Тренировки в домашни условия - 113

• 51 391
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде там
Фитнес целите ми за есента е да съм по сериозна с тренировките.
Покрай стягането на ученичките за училище не ми остава почти никакво време.
Изжиеях и голям стрес с малката ми дъщеря. Правихме ядрено магнитен резонанс, не спях добре и не се хранех добре.
Сега съм решила да се постегна.
Най много искам стягане и повдигане на задни части, но това е домашни условия започвам да мисля, че е непостижимо.
Чудя се също за кого да се абонирам и да правя тренировки към основните.
Колебая се между Фитнес Блендер, Страхил и Силвана и Гетфит Ивана има тренировки с ластици.

# 76
Хайде и аз да отговоря. Не че имам някакви конкретни фитнес цели. 30-35 мин дневно силови/кардио, с уреди и без, двуразово.  Устройва ме напълно, тонизира мускули, оформя задниче и бедра, ръце и рамене.
Пък и откакто четох, че 22 мин. дневно средно интензивно, или 11 мин. високоинтензивно е оптимално за добра форма... Simple Smile Като добавим, че много ходя и не се спирам през деня, достатъчно ми е.
Всъщност, имам да работя над гъвкавостта си. Но знам, че нищо няма да направя по въпроса Smiley

# 77
Най много искам стягане и повдигане на задни части, но това е домашни условия започвам да мисля, че е непостижимо.

О, напротив Blush
Много е възможно даже. Имаш ли някакви тежести? Чифт разглобяеми дъмбели и 2 ластика с различно съпротивление са напълно достатъчни. И аз мислех като теб, но с ръка на сърцето признавам, че за 4-те години във фитнеса, 2 от които под ръководството на добър български фитнес експерт, не постигнах повече, аотколкото постигам от миналата година насам, когато трайно се завърнах към домашните фитнес занимания.
Вече не правя хип тръст с 60 кг, а 30-35, но по-интензивно, клякам и правя тяга с 2/3 от тежестите, които ползвах преди. А резултатът е налице.
Не омаловажавам работата си с тренера - в никакъв случай! Ползите там бяха огромни - най-вече по отношение на хранителния режим и правилните упражнения за съответните цели. Той самият е почитател повече на свободните тежести, отколкото на машините, и в началото се дразнех, задето не ми включва много упражнения на готините машини, а ме тормози с дъмбели и лостове. Сега разбирам, че е имало защо.
Просто си отдели време за редовни тренировки и подбери правилните упражнения, тежести и почивки между сериите, за да изстискаш максимума от тренировъчното време. Ще имаш дупето, което искаш Blush

П.С. Надявам се, че детенцето вече е добре Heart

# 78
Чета "в домашни условия е непостижимо..." и отговора на Ветрена "O, напротив!" и признавам си лайкнах поста и преди да съм го дочела до края! Grinning

Надявам се, че не намирате за досадно "записването" в тази тема - аз лично вярвам в силата на "написаните цели" и винаги съм се радвала на Дез, която води и книжни фитнес дневници - това е класическата формула, а не "начукай по клавиатурата и го метни онлайн"! По същият начин се радвам на първородната, която си пише редовно на лист хартия "да си оправя стаята и по-точно да сгъна всичко в гардероба и да открадна 20 закачалки от мама".

1/99 Kaяк 90 мин
2/99 Колоездене 90 мин
3/99

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 22:22 от Agent Provocateur

# 79
Искрица, и аз съм съгласна с Ветрена. Напълно възможно е. Трябва ти основен набор от уреди- няколко чифта дъмбели и 2-3 ластика, както и да познаваш тялото си и да знаеш какво работи при теб. Последното си важи и във фитнеса. Може да се луташ с месеци, ако нямаш нужния опит или не попаднеш на добър треньор, който да ти направи подходяща програма.
За днес - крака и дупе с тежести на глезените от Хедър (най-много се усеща в задно бедро). Лека и приятна тренировка, с която малко разнообразих обичайните тежести и ластици.
https://youtu.be/zxzXKepjvlo
П.п. не знам колко крачки правя дневно. Днес мислех да сложа педометър на телефона, но забравих. Най-вероятно 10-12 хиляди. От една страна, имам дни с много ходене. От друга страна, вървя бавно и спирам често да вдигна нещо, което е изхвърчало от количката. Но компенсирам с разни други движения по детските площадки.

# 80
Isi-andi - уау, това си е много сериозно ежедневно ходене. А как процедираш през есента и зимата, когато времето е лошо и вали дъжд и сняг?

Аз гледам да правя всеки ден по 10 К крачки. В общи линии с три половин часови разходки се получава и това ми е максимума, за който имам време.
В момента работя от вкъщи, но като ходех в офиса имах по-малко крачки от 10 К, просто защото времето ми се губеше в пътуване от и до
работа.
През уикендите понякога имам повече на ден, ако сме ходили някъде на хайк, но понякога и по-малко.

# 81
Днес 90+мин хата йога. Доста интензивно ми дойде, изтощих се нещо. Отварям раменете и е ужас някакъв.
Като Пинокио съм там, дишам, отпускам, но си е тормоз.
Доста изправена се чувствам обаче, и усещам напредък. Днес си сложих и брадата и гръдната кост на земята в Шишосасана/Puppy Pose за първи път в живота, чудех се после как да се събера от земята, и накъде да стана.
Върху това работя сега, и Урдва Данурасана/Мост, и Кучо Надолу с Главата, и други за гръден кош, навеждания назад, и сърдечната чакра.

Хапнах и френски макарони. Дебелея. Това също.
След морето ще слабея, наопаки на всички нормални хора.

Вися на летището, ще досаждам из форума. Чек-ин ми е в 3 сутринта.
Ще си измисля и асани някакви от стоеж....И пак ще отварям раменете по столовете.

# 82
Dez, лет полет и приятна ваканция!

Агент, прекрасни снимки от езерото! Искам да си купя каяк, но нямаме място да го складираме 🙁

От днес започнах програма на Фитнес Блендър за крос трейнинг. По-късно федербал и йога. В стандартните дни трябва доста да се постарая да достигна до 10к. Ежедневието ми е около 3000 крачки. Преди, когато офисите бяха отворени и не се срещахме по виртуалните мрежи, ми се събираха около 6-7 хиляди.

# 83
Фитбит гривната ми от години е нагласена на дневна цел от 13500 крачки, което за дължината на моята крачка се равнява на 10 км. Преди ги правех почти без изключение всеки ден и поне по няколко пъти в седмицата отивах към 20 хил. Уж вече не сме затворени, но короната все пак някак смени начина на живот и движение и вече най-често се въртя около 10 хил., по-рядко си стигам е надхвърлям целта от 13,5 хил. Като цяло ходенето ми е намаляло с около 30% в сравнение с преди пандемията.

# 84
Isi-andi - уау, това си е много сериозно ежедневно ходене. А как процедираш през есента и зимата, когато времето е лошо и вали дъжд и сняг?

Ами гледам да излизам пак доста. Сега тази зима незнам как ще съм заради бебето, но иначе другите зими се обличах дебело и излизах в парка, защото кучето си е куче и за него няма лошо и добро време. Иска си разходка!😁 А с две кучета хич не е лесно. Излизам за около час-час и половина сутрин на обяд един час и час и половина вечер и ми се събират около четири часа, а за да поддържам форма ходя на пътека вкъщи за около половин- един час бързо темпо и повече тренировки, а през есента и пролетта при лошо време излизам с ветровита която пази от дъжда и студа заедно с чифт гумени ботуши. И ако е студено и през зимата и през есента нося по един термос с горещ чай!😁

# 85
Моите фитнес и не само фитнес цели за есента са, да се науча да се грижа по ефективно за себе си. Всички аспекти на грижата, на ментално и физическо равнище, храна, тренировки, дзен състояние на духа. Заинатила съм се тази година да реша един проблем с емоционален план Simple Smile

От тренировката за крака на Сидни имах МТ два дни Simple Smile днес е ден за ръце. Иска ми се да включа и повече кардио и йога.

# 86
Последните три седмици тренирам с Емили Скай, а сутрин за разсънване (по- скоро раздвижване и събуждане на тялото) правя 15- 20 минутни йога класове с Лесли.

На ден изминавам средно между 6 и 10 хиляди крачки, зависи колко съм шетала из нас най- вече.

Чудя се също за кого да се абонирам и да правя тренировки към основните.
Колебая се между Фитнес Блендер, Страхил и Силвана и Гетфит Ивана има тренировки с ластици.
Моят глас е за Блендърите! Heart Eyes

# 87
Целя всеки ден мин 10 000 крачки.
Днес ден-1 от Стронг на Сидни,тренировката ми се стори лека и вработваща ,което е нормално за старт на програма.
+40 мин плуване и упражнения във водата.
Върнах се от уикенд със много ядене и пиене и съм си на предишните кг Ю-ХУУУУ🤘

# 88
За днес седми ден от Ironborn и Daily squats challenge плюс Brute Abs,малко импровизации с щангата и 25 минути на велоергометъра.
Не усетих кога мина времето.Преди да почна ми беше много лошо,заради ниското кръвно,но знаех че като потренирам ще се управи.Като правя упражнения някак ми е по-спокойно и релаксиращо,въпреки че понякога виждам бая зор 😁.

# 89
Ако не правя съзнателни усилия да се движа средните ми дневни крачки в ежедневието в САЩ са около 3 000, което няма нужда дори да казвам колко е малко и жалко!

3/99 Колоездене 2 часа

^^^ Рядко хубав ден беше, макар, че моите мрънкаха колко било горещо (26С през деня, gimme a break!), та ги опънах и тримцата след 17 ч. по бреговете на Чарлс ривър. Като мина на тел ще ви кача малко снимки за настроение!

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 20:07 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт