Термин Май 2022

• 40 055
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Poohtedy, до 5.1 mmol/l са стойностите за бременни сутрин на гладно, аз всяка сутрин меря с глюкомер и по ниско от 5.3 (и то само веднъж) не съм засичала без значение колко се ограничавам.

Сърце се надявам да видя утре в 6+4

# 451
Аз в 7 сед чух сърчице.
Цигара не съм пипала откакто видях двете чертички но не ми се и пуши .

# 452
  • София
Poohtedy, до 5.1 mmol/l са стойностите за бременни сутрин на гладно, аз всяка сутрин меря с глюкомер и по ниско от 5.3 (и то само веднъж) не съм засичала без значение колко се ограничавам.

happy_5, пробвала ли си с ранна вечеря и после половин-един час ходене веднага след вечеря?

# 453
Lorena, пробвах да вечерям последно 18:30, без въглехидрати, и тогава единствено засякох сутринта 5.1 Още съм в режим на тестване кое как влияе, но направо взимам да се отчайвам с тези сутрешни стойности. По никое друго време на деня нямам проблем с КЗ (откакто се храня нормално нали, преди това не съм и засичала)

# 454

Баща ми 35 години след като спря цигарите, още има никотин в кръвта и дробовете.

Извинявам се за оф-топика, но ми стана интересно.Никотинът доколкото знам може да се открие в кръвта до 10 дена след последната му употреба. Сигурни ли сте, че баща ти не си пафка тайничко?

# 455
  • София
Lorena, пробвах да вечерям последно 18:30, без въглехидрати, и тогава единствено засякох сутринта 5.1 Още съм в режим на тестване кое как влияе, но направо взимам да се отчайвам с тези сутрешни стойности. По никое друго време на деня нямам проблем с КЗ (откакто се храня нормално нали, преди това не съм и засичала)
Мен ме е страх изобщо да премеря захарта с глюкомера, последно преди месец сутрешната ми беше 5,1, измерена венозно в лаборатория, но напоследък, макар че трябва да съм на диета, все късно вечер ме избива гладът за сладко и унищожавам неприлични количества сладки неща. Поне взимам метфогама, за да подпомогна вкарването на захарта в норма, но със сигурност трябва да прекратя нощните бонбони, защото и моята захар е проблемна.

# 456
Ахааа,значи все пак бременни може да приемат нещо да регулира КЗ. Това ме успокои, мислех, че само диета може и в краен случай инсулин. А за сладкото просто не ми се говори...и моите ангели са много слаби.

# 457

Баща ми 35 години след като спря цигарите, още има никотин в кръвта и дробовете.

Извинявам се за оф-топика, но ми стана интересно.Никотинът доколкото знам може да се открие в кръвта до 10 дена след последната му употреба. Сигурни ли сте, че баща ти не си пафка тайничко?

Сигурна съм. Не знам дали е било точно в кръвта, изследването беше свързано с един вега тест и там му го правиха, но беше преди години.

# 458
  • София
Ахааа,значи все пак бременни може да приемат нещо да регулира КЗ. Това ме успокои, мислех, че само диета може и в краен случай инсулин. А за сладкото просто не ми се говори...и моите ангели са много слаби.
Медикаментите са по преценка на ендокринолога - има ендокринолози, които спират на бременните всички медикаменти на метформинова основа, щом се установи бременността, и не ги предписват по време на бременността, а изписват директно инсулин при нужда; има и такива, които насърчават бременните да не спират метформиновите лекарства - все пак е преценка риск/полза, която твоят ендокринолог ще направи.

# 459

И аз имам високи нива на КЗ на гладно. Следя и на две седмици пускам на ендокриноложката ми.
Стремя се да се храня без много въглехидрати, но разумно. Миналият път си бях с гестационен диабет, но много добре контролиран. Инсулин не се наложи.. Сега да видим, дали ще успея така Sad

Едит: и миналата бременност бях на метформин, в по-малка доза от тази, която приемах преди това. И сега отново съм с него.

# 460
Здравейте! 🙋🏼‍♀️ Смених си малко името, ама знаете коя съм. 😂 Как сте. Ние се завърнахме от великото пътуване (общо 1000км и нагоре). Опитвах се поне да ви следя, че нямаше време да пиша. Казахме и на моите родители. 😊😊 Момичета, аз като пътувах натам ми беше много зле... на 2 часа хапване, направо ми прилошаваше. Бях с главоболие 2 дни. И след това симптомите пак отшумяха... в момента пак съм си тип топ, но се притеснявам. Само гърдите си ме болят и това е... първа бременност ми е и не знам дали да се притеснявам. Не съм повръщала до сега, само ми се е гадило. Има ли някой като мен, който не повръща, при който симптомите са по-малко и ту ги има, ту не? 🤔 От днес съм в 9та седмица.

Последна редакция: ср, 29 сеп 2021, 19:00 от Viole7a

# 461
Здравейте! 🙋🏼‍♀️ Смених си малко името, ама знаете коя съм. 😂 Как сте. Ние се завърнахме от великото пътуване. Опитвах се поне да ви следя, че нямаше време да пиша. Казахме и на моите родители. 😊😊 Момичета, аз като пътувах натам ми беше много зле... на 2 часа хапване, направо ми прилошаваше. Бях с главоболие 2 дни. И след това симптомите пак отшумяха... в момента пак съм си тип топ, но се притеснявам. Само гърдите си ме болят и това е... първа бременност ми е и не знам дали да се притеснявам. Не съм повръщала до сега, само ми се е гадило. Има ли някой като мен, който не повръща, при който симптомите са по-малко и ту ги има, ту не? 🤔 От днес съм в 9та седмица.
Нито ми се е гадило, нито съм повръщала, не се, чувствам, особено бременна. Единствено гърдите са ми болезнени, дори не съм и толкова уморена. С предишната бременност пак, не ми се гадеше, нито повръщах, пак гърдите ме боляха, но като че ли имах повече болки ниско долу, сега почти не усещам такова нещо. И тогава бях зверски уморена и още малко и седнала щях да заспя. Сега съм като небременна, незнам дали да се притеснявам или да се радвам, първия ми преглед е на 8 октомври. Но при мен е и рано още в 5г.с+2  съм. Даже снощи и до тоалетната не ставах въобще...

# 462
Ами аз ставам нощем минимум по 2 пъти. Хапвам си, тоест изпитвам глад, а преди не беше така. Иии много ми се променят нещата. Има дни съм изморена, има и такива съм пушка. Уж всичко е наред, но часа ми е далече и явно така ще бъде. Всеки път ще треперя до час, а той е чак на 19.10 за регистрация вече. Доки е много спокоен, казва, че всичко е наред и аз се успокоявам за няколко дни и после пак... 😂 А знам, че трябва да съм спокойна. 🤷🏼‍♀️

# 463
Аз ставам по 1 път да пикая, имах апетит, но имах и запек дето много ме тормози.
Снощи обаче ми стана много лошо, поду ми се стомаха, сряза ме от болка под гърдите , сгади ми се и като че ли получих и паника атака и ми стана още по-зле. Не можах да повърна и след около час ми размина, днес още ми е гадно. Надявам се да не е летния вирус..

# 464
Аз ставам по 1 път да пикая, имах апетит, но имах и запек дето много ме тормози.
Снощи обаче ми стана много лошо, поду ми се стомаха, сряза ме от болка под гърдите , сгади ми се и като че ли получих и паника атака и ми стана още по-зле. Не можах да повърна и след около час ми размина, днес още ми е гадно. Надявам се да не е летния вирус..
Ох тоя запек е много гадна работа, миналата бременност в началото съм стояла по един час в тоалетната. За сега още го нямам тоя проблем, ама да видим.Стискам палци да не е вирус и да ти отминава! Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт