдив
Моята дъщеря си е домошарка и не е много социална. Но пък си говори с приятелки с часове. Излиза рядко. Предпочита да играе на игри вкъщи, което се е превърнало в голям проблем, но за момента не сме успели да го контролираме кой знае колко.

# 129
  • Пловдив
Сина до завършване на 8 клас беше все пред компютъра с игрите ,не излизаше и не му беше интересно . Но, това лято между 8 и 9 клас едно копче се натисна и стана супер социален. Излиза всеки ден , за него 10 минути вкъщи са 10 загубени минути. В началото беше много против ДО,но намери начин и сега да е навън. Ще се радва и да се върнат в училище. Ако говорим обаче  за това какво е научил последните 3 години, съвсем друга тема е. Отчаяна съм. Но нямам полезен ход. Ще си завърши гимназия със засилено изучаване на чужд език, без да го знае. Този факт няма как да се промени. Но, да сме живи и здрави. Та, зависи от детето явно . На едни им страда социализацията, а на други-учението, а на всички нас -бъдещето. Такава е.

# 130
  • Пловдив
"Копчето" на моя се натисна сега, в 8 клас.
В 6 и 7 беше Фортнайт forever!
Даже лятото беше драма, че не успя да се види с едно пловдивчанче, което живее в Холандия и се знаеха само като екип в играта ... То си идва за две седмици и МНОГО гледахме така да си нагласим плановете, че да се видят. Е, миналото лято не успяха, но това се видяха. Ей, такива вълнения...
Сега, независимо, че са ДО си иска карта за градски транспорт за ноември. Откри "Тракия" като квартал. Мол Плаза е най-често посещаван. Малко му се карам, защото се опитва да огрее в две компании - една "стара" и една "нова". Със "старата"(само момчета) - тенис на маса в залата до ВХВП, картинг. С "новата" (смесена Wink ) - МОЛ-ове, Главната, Тракия. Искам да ограничи излизанията само до петък следобед, събота или неделя ....
А и взе да се стъмнява рано и имаме разпра за часа на прибиране ...
... когато е у нас, е в чат на телефона, или в Тубата, или в ТикТок ...

Разбира се, всичко, което ви обяснявам до тук се отразява в отрицателно представяне в Школо, мои избухвания и други семейни драми....
Така че, засега поне, наборът има социален живот (ако е за хвалба:imp: )

# 131
  • Пловдив

Така че, засега поне, наборът има социален живот (ако е за хвалба:imp: )
Ами като няма за какво друго да се похвалим, това ще е.Sweat Smile . Да са живи и здрави. И както казах на синковеца - то и да си тракторист е професия все пак. Добре платена при това. Малко ще е нужно да седиш в 50 градуса лятото, но пък какво, важното е, че в 9 клас учението не бива да ти пречи на социалния живот.

# 132
  • Пловдив
моля, моля, съвременните трактори са климатизирани ...
И аз повтарях, че не ми се иска да е на касата в някой супермаркет и да слуша дали машинката пиука при скениране на баркода, но и такива хора трябва да има, не може всички да са висшисти. Но защо трябва да е тя.
Скрит текст:
Една моя приятелка каза така на племенницата си, която се хвалеше какви бакшиши получава като сервитьорка в ресторант в САЩ - моето момиче, пожелавам ти ти да си тази, която оставя бакшишите, а не тази, която ги получава.

# 133
  • Пловдив
Ох, успокоих се, че не само аз искам дъщеря ми да не работи на някоя каса Simple Smile Все това й повтарям, но нищо не влиза в главата. Ще го осъзнаят, но ще е късно.

# 134
  • Майничка
Това, че работната й биография може да започне на каса, не значи, че ще завърши там. Нито пък отличните оценки от университета гарантират някому, че някой ден няма да му се наложи да работи на каса.
Децата трябва да имат своето време да правят грешки и изводи от тях, да се променят, да правят избори. С акъл наготово е по-лесно, да, но не е гаранция за по-голям успех или за по-голямо удовлетворение.

Общи условия

Активация на акаунт