Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 490
  • 482
  •   1
Отговори
# 135
А мислите ли да купувате някакви подаръци/почерпка за персонала, лекаря и ако да, каква? В голяма чуденка съм

# 136
И аз съм в чуденка. Мислех да приготвя една кошница, но нямам мераци нещо.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 22:32 от Петя Танева 604618

# 137
Чудя се също. Хем е възпитано да се занесе нещо, хем като оставям три хиляди лева се очаква, че ги оставям с причина. Наистина съм в дилема.

За лекарката вероятно ще взема нещо, но ще го занеса на контролния преглед след раждането (докато чаках за прегледи, съм виждала доста хора така да подхождат). И там се чудя какво да взема, те лекарите сигурно са затрупани с икони, рамки за снимки, благодарствени статуетки с данните на бебето и кой знае какво още, макар че не бих подбрала такъв подарък изначално аз лично. Ще мисля, пък някой ако има идеи, да казва. Simple Smile

# 138
Здравейте, момичета!
Не успях да пиша вчера, но днес вече ще споделя - вчера (04.09) се роди дъщеричката ми Ирина (2,9 кг., 50 см.) в 7 часа сутринта. В петък на 03.09 влезнах в 39-та седмица и тя се появи няколко часа по-късно.
Ще споделя повече детайли за самото раждането, което на мен ми беше първо.
Както си спах, на 04.09 по едно време (2:17 беше точно) усетих как все едно изхвърлям някаква тапа от мен, след което ме заболя леко корема. Отидох до тоалетна да проверя какво се случва и видях, че това са водите ми…течаха си бавно и полека. Доста се паникьосах в този момент, но събудих мъжа, оправихме се и газ към болницата. Приеха ме веднага и започнаха с преглед за разкритие, ковид тест. В болницата започнаха и контракциите, които от самото начало си бяха на 5 минути при мен (поносими до към 5-6 см разкритие). Откакто ме приеха до към 5 и нещо вече имах 7-8 см разкритие и доста болезнени контракции, но вече на ръба на поносимостта (дишането доста ми помогна, за да ги изтърпя ). В 5:30 някъде ми сложиха епидурална упойка, която ме държа до абсолютния край на раждането - не усещах контракциите въобще след това. Оставиха ме малко да си почина и в 6:20-30 започнах с напъните, защото си бях с пълно разкритие. И напъните не ги усещах. В 7:08 родих с епизиотомия и два шева.
Като за първо раждане съм доволна от това как се стекоха нещата при мен.
Наистина съветвам дамите, които ще раждат за първи път, да изгледат някоя лекции за дишане по време на контракции - помага!
При мен, за съжаление, има пост-родилни проблеми, свързани с бебчето - не е при мен от снощи (преместиха я в неонатологията в Токуда). За момента ситуацията е овладяна и тя е добре, просто ще си я вземем вкъщи след около седмица Sad
Успех на всички - с раждането ще се справите! Най-важното е в тази група да има само здрави бебчета 🍀

# 139
Red rose Di, честита радост! Много хубаво име сте избрали. Пожелавам ти бързо възстановяване и скоро да се гушкате с вашето щастие 😊 благодаря, че сподели твоя разказ. Полезно е за всички нас, особено първескините.

# 140
Честита радост и добре дошла на малката Ирина! Нека след тази седмица всичко лошо е зад гърба ви и да се радвате на прекрасни моменти!
Вълнувам се - всеки ден има по някое бебче ❤️

Колкото до подарък за лекаря - аз си мислех да му подготвя кошница. Даже и торта ми се върти в главата да му направя 😁 Но си мисля, че ще е по-удобно да му подаря каквото мисля на първия преглед след раждането. Че я дойде на изписването, я не.. изобщо не знам как ще са нещата.

# 141
Честито! Жива и здравичка и с много късмет, а на тебе бързо възстановяване. Вярвам, че скоро ще си бъдете заедно!
   Относно почерпката, мисля в самото отделение да оставя разни неща за хапване. С лекаря, който имам уговорка за раждането ще получи доста добра сума за избора и мисля нищо повече да не му давам.
   Аз съм давала ваучер на лекар.

# 142
  • au bout du monde
Red rose Di, честито! Бъдете много здрави и щастливи!
Искам да попитам защо толкова късно са ти сложили упойка? Лекар ли е нямало или ти така си искала.

На мен предният път още в началото на 2см разкритие ми я сложиха и дори успях да поспя. Още с приемането питаха упойка ще искаш ли и задействаха нещата анестезиолога да дойде🤔

# 143
Red rose Di, честито! Бъдете много здрави и щастливи!
Искам да попитам защо толкова късно са ти сложили упойка? Лекар ли е нямало или ти така си искала.

На мен предният път още в началото на 2см разкритие ми я сложиха и дори успях да поспя. Още с приемането питаха упойка ще искаш ли и задействаха нещата анестезиолога да дойде🤔

Много благодаря на всички! Да сте живи и здрави! 🍀
Ами, честно казано всички очаквахме, че разкритието ще се увеличава с по-бавни темпове и пазех този коз вече като станат нетърпими контракциите. Те станаха такива към 7-8 см, преди това бяха като силни менструални + болки в кръста (поне при мен). Наистина бързичко се развиха нещата, което учуди мен..и всички акушерки 😀

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 00:57 от Red rose Di

# 144
Честито, да ви е жива и здрава Ирина! Heart
За упойката - на мен ми казват всички, че преди 5см не може да се сложи, както и след 7 Joy така че явно всеки си работи по различен начин. Радвам се да прочета разказ за успешно минало раждане Simple Smile

# 145
Red rose честито бебче, бъдете много здрави и бързо възстановяване 🌹🌹🌹

# 146
  • Wonderland
Red rose Di , честито бебче! Бъдете живи и здрави и бързо възстановяване и на двечките! Heart Скоро да се гушкате и радвате една на друга Hug
Много полезни са разказите на всички момичета Hug
По повод почерпката и моят лекар ще получи добра сума пари освен плащането за екип,така практикуваме с мъжът ми,когато сме доволни от даден лекар, а за отделението и акушерките ще има почерпка. Преди 11 години даже си спомням,че ги бях попитала казаха ми,че всеки носи торта и биха се зарадвали на баница. И по този повод бяхме взели няколко баници от една известна баничарница в София и отделно безалкохолни,сокове и сладки нещица. Но според мен всичко си е и да усещане и разбиране за почерпката. Сестра ми мина с кутия бонбони преди време. Така че каквото и да е то се прави за здравето на бебето и е от сърце Heart

# 147
Red rose,
Честито и бъдете здрави и щастливи! Нека и бебчо час по-скоро да е при теб! А ако искаш да кърмиш, задължително помпа и още днес започвай да се цедиш на 3 часа, включително и през нощта. Минала съм по този път с бебче в интензивно и после успяхме да се кърмим.
Благодаря и че ми припомни за дишането. Пак ще изгледам клипчетата.
Относно упойките, при предното ми раждане ми казаха че могат да ми я сложат на определени см разкритие, не по-рано, за да не спре процеса. Аз отказах упойка първоначално като ми казаха, че може. Все още беше поносимо, но към 5 см разкритие поисках упойка и ми сложиха. На много места казват, че само в определен момент слагат упойката, в тази болница анестезиоложката ми каза, че те могат да слагат по всяко време, дори и до последния момент. Просто правят различни смеси, каквото и да значи това.

# 148
Red Rose Di, честита да е Ирина и скоро да се гушкате.

Нашето второ момченце се роди на 02.09, 2 дена преди термин. Нормално раждане с епидурална и няколко шева. Този път тръгнах изключително положително настроена, че всичко ще мине наред и бързо. Казах, че искам да се разхождам до когато мога и на около 5-6 см разкритие болките се усилиха ми сложиха упойката. Подкрепям Rose за дишането, лекциите на Елена Василева супер много ми помогнаха. От вчера сме си вкъщи, моето възстановяване е повече от супер. Не мога да кажа, че изпитвам някакъв дискомфорт, единствено усещам леко опъване в един от шевовете.
Пожелавам на всички леко раждане, така както си го представяте и здрави бебчета.

# 149
Честито на всички мами!!! Нека брбенцата бъдат здрави и леко възстановяване.

Аз минах току що преглед за разкритие. Не бих казала, че е чак толкова неприятно. Като обикновен гинекологични преглед ми се видя хаха. Изгладена шийка и центрирана. Казаха ми, че мога да родя и тази вечер. Чудя се дали е възможно толкова бързо.

Общи условия

Активация на акаунт