Термин Май 2022

• 40 140
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
На тези от вас, които има е второ кога мислите да казвате на големите деца и казали ли сте на някой друг вече? Ние за сега знаем само аз и моя мъж, но в четвъртък като отида на работа мисля да кажа и там, понеже сигурно ще трябва време докато се намери нов човек. По принцип съм в добри отношения със всички, и се надявам да го възприемат добре, пък и ще ми олекне като си кажа, че го мисля.
А имате ли предпочитания за пола на детето? Аз имам момиченце и някак си сега мисля, че ще е момче, макар че бих се за радвала и на още една госпожица 😊
Не сме казвали нито на децата, нито на никой. Ще си мълчим до 4-ти месец поне (последните ми няколко бременности не завършиха добре и не бързаме да съобщаваме). Аз имам момче и момиче и нямам никакви предпочитания за пола - само да се появи живо и здраво искам. Но с женските имена ще имаме голям проблем - има доста имена, които харесваме, но за мен нито едно не изпъква над останалите, няма име, което да кажа, че е нашето. С мъжко име сме готови, та ако е момче, ще си спестим много часове умуване.
Като каза за имена аз въобще не съм се замисляла и нямам никаква идея нито за момчешко, нито за момичешко име 😁

# 421
  • София
Казахме на малчо за бебето на 4г е. Толкова е сладък, всяка сутрин и вечер гали и целува корема, казва Лека нощ, а когато някой плаче ми вдига блузата, за да види дали плаче нашето бебе Simple Smile
Наложи се да кажа и на майка ми, защото личната ми е в Пловдив, о ние сме в София и ще ми трябва направление за проследяване. На другите и в работата ще кажем след 3тия месец. Как искам да си почина малко и да не ме тормозят от работа.
Иначе за пол- искам още едно момче. Родата е само от девойките. Синът ми има 10 братовчедки и само той момче.

# 422
Ох, минах на преглед, няма отлепване, изписаха ми Дуфастон и никакъв секс 2 месеца.
Видя се точицата, на мястото си е, но изглежда на 4 г.с., а не 6 г.с. както би трябвало. Може да е било късна овулация... Сега и това ще го мисля, още притеснения.

# 423
Ох, минах на преглед, няма отлепване, изписаха ми Дуфастон и никакъв секс 2 месеца.
Видя се точицата, на мястото си е, но изглежда на 4 г.с., а не 6 г.с. както би трябвало. Може да е било късна овулация... Сега и това ще го мисля, още притеснения.

Кога е бил последният ти МЦ?

# 424
Здравейте! Присъединявам се към темата с пожелание за лека бременност на всички ни и живи и здрави бебчета!
Аз съм в 9та г.с., първа бременност, на 29г. От 3 седмици имам почти постоянно гадене, отвращавам се от всички храни с изключение на някои плодове. Изчетох доста по темата, пробвах със сухари, солети, бисквити, но не ми понасят. Как се справяте вие?

# 425

На 17.08., но ми е доста нередовен - последните месеци варира от 29 до 35-36 дни.

# 426

На 17.08., но ми е доста нередовен - последните месеци варира от 29 до 35-36 дни.

При мен беше същото положение. От 4-5 месеца започна да ми варира от 30 до 35 дни. Когато разбрах, че съм бременна и отидох за пръв път на преглед по всички калкулатори бях в 6+2 дни и очаквах и пулс да чуя. Тогава се видя само плодно сакче и бледо жълтъчно мехурче и докторката ми каза да отида след 10 дни да видим дали се развива. През това време щях да откача от притеснение. На втория преглед вече се видя пораснало емрионче и чухме и пулс. Една седмица е назад най-вероятно заради по-късна овулация. Така че не се притеснявай след десетина дни ще видиш каква голяма разлика ще има. Стискам палци и при теб всичко да е наред! ❤

# 427
Благодаря ти! Two Hearts Много ми помогна като сподели, поуспокоих се. Стискам и аз палци на теб и всички останали момичета. Hug

# 428
Здравейте! Присъединявам се към темата с пожелание за лека бременност на всички ни и живи и здрави бебчета!
Аз съм в 9та г.с., първа бременност, на 29г. От 3 седмици имам почти постоянно гадене, отвращавам се от всички храни с изключение на някои плодове. Изчетох доста по темата, пробвах със сухари, солети, бисквити, но не ми понасят. Как се справяте вие?

Добре дошла!!🥰 Ами и аз все още не съм открила начина да се справям с гаденето. Аз не повръщам, но от всичко ми се гади, буквално от всичко. Затова ми беше интересно вие какво консумирате, какво си приготвяте, какво ви понася….

# 429

Добре дошла!!🥰 Ами и аз все още не съм открила начина да се справям с гаденето. Аз не повръщам, но от всичко ми се гади, буквално от всичко. Затова ми беше интересно вие какво консумирате, какво си приготвяте, какво ви понася….

Аз също не повръщам, случи ми се 1-2 пъти, но като цяло не, само че и  на мен от всичко ми се гади. Сутрин си правя кисело мляко с овесени ядки и плод. Хапвам грозде, ябълка, праскова. Пия фреш грейпфрут с портокал. Макарони със сирене и много малко масло си правя. Зеленчуците не ми понасят, готвеното въобще. Преди 2 дни бях на гости на майка ми и беше правила паниран кашкавал, учудващо успях да хапна от него, купих си същия кашкавал, вечерта хапнах с хляб, но днес и той ме отвращава. Всичко това много ме изнервя, дори ме натъжава, защото знам, че бебето има нужда да се храня пълноценно Sad

# 430

Аз също не повръщам, случи ми се 1-2 пъти, но като цяло не, само че и  на мен от всичко ми се гади. Сутрин си правя кисело мляко с овесени ядки и плод. Хапвам грозде, ябълка, праскова. Пия фреш грейпфрут с портокал. Макарони със сирене и много малко масло си правя. Зеленчуците не ми понасят, готвеното въобще. Преди 2 дни бях на гости на майка ми и беше правила паниран кашкавал, учудващо успях да хапна от него, купих си същия кашкавал, вечерта хапнах с хляб, но днес и той ме отвращава. Всичко това много ме изнервя, дори ме натъжава, защото знам, че бебето има нужда да се храня пълноценно Sad

Не се натъжавай! И аз съм така.. Лекарят каза, че може да не се хараня, но вода много трябва да пия. Не сме само ние. И аз търся неща, които ми понасят, но както казваш ти - веднъж някак го ям, втори път не мога. Надявам се този период да отмине бързо.

# 431
Всеки ден нещо ново- днес цял ден главоболие, но пък хубавото е, че видяхме развитие имаме си тупкащо ❤️. Една Аг ми казва да започна следене в 8 г.с. , а тази при която мисля пак да се следя (от предходната ми бременност)ми каза 10г.с. На някоя от вас вече дадоха ли насоки?

# 432
Всеки ден нещо ново- днес цял ден главоболие, но пък хубавото е, че видяхме развитие имаме си тупкащо ❤️. Една Аг ми казва да започна следене в 8 г.с. , а тази при която мисля пак да се следя (от предходната ми бременност)ми каза 10г.с. На някоя от вас вече дадоха ли насоки?
В петък ще ме записват ще съм 8+4г.с.

# 433
Един може би глупав въпрос, с първата бременност не съм се следила по здравна каса, а ходих само на частно. Сега като ходите за потвърждаване на бременността какво направление взимате? За избор на АГ, следящ бременността  се взима като се записваме на женска консултация вече, нали така?

# 434
  • София
Същинското проследяване от 10г.с, тогава се носи и направление за проследяване, назначават се кръвни, теглене, мерене, ще дадат и насоки за БХС

Общи условия

Активация на акаунт