Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 466
  • 482
  •   1
Отговори
# 120
  • au bout du monde
Как сте? Днес на 4ти няма бебе 😁

Аз всеки ден зачерквам ден от календара. Сложила съм един на хладилника 😁
Днес падна голямо чистене. Всичко блести. Подредих си и дрехите. 3 торби мои дрехи ще хвърлям. Жал ме е направо, но от години не ги нося и няма смисъл да задръстват мястото. 😩
В понеделник чакам бебешките дрешки и ще пера всичко и нареждам😀

# 121
И на 04.09 имаше бебе, но го обявиха във фейсбук групата, тук не знам дали пише момичето. Няма празно с две думи 😁

Аз от два дни съм с хрема, ужасно е. Даже днес получих пристъп в ИКЕА и една от продавачките се спусна да ме пита всичко наред ли е, защо плача 😁
Отделно от няколко нощи коремът ми е камък, едвам се обръщам и ми е много дискомфортно. Добре, че не е постоянно, а през деня почти няма.
Като изключим хремата съм добре, нямам нищо ново под слънцето. Чистя по малко, подреждам, гледам да се разхождам.
Вие как сте, момичета?

# 122
Аз от 2,3 срдмици все със запушен нос. Ще со пускам на своя глава пкк и урина другата седмица. Искам да си проверя хемоглобина, че моята АГ в 32 гс всички изследвания ми пусна и вече край.
Същата работа като Мира съм - с твърд корем през нощите.
Аз нямам избор за разходките - с малко дете съм иии всеки ден е търчане по площадки.
Почти съм готова с багажа за болницата, остана да изгладя бебешки дрехи и да слагам в сака 😉
Чувствам се вече като пингвин, с леко наклонена походка +12кг (почти 37 гс)
Падна ми пломба, кървят ми венците 😂😂 като за финал очаквам още изненади...

# 123
Здравейте, момичета! Аз съм вече 39+4. Имах три дни менструални болки и смятах, че е предизвестие, НО петък на тоновете имах една клета контракция. Примирявам се, че когато бебчо реши - тогава. Важното е да сме спокойни 😊
Иначе и аз съм като морж, опитвайки се да се завъртя в леглото. Гледам все да си легна настрани, за да си подпра корема. +19кг съм и ми е доста тежичко. Вече и разходките са си бая задъхващи Sad

Относно запушеният нос и аз съм така от началото и няма много ефект с хомеопатичните капки. Правя и инхалации от време на време. Надявам се да се отпушим скоро 😊

# 124
Аз пръскам Куикс спрей. След прекарания ковид през април още месец поне бях със запушен нос и това ми изписа УНГ.
По принцип почти не боледувам, но с тази бременност каквото не мина покрай мен това не лепнах. 🥴

# 125
  • София
Ще се престраша да се включа във фейсбук групата, на кого трябваше да пиша Grin С малко членове е нали?

# 126
Има ли активност в тази група. Може и да се присъединя.

# 127
За Фейсбук:
“Септемврийско бебе 2021”
Ако желаете да се включите, може да пишете съобщение на P2020
Малко членове е групата и е уютно.
Честито на всички родили! Бъдете здрави и щастливи!

# 128
Мами,

Случвало ли ви се е тоновете на бебчо да падат под 120 ( 118,117,116) по време на запис?
На моят палавник падат доста често, въпреки че като се помръдне и веднага скачат до над 150,160 даже - не са равни...Но за секунди се е случвало и да са 108,109 .. А знам, че не е много ОК да са толкова ниски..

# 129
  • au bout du monde
Да случвало се е, дори и по-ниско падат. Видяха записа и казаха, че всичко е нормално.

# 130
Момичета,
Мислите ли да ангажирате акушерка за нормално раждане ии за след това? Чудя се живот и здраве като родя дали да не идва акушерка ппне седмица, да следи за жълтеница и как се развива.
С предната бременност бях в чужбина и имах акушерка, която помагаше

# 131
В България педиатрите следят след раждането. Ще разчитам на педиатъра за прегледи след изписването. В болницата също ти се полага преглед за детето.

# 132
В България педиатрите следят след раждането. Ще разчитам на педиатъра за прегледи след изписването. В болницата също ти се полага преглед за детето.
Колко често, знаете ли?
Вече време ли е да търся педиатър, че на другото ми дете не съм доволна от доктора

# 133
Време е да потърсиш педиатър или общопрактикуващ лекар, който да приеме детето в своята практика - да знаеш, че може и някой да ти откаже, имай го предвид. Също така, като се роди бебето и се приберете вкъщи, избраният лекар идва на домашно посещение и вече се уточнява консултациите на колко време са, ваксини и т.н.
Мисля че стандартно веднъж месечно се ходи да го проследяват как се движи с развитието.

# 134
Педиатъра (лл на детето) можеш да го посещаваш толкова често, колкото имаш нужда. Има и едно домашно посещене.
Нашия дава и по телефона консултации и това мен повече ми харесва от чакането по чакални с болни и бебе.

Общи условия

Активация на акаунт