Пазаруване от Amazon - тема №98

• 61 548
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Точно това е, че "беше", а след това спешъли за БГ имахме прилична сума за доставка + 20 (или25, не помня вече)% такса за обработка, което направи поръчването безпредметно и скъпо занимание. Иначе съм оставила доста пари там и да, ползвам си част от нещата и до ден днешен Wink

Докато им написах 3 мили думи на амазонци и започнаха да ми звънят по телефона директно от Англия. После ми писаха, че просто пакетът бил повреден по време на транспортирането и затова, видиш ли, ще ми върнат парите и се надяват да съм доволна. 'Ми не, няма как да повярвам и да съм доволна - поръчания продукт няма да го получа, промо вече няма и не мога да поръчам друг, а и ще съм вътре с някакви пари заради таксата на банката при превода на парите обратно.
Тъжа си и аз за английския Sad

# 181
С Ларедута просто много кофти приключиха нещата - за цял свят доставката беше по 6-10 евро, а за България - 25 евро. Плюс някаква огромна такса за обработка, пак само за нас. И това ако не беше дискриминация и тенденциозно отношение .... И на мен ми е останал горчив вкус от пазаруването от Франция.

# 182
  • София
Аз съм с много добри спомени!
Научих се да пазарувам и то в повечето случаи много изгодно.
Ако не в една тема, то в друга се прехвърляме от време на време и се срещаме с години ветерани!
Благодарности на Змейковица!

# 183
  • София
С Ларедута просто много кофти приключиха нещата - за цял свят доставката беше по 6-10 евро, а за България - 25 евро. Плюс някаква огромна такса за обработка, пак само за нас. И това ако не беше дискриминация и тенденциозно отношение .... И на мен ми е останал горчив вкус от пазаруването от Франция.

Това важи и за други сайтове, например от iherb доставката до бг е по-скъпа, минава се през пощите и трябва сам да се разправяш с митници. Ако пратката се доставя до Германия, преди и до Англия, има по-високи мах лимити за 1 поръчки, по-евтина доставка (дори безплатна), както и факта, че не се занимавам с митници.

И да не е съвсем спам, едни сандали El naturalista- 38 н - 26 евро - зелените и кафявите

https://www.amazon.de/gp/product/B08CW2P38Z?ref=em_1p_9_ti&r … mp;th=1&psc=1

# 184
Още малко спам, но от хърб миналата седмица ми доставиха куриери до врата, с предплатени митн.такси. Нищо не са ми искали.

# 185
Моята прахосмукачка също пътува. Изпратена е от Полша с ups.
И моята поръчка от френския склад е изпратена от полша. Тръгнала  е на трети, да видим дали ще я получа…

# 186
Още малко спам, но от хърб миналата седмица ми доставиха куриери до врата, с предплатени митн.такси. Нищо не са ми искали.
Поръчката от немския сайт ли,избирате доставка чрез Хермес нали?

# 187
  • София
Оо подаръците бяха велики:-)
Още ползвам сешоара и един комплект червени чанти за път..
Денонощно бях пред компютъра!
Още имам чисто нови неотваряни комплекти чаршафи за по 15 цента:)
И аз така. Имам и един син сак с картинка на Toy story, който пазя за малкия младеж 🤪

# 188
Момичета, с тоя ЛР ми спомних те младостта Joy

# 189
  • Варна
Аз преди дни получих сокоизстисквачката и уреда за прозорци от фр.амазон. Сега чакам две прахосмукачки AEG/благодаря за линка/.
Всичко е изпратено от Полша. Ще ги получа в сряда или четвъртък ...

п.п. едната прахосмукачка е за мен, въпреки, че имам Vax същата от три години и си работи. Поръчах модел AEG CX7-2-45IM заради функцията за самопочистване/или поне по-лесно почистване/ на четката отдолу. Ще я пробвам и ако е не е така както си го представям, ще им я върна.Simple Smile Че тези четки ми бъркат в здравето като почна да ги чистя....

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 14:51 от Flash*

# 190
Поръчката от немския сайт ли,избирате доставка чрез Хермес нали?
Не, от .com. Трябваше ми конкретен продукт, който го нямаше в .де. Дойде със спиди, избрах доставка с dpd.
Сумата за доставка беше разбита на Shipping Costs и
Prepaid import Duties & Taxes
Не казвам че е евтина,  но определено не съм се занимавала  с еорита, деклариране и тн.

# 191
  • Сф
Мисля, че в пПолша имат склад за върнати стоки и затова от там ги пращат. Моята е в Чехия вече, сряда трябва да е в София с УПС.

Флаш, каква е тази функция на четката? И аз същата АЕГ пуснах, ама не видях нещо специално

# 192
  • Варна

Флаш, каква е тази функция на четката? И аз същата АЕГ пуснах, ама не видях нещо специално

Ами за този "педал" долу, натискайки го би трябвало да нарязва омотаните боклуци и те са отиват в контейнера. Дали и колко ще го прави, ще видим.
Без него процедурата е рязане с ножица и издърпване, почистване и абе тегави са тези четки ... Та ако са го измислили добре ще е супер.

# 193
  • Бургас
Аз съм с много добри спомени!
Научих се да пазарувам и то в повечето случаи много изгодно.
Ако не в една тема, то в друга се прехвърляме от време на време и се срещаме с години ветерани!
Благодарности на Змейковица!
За изгодното по-скоро на Ева трябва да благодариш, защото тя намираше и споделяше кодовете и основните намаления, за които всички имаме добри спомени.

Значи е на късмет в кой склад точно е дадена стока, щом от Полша, примерно, всичко си идва без проблем и в срок Thinking  Моята пратка в немско май се подвизаваше... АЕГ-то го загледах и аз, ама едно че не ми трябва чак толкова (Ваксчето още си е ОК), и второ че в отзивите има и немалко негативни впечатления. Иначе тази леснопочистваща функция, ако е работеща, звучи примамливо Simple Smile

# 194
  • Сф
И мен малко ме притесняват лошите мнение, особено, че на едното видео не можеше да изсмуче разпилян по паркет ориз 🤐 Ама нещо пишеше, че 2 пъти са я ремонтирали заради липса на смукателна мощност, така че може самата бройка да е била дефектна. Нямам търпение да я пробвам.

Да се оплача от себе си, онези 13 броя шоколади Линд от пролетта още не мога да ги изям. Вече им изтече годността и още се подмятат в шкафа. Очаквах да са доста по- вкусни предвид цената

Общи условия

Активация на акаунт