Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 422
  • 482
  •   1
Отговори
# 225
Аз сглупих и казах на близки хора и имаше супер мн атаки към имената, които бях харесала. Особено от майка ми. Тъй че те разбирам.
Темата съвсем заспа. Дано повечето мами да гушкат бебенца и затова.
Аз да споделя. Баща ми е започнал супер агресивна атака „ Как ще се казва бебето?”.  А аз не искам да казвам предварително. Много се разстройвам. Една от причините да не желая да казвам е именно, защото не желая да слушам коментари от типа не ми харесва.

# 226
Andre,
Хората са различни.
За мен е признак на тактичност да не се месиш в решението на родителите.
Ти можеш да повдигнеш темата за името пред роднините, ако за теб е ок да се коментира. Но според мен това ще ти донесе само разочарование. Всеки си има своя представа за красиво име.

# 227
Стели, каза ли му в крайна сметка името? 😁
Това с питането и мен ме дразни, на 2-3 приятелки казах, после съжалих, но следващ път няма да съм толкова толерантна към чисто клюкарския им уклон да знаят и ще ги отрежа.
Името е най-малката грижа - да се роди живо и здраво, няма да остане човек да не го разбере. Голям зор вече предварително да се знае, това ли е най-важното..

# 228
  • au bout du monde
На никой нищо не казвам, никой и не пита, де. За роднините няма значение името. Много са толерантни и разбрани.

# 229
Не съм казала, мисля и да не казвам.
Предните пъти всички бяха толерантни и не се месеха, беше добре. Но явно имаме различни вкусове за имена... Каза ми вече, че харесва кратки имена и на какви други изисквания да отговаря. Едни драми, „аз никой ли съм, нямам ли право да изкажа мнение за името”.
И без това съм кълбо от нерви с това чакане и това допълнително ме разстройва.
Започвам да си мисля да направя като едни приятели. Събраха роднините и им казаха, че се чудят между три имена като им предложиха три много засукани индийски имена. Роднините седяха в шок. След 5 минути казаха, „всъщност шегичка, избрали сме име, ще се казва еди как си”(българско име). Всички роднини бяха безкрайно щастливи, никой не се сърдеше ни на кой е кръстено, ни дали е любимото му име.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 20:24 от steli4ka s

# 230
Когато някой дойде да износи и роди вместо мен, тогава ще има право на претенции за името 🤷‍♀️ Това отговарям и не казвам какво съм избрала. Ясно ми е, че родата няма да одобри името и изобщо не се занимавам с тях. Казала съм, че ще разберат, след като го запиша официално. Просто не обръщай внимание.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 22:37 от Bobby_g

# 231
Наистина се опитай да не обръщаш внимание на думите му и слушай себе си. Бабите и дядовците много си обичат внуците, но понякога забравят къде са границите и трябва да им се напомня.
Обясни му внимателно и без да се караш, че това настояване и препиране не ти влияе добре, че те разстройва и предпочиташ да се спестят неуместни коментари от този сорт.
Аз може и да не съм права, но по отношение на детето ми смятам, че никой освен аз и баща му няма право на мнение по отношение на гледане, хранене, възпитание и т.н, или пък как да се казва. Не се връзвай наистина ❤️ има хора авторитети, които не могат да приемат, че не винаги имат думата.

# 232
Ние сме си вкъщи и спряхме да сучем.Не мога да си обясня защо. Вчера се сринах психически и му хвърлих един рев. Гърдите ме болят , подути са. Не знам защо отказва дали , заради подутите гърди или свикна на шише нямам представа.

# 233
  • au bout du monde
Ние сме си вкъщи и спряхме да сучем.Не мога да си обясня защо. Вчера се сринах психически и му хвърлих един рев. Гърдите ме болят , подути са. Не знам защо отказва дали , заради подутите гърди или свикна на шише нямам представа.

Вземи си слънчогледов лецитин и започвай да пиеш веднага. Помага млякото да тръгне и да няма запушвания.

# 234
Изцеждай се, за да нямаш напрежение в гърдите. Чай за кърмачки.
Ако много болят, помагат листа от зеле 😊

# 235
Благодаря на всички за милите думи. Вече съм по-спокойна.
Мако,
Наистина трябва да се изцеждаш, за да не направиш мастит. Възможно е да е свикнал със шишето, по-лесно е оттам, но има начини пак да свикне. Във Франция бебето на една приятелка го учеха в болницата да суче със някакви специални шишета и системи, при които трябва силно да засуква.
Ако имаш възможност направи и консултация с консултант по кърмене или звънни на телефона на Ла Лече Лига. Няколко пъти съм им звъняла,  винаги супер адекватно са ми помагали.

# 236
Mako, кой ден ти е след раждане? Най-вероятно не иска да суче, защото са твърди и трудно му пускат мляко. В книгата на Хедра пише да се правят студени компреси и в действителност мен това ме спаси. Ако нямаш книгата, в блога й също има информация.

# 237
Благодаря, момичета!6 ден ми е от раждането. Свързах се още днес с консултант. Според нея е от гърдите. От вчера пия лецитин. Днес започнах по-често цедене на 2 часа.Консултанта ми каза да предлагам и да не се отказвам всеки път преди ядене. Тя също ми даде съвет да направя зърно с помпата и тогава да му дам, стана номера за 5 минути, но заспа и го изпусна след малко се събуди , но докато  направя друго и не искаше вече . Дохраних само с 30 мл кърма( толкова бях успяла да събера)  и си заспа . Събуди се след 2 часа .Предложих пак, но беше мисля много изгладнял и не се получи. Сега преди малко  пак направих номера с помпата и успяхме цели 15 минути .Много се зарадвах .

# 238
Mako, изключително важно е ти самата да си спокойна! Бебето колкото и да е малко усеща как се чувстваш. Аз не вярвах много на това, но в последствие се уверих, казвам ти го от личен опит. Ще ти се получи кърменето.

# 239
Здравейте, Мами някоя мама да е в Майчин дом, че аз днес влизам за пренасяне и да си бъбрим 😁🤗

Общи условия

Активация на акаунт