Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 42 745
  • 482
  •   1
Отговори
# 150
Честито на всички мамчета! Да са здрави всички бебенца! 💕

Аз лично не смятам да нося почерпка, нито пък подарък за лекаря. Все пак ще платим 3000лв за раждане, не виждам какво повече е нужно. Обикновено лекарите не са в момента на изписването, така че мои съвет е на контролния преглед да подарите каквото стр избрали. Много неща харесвам, но за жалост всичко се прибира по шкафове или изхвърля / от моя приятелка лекар знам/. Така че всеки си преценява Simple Smile

# 151
От днес сутринта съм с ужасно запушен нос и леко боцкане в гърлото😐 В 39г.с съм, звънях на докторката изписа ми инфлуцид. Ако знаете нещо което да ми помогне, домашен лек🧐

# 152
Nadezhda93, аз от вчера ме наболявя гърлото и на моменти ми се запушва носа. Смуча лукчета, Хербитусини и си пръскам Тантум верде.
   Другата седмица ми е секциото и се надявам до 2- 3 да се оправя...

# 153
Честито! Жива и здравичка и с много късмет, а на тебе бързо възстановяване. Вярвам, че скоро ще си бъдете заедно!
   Относно почерпката, мисля в самото отделение да оставя разни неща за хапване. С лекаря, който имам уговорка за раждането ще получи доста добра сума за избора и мисля нищо повече да не му давам.
   Аз съм давала ваучер на лекар.

Може би и аз така ще постъпя... Ако всичко е наред разбира се и съм доволна как е минало... Че миналата година се оперирах в същата болница и съм със смесени чувства..

# 154
И аз от вчера имам запушен нос. Гърлото все още не ме боли , но го усещам много сухо.

# 155
Nadezhda93, аз от вчера ме наболявя гърлото и на моменти ми се запушва носа. Смуча лукчета, Хербитусини и си пръскам Тантум верде.
   Другата седмица ми е секциото и се надявам до 2- 3 да се оправя...

Моят термин е също другата седмица и аз се надявам да се оправя,че иначе...
Ще умра от притеснение 😥

# 156
Аз писах, че като бях в 4-5 месец ходих на УНГ заради запушен нос и болезнено гърло - изписа ми Куикс спрей и Гелоривойс за смучене. Оправих се. Тези дни и аз покрай ММ бях 2 дни с хрема, пръсках пак от спрея и профилактично изсмуках 1-2 гелоривойса.
Бързо оздравяване на всички! 🍀

# 157
Здравейте, вече минавам да се похваля и аз.термин 16.09 родих 05.09.
Тъй като първото ми е секцио , а сега се гласях  за нормално 4 дни поред се качвах до 10 етаж, че да предизвикам раждане и да не пренося, та да се налага пак секцио .
Та към 2-3 ч през нощта започнаха средно силни контркации . В 6 ч станах и вече си казах "край-всичко започва" от седмица и половина имах болезнени контракции ,но тези вече бяха доста по-силни и сякаш на  по 10 мин . Та станах в 6 ч.изчистих оправих и в 8 ч все още нямах така регулярни на 5мин. Легнах пак да спя до 10ч. Станах и докато отида до банята тръгнаха да изтичат водите заедно с тапи  и тн. Не беше много.  Реших да чакам . Контракциите все още бяха на 5 на 10 на 20 мин.никаква регулярност.  Обаче всяка следваща все по-силна. Стана 13.30ч звъннах на моя доктор ,като той ме посъветва да отивам в болницата или да си постоя още вкъщи ,като взимам  топъл душ/вана и тн до след час-два. Естествено останах вкъщи. В 15.30 вече наистина много болезнени ,но пак на 20 на 5 на 10 мин.доктора ми звъни и казва "Вивиян какво е положението ,я да вземе да отиваш до болницата да те видят и ще ми се обадят ако тръгваме да раждаме" викам си ок щом доки каза. Страх ме беше ,че ще отида с 1- 2 см и ще кажат :тая чики-рики да се връща вкъщи". Пристигнах,качих  се за преглед в 16.10ч гледа ме дежурната докторка и казва " ооо ти си с  много хубави 5 см разкритие " и разбира се се облещих. Набързо ме приеха сякаш всеки момент ще раждам.... беше супер спокойно - болница Селена през неделя следобед . Целия персонал за мен Joy
Дойде анестезиолжката,но чакаха моя доктор да дойде. В 17.05ч той пристига- аз вече бях на друга вселена от болки. Провери ме-8 см разкритие без оскитоцини и тем подобни. Веднага ме сложиха за епидурална-вече летях  в някакви черни дупки от болка... сложиха ми я за 5 мин и след още 1 мощна контракция всичко утихна... сякаш не раждах. Проверка и охоо 10 см разкритие за 15 мин....обаче напъни не се усещаха... разходки, скачане на топки.. въртеливи движения в кръста (за да слезе главичката) в един момент акушерката и док след преглед казаха хайде отиваме да напъваме  готова си... аз не вярвах. Качих се на магарето и моя доктор ми каза" хайде сега както сме упражнявали при усет на контракция/ напън ...напъваш с тазово  дъно все едно акаш. 2 3 напъна и за 11 мин малкия Даниел се появи в 18:38ч. Аз даже не вярвах ,че е излезнал. При излизането е тръгнал с ръчичка и ме разкъса. После шевове вътре вън и сега съм пушка. Та така.... случи се всичко много бързо и хубаво. Сега се гушкаме  и се надявам,че утре ще ни изпишат ... поздрави на всички и  бъдете смели :*

# 158
  • au bout du monde
Честито!
Бързо възстановяване!

# 159
Честито, Вивиян! Бъдете здрави и щастливи!
Ще се радвам да споделиш повече за болница Селена и при кой лекар ражда.

# 160
Честито, Вивиян! Бъдете здрави и щастливи!
Ще се радвам да споделиш повече за болница Селена и при кой лекар ражда.
За Селена.. ами първото ми раждане - секцио беше тук през 2015г. Определено беше по на ниво. Сега персонала е малко странен и са в 2-те крайности.  Едните са супер отзивчиви  и разбрани,усмихнати... други намусени ,троснати и заядливи. Иначе аз не се втелявам. Оправям се сама и нямам нужда от тях (все пакмродих нормално ,а и ми е 2ро дете) Но примерно момичето с мен е секцио и и е доста трудно...
Храната е пълен смях ( родих в 18:38ч) в 20ч ме качиха в стая и ми донесоха вечеря-ориз със замразени зеленчуци и 2 филии бял хляб. Закуска 2 филии бял хляб, 2 слаиса  кашкавал 1 пакетче изкуствен конфитюр и 2 пакетчета маргарин. Обяд печени картофи с 2 филии бял хляб и банан. Вечеря ориз с бутче много мазно и пак филии ...определено не подобава за едни родилки -кърмачки.  Но както и да е. И това се преживява...за 2-3 дни..Изписват с 1 ден по-рано ако всичко е наред с теб и бебе. Нормално раждане 2 нощувки, секцио 3 нощувки.

Родих при д-р Борислав Иванов.  Страхотен човек и лекар . Никоя мама няма да сгреши ако се следи и роди при него.

# 161
Ехаа, честото! Да сте живи и здрави 🌺Дай боже всекиму бързо и безпроблемно раждане!
Освен качване на стълби, друго нещо прави ли - някакви плодове, някаква храна за предизвикване?
Благодаря предварително!

# 162
Ехаа, честото! Да сте живи и здрави 🌺Дай боже всекиму бързо и безпроблемно раждане!
Освен качване на стълби, друго нещо прави ли - някакви плодове, някаква храна за предизвикване?
Благодаря предварително!

Нее, абсолютно нищо. Всеки ден по 1 път до 10-я етаж и обратно.  Но хич не усещах резултат. Аз си бях от седмица и половина със слабо болезнени контракции и вскя вечер си виках "ето идва..." после вече се отчаях и си казвах " ооо скоро няма да родя...." но пък 4 дни качване и може би си се отрази. Тъй като бях по цял ден вкъщи и нямах никакви други физически дейности.

P.S.
Предходния четвъртък на прегледа доки каза ,че ще ми направи вагинален преглед с масаж на шийката. Доста бръкна ,но не ме е боляло. Прокървих ,но той заключи,че още нищо не се случва и няма да е до 1 -2 дни. 
А между другото и акушерката ,и доки при раждането ме бръкнаха по 1-2 пъти , но нито един път не ме заболя. Някъде бях чела ,че е много болезнено  при проверка за разкритие...

# 163
Болката явно идва от "подхода" на лекаря. И на мен приятелка ми каза, че много я боляло. Аз съм склонна да вярвам, че както те бръкнат. Мен и при цитонамазка ме е боляло, а по принцип не е болезнена процедура, тъй че наистина явно си зависи.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 10:24 от Mирa

# 164
Честито бебче! Живи и здрави, а на мама бързо възстановяване.
   Зависи много от лекаря. Предната ми бременост общо 4 лекаря( двама мъже и две жени) ме преглеждаха за разкритие и само с едната лекарка беше доста неприятно.
   Аз днес вече ще си разбера датата за секциото, което ще е другата седмица:grinning:

Общи условия

Активация на акаунт