Термин Май 2022

• 40 241
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Мен доктора не ми е споменавал за теста аз го попитах защото не очаквах да забременея цяла година правихме опити а август най малко и бях направо изключила даже не съм се и надявала.Но не се вардих алкохол цигари и бяхме кръстници на голяма годинка и някак покрай тържеството чак 1 сед след закъснение случайно си направих тест и се ококорих затова държа на теста искам да съм спокойна до някъде.Толкова пари харчим за глупости сега ги спестявам от цигари и ще ги дам за тест а и таткото държи всичко да е както трябва.Той искара Ковид много тежко и пие още лекарства и се притеснява

# 316
Аз мисля да съм си при АГ-то, при която си ходя последната година и която проследи пътя до точица - Нели Честименова, Св. София. Съвета й е да направя ранна фетална в Марковс, работи с лекар там, да пусна кръвните, от МЦ ми казаха да си ги занеса в Майчин дом и вече, ако след резултатите има нещо притеснително да мислим за NIFTY.

Притеснявам се заради годините ми,които са си 40,ако правя БХС ще излезе много лош резултат,мисля да не си го причинявам,за ФМ е ясно че ще търся добър специалист,но без неинванзивен тест си ме е страх,в момента посещавам Калчев,може би ще пробвам да стигна до Сигридов за ФМ,и да видя натам какъв тест ще ми препоръча🙂
38 Simple Smile гледам да мисля положително

# 317
Да се включа и аз по темата. Според моя доки Пренатален тест е хубаво да се направи, ако резултатите от БХС не са ок. Тоест си 1:200 резултат за някои синдром. Аз се надявам да не се налага да го правя. Пък и за мен е Божа работа. В смисъл, какво, ще предприемете ли нещо, ако недай си Боже не е ок теста? Това са житейски въпроси, на които не знам дали имам отговор и от една страна по-добре да не знам и да вярвам, че всичко ще е наред. Бог праща точно вашето си детенце. 😊 Аз мисля да се следя при моя си АГ, който ми беше на късмет и с който 5 месеца се борихме за тази точица.
Междудругото днес съм на преглед за сърчице. Споменете ме с добро, моля! 😊🍀🙏

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 17:33 от Виолета Василева 683250

# 318
Да се включа и аз по темата. Според моя доки Пренатален тест е хубаво да се направи, ако резултатите от БХС не са ок. Тоест си 1:200 резултат за някои синдром. Аз се надявам да не се налага да го правя. Пък и за мен е Божа работа. В смисъл, какво, ще предприемете ли нещо, ако недай си Боже не е ок теста? Това са житейски въпроси, на които не знам дали имам отговор и от една страна по-добре да не знам и да вярвам, че всичко ще е наред. Бог праща точно вашето си детенце. 😊 Аз мисля да се следя при моя си АГ, който ми беше на късмет и с който 5 месеца се борихме за тази точица.

Ами не знам как да отговоря лично аз,всеки е имал драми в живота си,не забременявах доста време и то по лични мои съображения,имах голяма стресова ситуация със сина ми и не мисля,че ще преживея недей си боже ако нещо не е добре с второто ми дете(евентуално) може да звучи егоситично,но това е,да по силна съм след случая ,но и искам да оцелея все пак🙂
Та да,всеки преценява от така наречените пренатални тестове и резултатите как да постъпи🙂

# 319

Виолета, точно това имах предвид и аз. Никой доктор не се замисля за емоционалната страна на един такъв тест. Всеки иска добър резултат, а ми ако нещо се обърка? Кой ще ни плати за нервите и емоционалния срив? Само една майка може да разбере какво е да отговаряш за друго човешко същество, освен за себе си. Никой мъж, никога няма да го разбере. А докторите гледат на това само като доктори. Не ги интересува ти пред какво решение може да си изправена. Освен нас и докторите има друга сила, която е много по-висша от нас и която ни определя съдбите. Ние не определяме нищо. Сестра ми роди първото си дете на 35, второто на 37, ей скъсаха я докторите да й предлагат тестове и БХС. Отказа. Ходеше си само на Фетална. Децата са живи и здрави.
Успех и всичко ще е наред . Чакаме да се похвалиш след прегледа Heart

# 320
👋🏼 на всички! След изчитане на много информация, аз се спрях на Пренатест. Разбира се, ще го обсъдим с лекаря, но смятам, че ще бъда най-спокойна, ако го направя него.

# 321
Всеки си преценява, емоционалният аспект е ужас, стрес. Аз не случайно предната бременност бях под напрежение през цялото време, а не е имало причина просто от преглед до преглед от изследване до изследване, накрая ме бяха наплашили, че бебето е мн малко и сигурно съм била болна от нещо, айде пак нови изследвания…..тя се роди 3 кг(лекарката накрая ми каза какво бебе се очаква от жена 1,60 и 50 кг не знам 😂)но пак ще си направя всички изследвания, като баба ще прозвуча, но майка лесно не се става 😂 И това е самата истина. Пренатест само ако се налага ще направя

# 322
А какво мислите за боядисването на косата, аз с първата бременност не се боядисвах, но нямах бяла коса, а сега имам доста бели косъмчета, които адски много ме дразнят и преди няколко месеца си изсветлих косата с руси кичури и не ми се мисли на какво ще заприлича косата ми, та вие ще се боядисват ли?

# 323
Няма как да не се боядисвам половината коса ми е побеляла.

# 324
А какво мислите за боядисването на косата, аз с първата бременност не се боядисвах, но нямах бяла коса, а сега имам доста бели косъмчета, които адски много ме дразнят и преди няколко месеца си изсветлих косата с руси кичури и не ми се мисли на какво ще заприлича косата ми, та вие ще се боядисват ли?
Даже вчера се боядисах и подстригах 😊

# 325
Аз ще опитам да зачакам до края на първи триместър, но се съмнявам да устискам, боядисвам се на месец и половина и корените застрашително се виждат.

# 326
Чух го! 😭❤ Толкова е странно... Друго е когато чуеш сърчице... знаеш, че бебчо го има!
Всичко е наред момичета, нашата точица отговаря на 7+2, а аз съм в 8+1 г.с.  Доки каза, че е допустимо 6 дни и че всичко е нормално. 😊

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 22:26 от Виолета Василева 683250

# 327
Чух го! 😭❤ Толкова е странно... Друго е когато чуеш сърчице... знаеш, че бебчо го има!
Всичко е наред момичета, нашата точица отговаря на 7+2, а аз съм в 8+1 г.с.  Доки каза, че е допустимо 6 дни и че всичко е нормално. 😊
❤️❤️❤️ Незабравим миг 🌞
И аз по мои изчисления съм 8+1, но съм на преглед чак на 01.10. Преди 1 седмица според ехографа отговарям на 5+1, не на 6+2 и това малко ме притесни, дори и ембрион не са видя. Но АГ не се притесни и каза да видим за 2 седмици колко ще порастне. Вчера имах и кървене 😕Нямам търпение да видя дали всичко е наред.

# 328
Neliana2304 , даа, несравнимо е. ❤ Всичко ще бъде наред. Почивай си и мисли положително. На мен колко неща ми минаха през главата за тези две седмици... Доки беше отпуска и направо го нападнахме вчера. След мен имаше поне 5 момичета. А сега като се сетя, че ми каза след около 25 дни за регистрация... 😱 Явно трябва да бъдем търпеливи, но как? Днес ми се налага дълго пътуване (500км), каза ми да пия Но-шпа 2бр преди да тръгнем. След като си хапнал ли са, че не съм пила до сега? И близалки от тия за гаденето... 🤔

# 329
  • гр.София
Здравейте! Моят гинеколог ми показа едно приложение, където да си смятам седмиците и каза, че е много точно- Ob Wheel. Свалих си го и днес ми показва, че съм в 8 седмица и 4 дни. КОгато бях на преглед в неделя, тогава ми показа, че бебчето точно си отговаря на седмиците. На преглед съм на 29 септември и доктора ми каза, че тогава ще ми вземе цитонамазка и други изследвания ще ми пусне. А иначе вече съм със записан час за фетална морфология на 18 октомври. Изведнъж започнаха да се случват страшно много неща и започвам все повече да осъзнавам, че ще имаме бебче вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт