Наближава голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ ще ни донесе мома или младеж! (Тема 6)

• 40 382
  • 482
  •   1
Отговори
# 285
От събитията покрай мен забравих да честитя за Леа ♥️ Перфектни мерки, да е много здрава и послушна желая 🍀

И да попитам като пълен лаик.... След проверката за разкритие имах кръв по бельото си, но не аленочервена, ами по-скоро кафеникаво... Възможно ли е докторът да е "отпушил" нещо? Да е подпомогнал процеса...  И сега интензитета на болка ми се повиши спрямо снощи. Повече ме боли от сутринта - не е нетърпима, прорязваща болка, но не знам дали с такива болки трябва да ходя до болницата или да чакам болката да се усили.

# 286
morpho, честита радост и от мен!
Като си в настроение дай подробности, всичко по план ли мина, как се чувстваш в болницата?
Аз постъпвам в неделя, ти вече ще обикаляш коридорите Simple Smile

Мира, успех!

Благодаря на всички 🌹 Аз бях със секцио, утре ще ви пиша повече подробности относно как е минало ☺

Andre, ще се засечем май с теб в болницата 😀 И да, ще обикалям коридорите тогава🚶

# 287
  • au bout du monde
Аз все повече се замислям за секцио, така съм нацъфкана с хемороиди, че като родя не знам как ще се оправям.

Много ли боли след секциото, колко време? Нещо за болката може ли да се взима? Къпане, ходене до тоалетна как е? 😬

# 288
При мен най-нетърпимо беше през втория ден . И хем моя АГ ме предупреди да не се правя на героиня, че тогава боли най-много, но аз реших да си гледам бебето, да го кърмя, да се изкъпя и вечерта видях доста зор. Но обезболяващите доста помагат , а за вкъщи поисках да ми изпишат профенид свещички и съм много доволна от тях.
Къпането ми беше нормално освен, че не можех да се наведа , после ми смениха лепенката в болницата, а за вкъщи след баня минавах със спирт и цикатидрина спрей.
За тоалетната ми беше странно малко пишкането след свалянето на катетъра, но после всичко се нормализира бързо.

# 289
Мира, пропуснала съм да прочета, но болката са контракции ли? Засичаш ли на колко време се появяват?
Иначе да, напълно е възможно лекаря да подпомогне процеса Simple Smile

# 290
На 14.09 се роди и нашата прекрасна дъщеря, 3500 гр.
С индукция, ден преди термин лекаря видя, че водите потъмняват, а и не беше пораснала последните две седмици. Наистина водите ми бяха леко зелени.
Родих за 4 часа, с окситоцин, пукане на мехура и епидурална упойка. В общи линии леко мина, трето раждане.

# 291
Честито!! Да сте живи и здрави цялото семейство, хайде, като родят другите мами, ще споделяме опит. Днес е терминът на моят Божидар...
На 14.09 се роди и нашата прекрасна дъщеря, 3500 гр.
С индукция, ден преди термин лекаря видя, че водите потъмняват, а и не беше пораснала последните две седмици. Наистина водите ми бяха леко зелени.
Родих за 4 часа, с окситоцин, пукане на мехура и епидурална упойка. В общи линии леко мина, трето раждане.

# 292
Записвам се и аз към родилите. На 14.09 с планово секцио се роди дъщеря ми- 3.400гр.и 52см. Леки приключения имаше пак покрай мен, но и аз не очаквах ще всичко ще е по план. Утре очаквам да ни изпишат.

# 293
Честита принцеса и на теб!! Каквото и да се е случило, бързо възстановяване желая.
Записвам се и аз към родилите. На 14.09 с планово секцио се роди дъщеря ми- 3.400гр.и 52см. Леки приключения имаше пак покрай мен, но и аз не очаквах ще всичко ще е по план. Утре очаквам да ни изпишат.

# 294
  • au bout du monde
Честито на всички новородили! 🌟

Аз съм 38+2 и се чудя кога ще е събитието.
Имам дата за индукция, но сякаш не ми се иска пак като предното раждане. Моля се да тръгне нормално.

# 295
Бързам да се похваля, момичета! ☺️
Днес (18.09) в 1:30 ч. след полунощ се роди нашето слънце Симеон. Мерки 3750 гр., 55 см.
Родих нормално, без упойка, с епизиотомия.
Родилното беше празно и цялото внимание беше върху мен, на смяна бяха разкошни специалисти ♥️ Благодарна съм им от сърце.
Сравнително бързо се случиха при мен нещата - за 5-6 часа от приема в болница. Контракциите не бяха толкова страшни, бъдете спокойни!

Успех на всички! 🍀

# 296
  • au bout du monde
Честито! Скоро да се гушкате вкъщи💓

Бързам да се похваля, момичета! ☺️
Днес (18.09) в 1:30 ч. след полунощ се роди нашето слънце Симеон. Мерки 3750 гр., 55 см.
Родих нормално, без упойка, с епизиотомия.
Родилното беше празно и цялото внимание беше върху мен, на смяна бяха разкошни специалисти ♥️ Благодарна съм им от сърце.
Сравнително бързо се случиха при мен нещата - за 5-6 часа от приема в болница. Контракциите не бяха толкова страшни, бъдете спокойни!

Успех на всички! 🍀

# 297
  • София
Честито на всички родили момичета ❤ Да са ви  здрави бебчетата ☺ Успех на всички чакащи, малко остава.
Много благодаря и аз за пожеланията. Аз имах мечтаното вбак раждане - много бързо и прекрасно ❤ Момичетата във фвйсбук вбак групата може да са видели поста ми 😆
 Относно индуцирането, мисля, че ви бях написала какво направих - пих Midwives brew, все пак не го препоръчвам поради различните му ефекти. А за чая от малинови листа мога да кажа, че работи с натрупване и е добре да се пие няколко седмици преди раждането по 3/4 чаши на ден. Твърди се, че прави контракциите по-ефективни, когато наближи момента, но не предизвиква раждане. Не знам дали е от него, но моите контракции наистина си бяха доста ефективни, бързо ми докараха разкритие 😃

# 298
Обещах да пиша повече относно как е минало.

Аз бях с планирано секцио (сериозна коремна операция миналата година и настояща 5см миома). Мисля че отне всичко най-много час, като се има предвид, че моето секцио беше по предизвикателно заради миомата и здраво изпоти доктора 😅 Който отново се справи отлично.

След като ти отмине упойката започва да боли разбира се. Стоях около 2 часа с тежести на корема, после минават и ти натискат корема, което си боли също. Общо взето си боли целият ден, слагат обезболяващи и се пооправя положението.

Днес сутринта в 8 махнаха всякакви системи от мен и ме накараха да стана. Трудно си беше, но веднъж станеш ли е по-лесно. Разходих се малко, дори се изкъпах. В момента хапвам кисело мляко с бисквити и пак ще се разхождам.

Общо взето само първият ден при мен беше с болки и тегаво, вече се чувствам добре.

Секциото е в Софиямед и съм доволна от персонала. Важно е да си носите много вода, а също взех специални след- родилни бикини и след-родилни превръзки (доста големи), които ми вършат добра работа (иначе тук ти слагат голям памперс 😅)

Взех си Нурофен за всеки случай, но нямам болки и не пия.

Това е май, ако имате въпроси за секцио, питайте 😃

# 299
  • Шумен
Как точно се случва това натискане?!? И какви аналгетици дават?

Обещах да пиша повече относно как е минало.

Аз бях с планирано секцио (сериозна коремна операция миналата година и настояща 5см миома). Мисля че отне всичко най-много час, като се има предвид, че моето секцио беше по предизвикателно заради миомата и здраво изпоти доктора 😅 Който отново се справи отлично.

След като ти отмине упойката започва да боли разбира се. Стоях около 2 часа с тежести на корема, после минават и ти натискат корема, което си боли също. Общо взето си боли целият ден, слагат обезболяващи и се пооправя положението.

Днес сутринта в 8 махнаха всякакви системи от мен и ме накараха да стана. Трудно си беше, но веднъж станеш ли е по-лесно. Разходих се малко, дори се изкъпах. В момента хапвам кисело мляко с бисквити и пак ще се разхождам.

Общо взето само първият ден при мен беше с болки и тегаво, вече се чувствам добре.

Секциото е в Софиямед и съм доволна от персонала. Важно е да си носите много вода, а също взех специални след- родилни бикини и след-родилни превръзки (доста големи), които ми вършат добра работа (иначе тук ти слагат голям памперс 😅)

Взех си Нурофен за всеки случай, но нямам болки и не пия.

Това е май, ако имате въпроси за секцио, питайте 😃

Общи условия

Активация на акаунт